Κώστας Κούσης

Mόνο μπροστά το μπάσκετ

Το να ασχοληθούμε με τις ευθύνες για το πώς έφτασε εδώ που έφτασε το μπάσκετ του ΗΡΑΚΛΗ θα είναι μια απλή αναπαραγωγή των όσων έχουμε γράψει εδώ και 7-8 χρόνια!

Από τότε προσπαθούσαμε να επισημάνουμε τα κακώς κείμενα, που ήταν το ένα απλό: υπήρχαν άνθρωποι στον Γυμναστικό Σύλλογο, εκείνα τα χρόνια που δεν ήθελαν το μπάσκετ. Στην επιλογή τους αυτή βρήκαν «συμμάχους» πολλούς – μα πάνω απ’ όλα βρήκαν σύμμαχο την «δίψα» του κόσμου για λίγη χαρά. Δικαιώθηκαν για την επιλογή τους – ο κόσμος συσπειρώθηκε με τις επιτυχίες του βόλεϊ, αλλά ο υπόλοιπος σύλλογος – και ο κόσμος δεν το ξέρει απόλυτα αυτό, και γι’ αυτό έχουμε κι εμείς ευθύνη – καταστράφηκε. Κι όταν λέμε καταστράφηκε, καταστράφηκε.

Το μπάσκετ εκεί που ήταν να πρωταγωνιστήσει στην Ευρωλίγκα, έχοντας τους καλύτερους Έλληνες παίκτες και χωρίς καν να πάρει ξένους (θυμηθείτε ότι βγήκαμε Ευρωλίγκα με μόνο κοινοτικό τον. 39άρη τότε Μπάκναλ!), αλλά στο Κατσάνειο, υπό την ανοχή ή την συνένοχη γνώμη όλων των «ενεργών» τότε στοιχείων της «οικογένειας» του ΗΡΑΚΛΗ, αποφάσισαν «ταφόπλακα». Αυτοί που το αποφάσισαν τότε, αυτοί ακόμη κάνουν κουμάντο ή προσπαθούν να λένε ότι βοηθούν τον Σύλλογο. Οι ίδιοι είναι, ακόμη κι αν λείπουν απ’ το προσκήνιο. Εμείς τα κατακρίναμε τότε, τώρα όμως οφείλουμε να κάνουμε ένα restart για να μπορέσουμε να δούμε το τμήμα να προχωράει μπροστά. Ο Γυμναστικός Σύλλογος, υπό όποια νέα διοίκηση προκύψει, οφείλει να πληρώσει αυτά που υποσχέθηκε πέρσι στο μπάσκετ, και μετά να μην ξανασχοληθεί με το τμήμα, που τόσο μισεί. Το ρήμα αφορά σε νοοτροπίες και κινήσεις ανθρώπων και όχι σε ανθρώπους. Όπου κι αν παίζει το μπάσκετ θα πρέπει να κάνει τη δική του «δεξαμενή» παραγόντων, να εμπιστευθεί νέους ανθρώπους, τεχνοκράτες, που ξέρουν μπάσκετ και να τους βοηθήσει να χτίσουν ένα τμήμα απ’ την αρχή. Είτε απ’ τη Β΄Εθνική, είτε απ’ την Α1, ο ΗΡΑΚΛΗΣ οφείλει να βγάλει το πόδι του απ’ το κεφάλι του μπάσκετ και να μην το σπρώχνει άλλο μέσα στο βυθό. Ο νέος ΗΡΑΚΛΗΣ, αυτός που εμείς οραματιζόμαστε σε όλα τα επίπεδα, θα βοηθήσει το μπάσκετ να επιπλεύσει και να βγει στον αφρό.

* Από ειδήσεις, άλλο τίποτα, και στο τμήμα αυτό. Από εδώ θα μαθαίνετε τα πάντα – σχετικό αυτό γιατί δεν ξέρουμε τα πάντα. Όσα ξέρουμε όμως, και είναι «διασταυρωμένα» από παντού, θα τα μαθαίνετε. Για εμάς το καλό του ΗΡΑΚΛΗ ξεκινά απ’ την αλήθεια προθέσεων και πράξεων. Καλή περιήγηση!

Most Popular

To Top