Ποδόσφαιρο Ηρακλής

«Καυτή» εβδομάδα για Ηρακλή, περιμένουν εξελιξεις απο ΕΕΑ και Σούπερ Λίγκ

Μπορεί οι ομάδες της Σούπερ Λιγκ που δεν πήραν αδειοδότηση από την ΕΠΟ (ΑΕΚ, Άρης, ΟΦΗ, Πανιώνιος, Κέρκυρα και ΠΑΣ Γιάννινα) να έχουν στραμμένο το ενδιαφέρον τους στη γενική συνέλευση της Λίγκα.

 

 η οποία θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Τετάρτη 27 Ιουνίου και η οποία θα ασχοληθεί με το θέμα, ωστόσο, μία μέρα νωρίτερα (26/6) συνεδριάζει η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, η οποία θα ασχοληθεί με τους φακέλους των συγκεκριμένων ΠΑΕ.

Θυμίζουμε, πως βάσει του νέου αθλητικού νόμου, η ΕΕΑ έχει γνωμοδοτικό χαρακτήρα και στέλνει πόρισμα στην ΕΠΟ για το αν οι ΠΑΕ διαθέτουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά για να αγωνιστούν στο πρωτάθλημα. Εάν υπάρχουν εκκρεμότητες, οι οποίες μπορούν να διευθετηθούν από τις ΠΑΕ, γίνονται οι απαιτούμενες συστάσεις και οι ομάδες επανέρχονται στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, προσκομίζοντας τα νέα δικαιολογητικά.

Διαφορετικά, η ΕΠΟ καλείται να πάρει απόφαση για τιμωρία των ομάδων που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις συμμετοχής στο πρωτάθλημα, ανάλογα με το πρόβλημα που υπάρχει.

Δύο ΠΑΕ της Σούπερ Λιγκ και συγκεκριμένα η ΑΕΚ και ΟΦΗ αντιμετωπίζουν τεράστιο πρόβλημα, καθώς τα χρέη τους είναι πάρα πολλά. Η ΕΕΑ πολύ δύσκολα θα δώσει την έγκριση να αγωνιστούν στο νέο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ και αν συμβεί αυτό, τότε η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία θα κληθεί να αποφασίσει για το ποια θα είναι η τιμωρία γι’ αυτές τις ομάδες, με τον κίνδυνο να υποβιβαστούν κατηγορία να είναι μεγάλος. Σοβαρό οικονομικό πρόβλημα αντιμετωπίζει και ο Άρης.

Υπάρχει, λοιπόν, σοβαρό ενδεχόμενο κάποια ή κάποιες ομάδες της Σούπερ Λιγκ να μην μπορέσουν τελικά να συμμετάσχουν στο μεγάλο επαγγελματικό πρωτάθλημα.

Στον Ηρακλή παρακολουθούν τις εξελίξεις και περιμένουν. Το σίγουρο είναι, πως μέσα στην εβδομάδα που ξεκινά αύριο αναμένεται να ξεκαθαρίσει σε μεγάλο βαθμό το τοπίο. Η συνεδρίαση της ΕΕΑ και η γενική συνέλευση της Σούπερ Λιγκ θα είναι πολύ σημαντικές για το μέλλον των κυανόλευκων.

Φυσικά, για να μπορεί ο Ηρακλής προχωρήσει, χρειάζεται απόφαση της ΕΠΟ, η οποία θα αποκαθιστά την ομάδα της Θεσσαλονίκης στο  επαγγελματικό ποδόσφαιρο και θα τον επαναφέρει στη Σούπερ Λιγκ ή στην Β΄ εθνική . Αυτή αναμένεται να παρθεί στο προσεχές Δ.Σ. της Ομοσπονδίας το οποίο θα συγκληθεί  άμεσα.

Μια πολύ «ζεστή» εβδομάδα φαίνεται πως αρχίζει για τον Ηρακλή  με τεράστιο ενδιφέρον

Most Popular

To Top