Ποδόσφαιρο Ηρακλής

Live Η γενική συνέλευση της ΠΑΕ

Ξεκίνησε η γενική συνέλευση της ΠΑΕ η οποία και έχει ιδαίτερο ενδιαφέρον. Παρακολούθηστε την εξελιξη απο το iraklis1908.gr

 Ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ, Αργύρης Ασφαλτίδης, ανέφερε: «Ο απολογισμός ο διοικητικός κινείται δυστυχώς γύρω από τον στόχο που δεν επετεύχθη. Αυτό που ενδιαφέρει είναι ο οικονομικός υπολογισμός. Εχω κάποια νούμερα που δείχνουν την καθαρή θέση.

 Για τη φετινή χρήση, αυτό που βαφτίζουμε μαύρη τρύπα είναι περίπου 310.000 ευρώ. Εξ αυτών 200.000 ευρώ είναι προς το Δημόσιο, ενώ τα υπόλοιπα σε παίκτες (90.000) και προμηθευτές. Τα χρέη στο Δημόσιο είναι σε ρύθμιση και τα υπόλοιπα είναι υπό ρύθμιση.Τα έσοδα της ομάδας από την ΟΠΑΠ και τον ΟΤΕ ΤV ήταν 270.000 ευρώ

 Ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ, Γιώργος Μανίκας που επανέλαβε ότι θα παραιτηθεί, είπε: «Αποχωρώ από την διοίκηση. Πολλοί με κατηγορήσανε μέχρι τέλους. Ξέρω τι ακριβώς χρωστάμε και που. Από μένα θα ακούγονται αλήθειες. Για πολλούς που σκέφτονται μόνο πονηρά και πισώπλατα. Εδώ δεν υπάρχει το προσωπικό, υπάρχει ο Ηρακλής. Εμένα με επιβάρυνε το προσωπικό και ότι είχε να κάνει στη Μίκρα. Εφυγα απο την ΠΑΕ γιατι διαφωνούσα με τον Θόδωρο Παπαδόπουλο καθως είχε κακούς συμβουλάτορες

 Απο την μεριά του ο πρόεδρος της ΠΑΕ Θόδωρος Παπαδόπουλος τόνισε  Δεν ξέρω τι εννοούσε ο κ. Μανίκας για συμβουλάτορες. Ήταν όμως ο βασικός μου συμβουλάτορας και τον άκουγα στα πάντα. Δεν δέχομαι να έχω την Μacro , ο Ηρακλής είναι Ηρακλής και θα φορέσει NIKE. Αυτό που θέλω να σας πω είναι το αύριο του Ηρακλή. Ακούω διάφορα για επενδυτές αλλά προσωπικά σε μένα δεν έφτασε τίποτα. Ότι ξέρετε , ξέρω και εγώ. Δεν υπήρξε κάτι επίσημο, συγκεκριμένο και σοβαρό για να ασχοληθώ με το αύριο του Ηρακλή. Δεν με ενδιαφέρουν οι καρέκλες παρά μονό το καλό της ομάδας. Όπως θέλει να με επιρρίψει ευθύνη ας με κοιτάξει στα μάτια και να μου το πει. Όπως άκουσα και κάτι για στημένα, για μπετουληδες. Εδώ να μου το πει. Είμαι πεντακάθαρος και έφτασα στα 50 μου χρόνια να χρωστάω. Αυτό που ζήτησα είναι να έρθουν δίπλα μου Ηρακλειδείς και να βοηθήσουν με κάθε τρόπο. Μην επιρρίπτεται πολλά στο πέρσι. Παίρνω την ευθύνη πάνω μου με όσες επιλογές έκανα. Δεν πρέπει να μείνουμε στο χθες. Χτιζω την ομάδα και προσπαθώ. Αν δεν με θέλετε φεύγω. Ήδη υπάρχουν ορισμένοι που έρχονται να βοηθήσουν. Δεν είμαι μεγιστάνας και εφοπλιστής. Έβαλα τα προσωπικά μου χρήματα και δεν είχα βοήθεια. Τους ανθρώπους που είχα δίπλα μου θέλω να του ευχαριστήσω όλους. Δεν εξαιρώ κανέναν. Τους είχα εμπιστοσύνη και τους έχω. Δεν θα επιρρίψω ευθύνες σε κανέναν.

