Ποδόσφαιρο Ηρακλής

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ : Ο Κλουκίνας που υποβίβασε τον Ηρακλή, υποψήφιος με τον Καστανίδη στην Αρκαδία !

Θυμάστε τον Αθλητικό δικαστή που είχε υποβιβάσει τον Ηρακλή και έσωσε την Τρίπολη . Αν όχι να σας θυμίσουμε το όνομα του Χαρίλαος Κλουκίνας.

 Στις επικείμενες εκλογές πολιτεύεται  με την Κοινωνική Συμφωνία  και θα είναι υποψήφιος με το κόμμα των Κατσελη – Καστανίδη στην Αρκαδία ! Είναι  δικηγόρος και πρόεδρος της Θέμιδος Κατασκευαστικής  από τα Τρόπαια Αρκαδίας.

Το κουβάρι ξετυλίχτηκε και αποδείχθηκε ακόμα και τον ρόλο που είχαν πολιτικοί από την Θεσσαλονίκη, παρά τα θρυλουμενα τους ότι ήθελαν  να βοήσουν τον Ηρακλή.

Αποδείχθηκε  ότι τα όσα έλεγε ο Χάρης Καστανίδης ήταν υπεκφυγές και το έγκλημα συντελέστηκε με συνοπτικές διαδικασίες.

Θυμίζουμε τις δηλωσεις  του Καράογλου που είχε αναφερθεί στο συγκεκριμένο ζήτημα  το καλοκαίρι του 2011.Τότε  είχε αποκαλύψει ότι Κλουκίνας  κατάγεται από τα Τρόπαια της Αρκαδίας και ήταν αυτός που  εξέτασε την καταγγελία του Αστέρα Τρίπολης κατά του Ηρακλή

Εκτός αυτού την εντολή στο ΙΚΑ Καλαμαριάς για να ανταποκριθεί άμεσα στο αίτημα της ΕΠΟ για αποστολή των στοιχείων της ΠΑΕ Ηρακλής έδωσε ο Ροβέρτος Σπυρόπουλος, ο οποίος επίσης κατάγεται από την Αρκαδία και την Τρίπολη όπου εκλέχθηκε βουλευτής του ΠΑΣΟΚ!

Αναλυτικά οι δηλώσεις: «Η νομική υπηρεσία της ΠΑΕ ερευνά τις ποινικές ευθύνες που προκύπτουν για το συγκεκριμένο ζήτημα, αφού δεν είχε το δικαίωμα μία δημόσια υπηρεσία να στείλει προσωπικά στοιχεία μίας εταιρίας σε ένα ιδιώτη. Είναι σαν να ζητάει ο οποιοσδήποτε την φορολογική ή την ασφαλιστική ενημερότητα οποιασδήποτε εταιρίας. Δεν είχε το δικαίωμα το ΙΚΑ να στείλει τα στοιχεία της ΠΑΕ Ηρακλής και αυτό είναι κάτι που απασχολεί τους νομικούς της ΠΑΕ Ηρακλής».

 Το σκεπτικο της απόφασης   που είχε υποβιβάσει τον Ηρακλη

Η Πειθαρχική Επιτροπή της Σούπερ Λίγκας στο σκεπτικό της απόφασης που εξέδωσε, ξεκαθαρίζει ότι επειδή ο Ηρακλής χρησιμοποίησε κατ’ εξακολούθηση δελτία ποδοσφαιριστών που εκδόθηκαν με δόλιο τρόπο αλλά και γιατί η βαθμολογία του πρωταθλήματος δεν επικυρώθηκε ακόμη από το ΔΣ της Λίγκας, η ομάδα της Θεσσαλονίκης καταλαμβάνει την τελευταία θέση της βαθμολογίας.

Ως εκ τούτου «ανασταίνεται» η ομάδα της Τρίπολης η οποία είχε καταλάβει τη 14η θέση της βαθμολογίας και είχε υποβιβαστεί (μαζί με τη 15η Λάρισα και τον 16ο Πανσερραϊκό). Εκτός αν ανατραπούν τα δεδομένα στην Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ την επόμενη Παρασκευή (27/5).

Το σκεπτικό της απόφασης το οποίο υπογράφουν τα μέλη της Πειθαρχικής Επιτροπής κκ. Χαρίλαος Κλουκίνας, Στέφανος Στεφανόπουλος και Γιώργος Στεφανάκης ως προς τα βασικά σημεία της καταγγελίας του Αστέρα Τρίπολης και των ενστάσεων του Ηρακλή αναφέρει:

1. Μέχρις ότου ανακληθεί από την ΕΠΟ το δελτίο του ποδοσφαιριστή, αυτός αγωνίζεται κανονικά εκτός αν η έκδοση του δελτίου οφείλεται σε δόλια ενέργεια της ομάδας ή του ποδοσφαιριστή.

