Ελλάδα

Αφαίρεση 5 βαθμών για τις ομάδες που έχουν χρέη… με διεξαγωγή αγώνα.

Συνάντηση μεταξύ εκπροσώπων της Super League, της Football League και του ΠΣΑΠ διεξήχθη την Τρίτη (18-6), στην οποία για λογαριασμό της ΕΠΟ παραστάθηκε ο νομικός σύμβουλος Θόδωρος Κουρίδης.

 

Ο κ. Κουρίδης διηύθυνε τη συζήτηση μεταξύ των εκπροσώπων του ΠΣΑΠ, κ.κ. Πούλιο, Χαλκιά, Δημόπουλο, της Super League, κ.κ. Μώραλη, Μποροβήλο, Κομπότη, Κοντοβαζαινίτη και της Footbal League, κ.κ. Καλογιάννη, Σφακιανάκη.

Σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στη νομική υπηρεσία της ΕΠΟ στη…

…συνάντηση συζητήθηκαν τα εξής θέματα:

– Η πρόταση προβλέπει να διεξάγονται οι αγώνες των ομάδων που έχουν τιμωρηθεί για χρέη προς ποδοσφαιριστές ξεκινώντας το ματς από τους -3 βαθμούς. Συζητήθηκε ακόμα και το ενδεχόμενο, για να υπάρχει σε κάθε περίπτωση βαθμολογικό κόστος για τις ομάδες που είναι τιμωρημένες, να ξεκινάνε το κάθε παιχνίδι από το -5 και όχι από το -3. Απόφαση δεν λήφθηκε, καθώς οι εκπρόσωποι του ΠΣΑΠ τόνισαν πως παραβρέθηκαν στη συνάντηση για να ακούσουν προτάσεις και όχι για να αποφασίσουν πάνω σε αυτές. Ετσι ορίστηκε και νέα συνάντηση.

– Συζητήθηκε για το εάν το «μνημόνιο κατανόησης» πρέπει να ενσωματωθεί στους κανονισμούς της ΕΠΟ ή, όχι. Ο κ. Κουρίδης άκουσε κι άλλες διάφορες προτάσεις, όπως το να μην μπει στους κανονισμούς, αλλά να συμπεριληφθεί ως παράρτημα, όμως επιφυλάχθηκε να απαντήσει.

– Έγινε συζήτηση για την περίπτωση του Άρη που δεν έχει υπαχθεί στο μνημόνιο κατανόησης και έχει προσφύγει στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα, όπως και το κατά πόσον η απόφαση του πολυμελούς πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης περιλαμβάνει τους ποδοσφαιριστές του συλλόγου ή, τους εξαιρεί.

– Τέλος, συζητήθηκε και το θέμα του Ταμείου Αλληλοβοηθείας, το οποίο πρέπει να δημιουργηθεί ως τα τέλη Ιουνίου και ακόμα δεν έχει γίνει πραγματικότητα, με την πλευρά του ΠΣΑΠ να επισημαίνει πως αν δεν δημιουργηθεί έγκαιρα το Ταμείο τότε το μνημόνιο δύναται να καταστεί ανενεργό.

Πηγή: soccerplus.gr

Most Popular

To Top