 Γίνονται κάποιες σωστές κινήσεις. Κρατήσαμε τον Γκόγκιτς και κάνουμε μετέγραφες. Προσπαθήσαμε να κάνουμε αυτό που δεν κάναμε πέρσι. Χρειαζόμαστε συσπείρωση. Αν θέλετε να συνεχίσω πρέπει να έρθετε όλοι δίπλα μου. Η πόρτα είναι ανοικτή στον καθένα»

 Τωρα ξεκίνησαν οι ερωτήσεις απο τους μετόχους της ΠΑΕ

 Για τις μετοχές ειπώθηκε : «Σύντομα θα δωθούν οι μετοχές στους δικαιούχους. Πρέπει να ξεπεράσουμε ένα γραφειοκρατικό ζήτημα»

 Για την οικονομική κατάσταση της ΠΑΕ ειπώθηκε : «Πολλά από τα νούμερα που ακούστηκαν είναι τρέχοντα. Ουσιαστικά έχουμε μικρότερες οφειλές. Με τους ποδοσφαιριστές που το άνοιγμα είναι 90 χιλιάδες ευρώ, κάποιοι από τους παίκτες θα μείνουν στην ομάδα και θα διακανονιστούν αυτές οι οφειλές»

 Για τα εισιτήρια διαρκείας ειπώθηκε : «ο κόσμος ήρθε από μια σεζόν στην Γ΄ Εθνική χωρίς να γνωρίζει σε ποια κατηγορία θα συμμετέχει. Υπάρχει και η γενικότερη οικονομική στενότητα. Πέρσι αγόρασε εισιτήρια διαρκείας ουσιαστικά ο σκληρός πυρήνας της ομάδας. Είναι κρίμα γιατί την στήριξη δεν την δείχνεις μόνο με την αγορά διαρκείας, αλλά κάθε Κυριακή. Δεν γίνεται να υπάρχουν 6-7 χιλιάδες φιλάθλων και να βλέπουμε ότι πληρώθηκαν μόλις 1.000 εισιτήρια στην εκκαθάριση. Μόνο στο πέταλο υπήρχε αντιπροσωπευτική εικόνα με τον κόσμο που υπήρχε. Η τεράστια διαφορά υπήρχε στο υπόλοιπο γήπεδο»

  Φίλαθλος:Εμείς θεωρούμε απαράδεκτο, διχαστικό να υιοθετείται τις πρακτικές περούκα. Αμφισβητούμε τόσα λίγα εισιτήρια. Στο ματς με τον Πανσερραϊκό διαρρεύσατε ότι είχαμε 2.300 εισιτήρια, ενώ είχε 7.000 κόσμο. Αμφισβητούμε τους αριθμούς των εισιτηρίων που το βλέπετε. Όσες φορές θα το λέτε. Τόσο περισσότερο θα σας θεωρούμε ψεύτες. Δεν είναι δυνατόν στον αγώνα με τον Παναιτωλικό να κόβουμε εμείς σαν σύνδεσμος περισσότερα από 1.000 εισιτήρια και στην εκκαθάριση να φαίνονται πολύ λιγότερα».

 Για την αποχώρηση του Χασεκίδη : «Ο Χασεκίδης ήταν επιλογή του Στράντζαλη. Είχαμε τις αμφιβολίες μας αλλά αυτό ήταν δικό μας λάθος που το επιτρέψαμε. Το διορθώσαμε τον Γενάρη και ο νέος προπονητής που ήρθε βοήθησε και στην Β ομάδα και τον Γκόγκιτς.

 Για ενδεχομενη αλλαγή γηπέδου είπαν :Δεν θα έπαιρνα ποτέ την ευθύνη να αλλάξω έδρα. Ο κόσμος θα πρέπει να το αποφασίσει αυτό. Θα πράξω αυτό που θέλω ο κόσμος. Το γήπεδο είναι πανάκριβο για την διαχείριση του. Κάθε αγώνας με κοστίζει 6000 και όταν είναι νυκτερινός επιπλέον 2500 ευρω.