2. Σε περίπτωση που δύο ομάδες υποχρεούνται σε αγώνες κατάταξης και αρνούνται αδικαιολόγητα να πάρουν μέρος σε αυτούς, υποβιβάζονται και καταλαμβάνουν την τελευταία θέση στο βαθμολογικό πίνακα της διανυόμενης αγωνιστικής περιόδου. Η διάταξη αυτή αποτελεί σαφή έκφραση της βούλησης του κανονιστικού συντάκτη για ρύθμιση της βαθμολογικής κατάταξης κάθε ομάδας που υποβιβάζεται μεσούσης της αγωνιστικής περιόδου και πρέπει να τύχει εφαρμογής σε κάθε περίπτωση υποβιβασμού ομάδας που λαμβάνει χώρα πριν την επικύρωση του βαθμολογικού πίνακα.

 

3. Η ΠΑΕ Ηρακλής προέβη σε αλλοίωση του αληθούς χρόνου λήξης της ασφαλιστικής ενημερότητας και αντί για την ημερομηνία 16/9/2010 που αναγράφονταν στη γνήσια, ανέγραψε επ αυτού ως ημερομηνία λήξης την 11/2/2011 και στις 14/1/2011 κατέθεσε το νοθευμένο έγγραφο εξαπατώντας με δόλιο τρόπο τις αρμόδιες υπηρεσίες της ΕΠΟ.

4. Η παραπάνω αποδειχθείσα συμπεριφορά της ΠΑΕ Ηρακλής και του νομίμου εκπροσώπου της, αποτέλεσε πρωτοφανή, κατάφωρη και βαρύτατη παραβίαση τόσο των κειμένων περί μεταγραφών διατάξεων της ΕΠΟ, όσο και του φιλάθλου πνεύματος, αφού αλλοίωσε τον υγιή ανταγωνισμό και το ευ αγωνίζεσθαι και δυσφήμισε έντονα και ακραία το άθλημα του ποδοσφαίρου, θέτοντας σε αμφισβήτηση την λειτουργία, αλλά και αυτή καθεαυτή την υπόσταση του επαγγελματικού ποδοσφαίρου.

5. Η ένσταση ελλείψεως εννόμου συμφέροντος της καταγγέλουσας ΠΑΕ (Αστέρας Τρίπολης) επειδή κατά τους ισχυρισμούς των εγκαλουμένων έχει επικυρωθεί ο πίνακας της βαθμολογίας και η καταγγέλουσα έχει υποβιβασθεί, πρέπει να απορριφθεί διότι για την επικύρωση της βαθμολογίας απαιτείται απόφαση του ΔΣ της διοργανώτριας και έκδοση τέτοιας απόφασης δεν προέκυψε ως σήμερα.

6. Η ένσταση παραγραφής πρέπει να απορριφθεί διότι η παραβίαση των διατάξεων εκ μέρους της ΠΑΕ Ηρακλής τελέστηκε διαρκώς και κατ΄ εξακολούθηση ως το πέρας των αγωνιστικών υποχρεώσεων και δεδομένου ότι ο τελευταίος αγώνας της διεξήχθη στις 17/4/2011, ενώ η καταγγελία (του Αστέρα Τρίπολης) υποβλήθηκε στις 13/5/2011, δηλαδή προ της συμπληρώσεως του προβλεπόμενου από τον ΚΑΠ χρόνου διαγραφής διάρκειας ενός μηνός.

7. Οι εγκαλούμενοι τέλεσαν τις αποδιδόμενες σε αυτούς πειθαρχικές παραβάσεις και πρέπει να επιβληθούν: Στην ΠΑΕ Ηρακλής η ποινή υποβιβασμού στην επόμενη κατώτερη κατηγορία δια της καταλήψεως της τελευταίας θέσης στον οριστικό βαθμολογικό πίνακα της Σούπερ Λίγκας της διανυόμενης αγωνιστικής περιόδου. Στον κ. Ιωάννη Τάκη (πρόεδρο της ΠΑΕ Ηρακλής) η χρηματική ποινή των 40.000 ευρώ και η ποινή της απαγόρευσης εισόδου στα γήπεδο για ένα έτος.

Most Popular

To Top