Ποδόσφαιρο Ηρακλής

O Ιταλός Αμαραντίδης και το μέλλον του στον Ηρακλή

amarantidisΜε τα δυο γκολ που πέτυχε ο Βασίλης Αμαραντίδης  έδειξε ότι μπορεί  να βοηθήσει την ομάδα. Ο 20χρονος  επιθετικος , ξεκινησε από τις  ακαδημίες Μπέμπηδες  και στα 17 του χρόνια ήρθε το  κάλεσμα από την Ιταλία. Η Κίεβο τον εντοπισε και τον πήρε στην Ιταλία .

Ο Βασίλης Αμαραντίδης άρχισε να ξετυλίγει από μικρή ηλικία το πλούσιο ποδοσφαιρικό ταλέντο που διαθέτει. Στα τμήματα της Ακαδημίας «Μπέμπηδες» ξεχώρισε νωρίς και η αφοσίωση του στο άθλημα που του «έκλεψε» την καρδιά, η δουλειά που έκανε, απέδωσε γρήγορα καρπούς.

Το καλοκαίρι έφτασε η πρόταση της Κίεβο. Ο Βασίλης δεν το πολυσκέφτηκε. Οι γονείς του τον ενθάρρυναν να το επιχειρήσει, αν και γνώριζαν τις δυσκολίες. Στάθηκαν αρωγοί. Κι έτσι ξεκίνησε το ταξίδι για την Ιταλία.

Ξενιτεύτηκε με στόχο να κάνει το παιδικό του όνειρο πραγματικότητα, αφού ξέρει ότι στην Ελλάδα τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά σε σχέση με το εξωτερικό και πολύ πιο δύσκολα. Καλύτερη εκπαίδευση, καλύτερη παιδεία.

Πιο οργανωμένοι σύλλογοι, ειδικά σε επίπεδο μικρών κατηγοριών (όπως η Κ17), περισσότερες εμπειρίες. Διαφορετική φιλοσοφία, διαφορετικός τρόπος δουλειάς. Και το κυριότερο; Περισσότερα «εφόδια» για μια γρήγορη εξέλιξη.

Στην τρίμηνη παρουσία του στην Κίεβο, πέρα από τις συμμετοχές που είχε σε διεθνή καμπ (με αντιπάλους την Ρεάλ Μαδρίτης, Βιγιαρεάλ, Ίντερ κλπ), ο 17χρονος επιθετικός χαφ σε επίσημα ματς έχει καταγράψει 8 συμμετοχές και 3 γκολ.

Από πέρσι συμμετείχε στις προπονήσεις της επαγγελματικής ομάδας του Ηρακλή, ενώ ηταν βασικό στέλεχος της Κ-20.

Most Popular

To Top