 Για τους προπονητές του Ηρακλή ειπώθηκε : Είχαμε καλή εικόνα από τον Στράντζαλη αλλά βαθμολογικά είχαμε απώλειες. Πιέσεις είχαμε από τότε προς το πρόσωπο του. Προσωπικά τον στήριξα και τον ήθελα. Όταν όμως με την Καλλιθέα είχαμε οικτρή απόδοση. Τότε τον αλλάξαμε. Ήρθε ο Χατζηνικολάου. Πήρε βαθμούς αλλά όχι τα ντέρμπι. Δεν μπορούσα να τον διώξω 2 αγωνιστικές πριν το τέλος όταν ήμασταν πρώτοι. Μας είπε ότι ποτέ δεν είχε καμία συζήτηση με ανθρώπους του Άρη. Δεν ξέρω αν μου έλεγε αλήθεια. Τα γεγονότα είναι αυτά που έδειξαν την πραγματικότητα. Δεν μας τον πρότεινε κανένας μάνατζερ τον Χατζηνικολάου. Υπήρχαν τότε ορισμένοι ελεύθεροι προπονητές και επιλέξαμε αυτόν»

 Για τον Στράντζαλη και τον Μπανγκουρα: Ο  Μπανγκουρα είχε άσχημα εργομετρικά και ο Στράντζαλης τον έδωσε δέκα μέρες άδεια. Επίσης θα πρέπει να πω ότι οι μετεγραφικές του εισηγήσεις ήταν κάτω του μετρίου.

  Για τα τηλεοπτικά : Πήραμε 72.000 ευρώ από τον ΟΤΕ και πήραμε σχεδόν το ποσό που πήραν οι υπόλοιπες ομάδες, παρά το γεγονός ότι δεν ήμασταν στην αρχική κεντρική διαχείριση. Κάθε ομάδα ξεκινούσε με 90 χιλιάδες ως βάση στα τηλεοπτικά. Εμείς δεν πήραμε ούτε ευρώ από αυτή την συνεργασία. Ξεκινήσαμε να πληρωνόμαστε 12 χιλιάδες τον αγώνα. Δεν είχαν σκοπό να μας δείξουν καθόλου(!).
Γιατί απομακρύνθηκαν από την ΠΑΕ Μπέζας και Γιάννης Παπαδόπουλος : «Ο Μπέζας έκανε τραγικά λάθη και διαδικαστικά θέματα. Δεν κρατούσε σωστά τα βιβλία της ομάδας και είχαμε χασούρα στα οικονομικά μας. Ο Γιάννης Παπαδόπουλος έπρεπε να πάρει κάποια χρήματα που δεν μπορούσαμε να δώσουμε.
Τον σχεδιασμό του γραφείου τον έδωσα στον Μανίκα. Έφερε και φίλους του προσωπικούς που έφυγαν μέσα σε λίγες εβδομάδες. Γιατί στεκόμαστε στους Μπέζα και Παπαδόπουλο»
Για τον αν θα ήθελε χρήματα ο Παπαδόπουλος για να αποχωρήσει τόνισε :
«Δεν θέλω να φύγω από τον Ηρακλή. Γιατί θα φύγω αποτυχημένος. Δεν θα έχω πετυχω τον στόχο. Αλλά και να συνεχίσω με τις περσινές συνθήκες δεν θα τα καταφέρω μόνος. Όποιος θέλει να πάρει τον Ηρακλή θα την συζητήσω και είμαι λογικός. Αν είναι για το καλό του Ηρακλή είμαι θετικός.

Στον επίλογο της συνέλευσης πήραν τον λόγο ο πρόεδρος και ο αντιπρόδρος της ΠΑΕ λέγοντας χαρακτηριστικά:

 

Μανικάς: 
«Να σταματησει ο καθενας να σκεφτεται την προσωπικη του επιδιωξη και όλιι να βοηθησουν τον Ηρακλή. Αν δεν αλλάξει αυτό δεν θα πάει το καράβι μπροστά. Όλι θα πρλεοει να βοηθησουν τον Ηρακλή και όποιος είναι μπροστά. Οσοι θέλουν να είναι πισω από το δακτυλό τους ας κρύβονται . Κακό στον Ηρακλή θα κανουν» ενώ ο Θοδωρής Παπαδόπουλος κατέλήξε:
Από αυριο ειμαι έτοιμος να δεχτω να κανουμε καποιες συζητησεις για να βρουμε τις καλύτερε λύσεις για την ομάδα. Αρκεί να μην είναι μονο υποσχέσεις. Μεχρι τωρα μονο αυτό εισέπρατα. ¨οποιος θέλει και έχει μια γνώμη η πόρτα μου είναι ανοικτή.

 

 

Most Popular

To Top