Ελλάδα

Η ΕΕΑ δεν θα χορηγήσει πιστοποιητικά στη συνεδρίαση της 21ης Αυγούστου

Η πολιτική ηγεσία σε συνεργασία με την ΕΠΟ και τη Σούπερ Λίγκα, επεξεργάζονται ένα σχέδιο για τις ομάδες που δεν διαθέτουν φορολογική ενημερότητα, αφού δεν πρόλαβε να περάσει από τη Βουλή η τροπολογία για νέα ρύθμιση των χρεών των ΠΑΕ.

Από τους πολιτικούς φορείς, προτάθηκε στην ΕΕΑ να χορηγήσει προσωρινά πιστοποιητικά στις ομάδες αυτές, μέχρις ότου ανοίξει ξανά η Βουλή και περάσει η τροπολογία, που θα αφορά την ένταξη των ΠΑΕ στη νέα ρύθμιση και τη νομιμοποίηση της παρουσίας τους στο πρωτάθλημα.

Η απροθυμία της Επιτροπής

Τη δεδομένη χρονική στιγμή και σύμφωνα με τις πληροφορίες που προέρχονται από την Αθήνα, τα μέλη της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού δεν δείχνουν πρόθυμα να χορηγήσουν προσωρινά πιστοποιητικά συμμετοχής στις ομάδες, προκειμένου το όνομα τους να μην συνδεθεί με «χαριστικές» αποφάσεις, τη στιγμή που πέρυσι υποβίβασε 14 ομάδες στις παρακάτω κατηγορίες.

Σύμφωνα μάλιστα με το χθεσινό ρεπορτάζ που δημοσίευσε η εφημερίδα «Καθημερινή» το πιθανότερο σενάριο αναφέρει πως η ΕΕΑ δεν θα χορηγήσει πιστοποιητικά στη συνεδρίαση της 21ης Αυγούστου. Έτσι, την κατάσταση θα πάρουν στα χέρια τους η ΕΠΟ και η Σούπερ Λίγκα, που θα πρέπει να εκδώσουν απόφαση, η οποία θα νομιμοποιεί την προσωρινή συμμετοχή των ομάδων στο πρωτάθλημα, με επίκληση «ειδικών συνθηκών».

Αυτό φυσικά θα συμβεί, μέχρι να συνεδριάσει εκ νέου η Βουλή και να περάσει η τροπολογία που θα αφορά την έκδοση προσωρινών φορολογικών ενημεροτήτων…

 

Most Popular

To Top