Γιώργος Μαυρόπουλος

Κοίτα για ποιούς μιλάνε‏

Προσπαθώ να μετρήσω παίκτες του βόλει που έχουν υποκληθεί στο μεγαλείο του κόσμου του Ηρακλή και δεν μπορώ να σταματήσω

 

… αφήστε τους Μπολ, Κράβαρικ, Χοφ, Στάνλει, Νίλσον, Γκρανβορκά, Γκασπαρίνι, και τον Μάριο Γκιούρδα που πέρασε τόσο δύσκολες στιγμές με την φανέλα του Ολυμπιακού ως αντίπαλος, αλλά πάντα συμπεριφέρθηκε ως άντρας γι αυτό και έγινε αργότερα ο αρχηγός  της ομάδας και αγαπημένο παιδί της κερκίδας.

Τους αφήνω έξω, επειδή όλοι αυτοί φόρεσαν την φανέλα με τον ημίθεο στο στήθος, αν και δεν είναι λίγο ένας τεράστιος Λόι Μπολ που έχει φάει όλα τα μεγάλα ευρωπαικά γήπεδα με το κουτάλι να λέει και να ξαναλέει, όπου πάει, ότι πέρασε τα καλύτερα του χρόνια στην Θεσσαλονίκη παίζοντας για τους καλύτερους φιλάθλους στον κόσμο.

Όμως θα σταθώ περισσότερο στους αντιπάλους, αυτούς που είχαν απέναντί τους τους κυανόλευκους οπαδούς και έλεγαν ότι χαλάλι οι δυσκολίες, χαίρεσαι να παίζεις μπροστά σε τέτοιους οπαδούς κι ας είναι εναντίον σου. Από που να αρχίσω δεν ξέρω, αλλά ξέρω που να τελειώσω…στον κορυφαίο παίκτη της περασμένης δεκαετίας σε παγκόσμιο επίπεδο, τον βραζιλιάνο Τζίμπα. Ποιός ξεχνάει τις βαθειές υποκλίσεις του στον κόσμο μετά την ήττα της ομάδας του, της ρώσικης Ισκρα στο final-4 της Πράγας; <<είναι απίστευτοι , θέλω να παίξω γι αυτούς έστω και με τα μισά λεφτά από όσα παίρνω στην Ρωσία>>.

Νομίζετε ότι είναι τυχαίο που ο Ηρακλής παίρνει παίκτες που κοστίζουν ας πούμε 10 δραχμές με 4 ή με 5; δεν είναι τυχαίο και κανένας δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι ο Ηρακλής με όπλο τον κόσμο του αναβάθμισε το άθλημα στην Ευρώπη κι αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάει κανένας απ’αυτούς που τρώνε ψωμί από το ελληνικό βόλει.

Δεν λέω ότι δεν υπήρξαν και κακές στιγμές… για παράδειγμα δεν θέλω να θυμάμαι τι έγινε στο τέλος του αγώνα με την Ντιναμό Μόσχας, αλλά είναι πολύ λίγες και ελάχιστες για να μαυρίσουν την εικόνα της κυανόλευκης κερκίδας… αλήθεια τι θα ακούγαμε αν ο Νεόφυτος δεχόταν επίθεση από οπαδό, όπως ο Δρίκος στην Σύρο; Το μόνο που θα πω είναι ότι όποιον παίκτη του Φοίνικα θελήσει ο Ηρακλής θα τον αποκτήσει με τα μισά χρήματα γιατί το μέγεθός του είναι ασύγκριτο… μακάρι να γίνει ο τελικός, αλλά και να μην γίνει ο μόνος που δεν φταίει είναι ο Ηρακλής, που στην τελική για να αποκτήσει το πλεονέκτημα της έδρας έκανε μεγάλες προσπάθειες κατά την διάρκεια της σεζόν.
                    

Πάμε στο ποδόσφαιρο και μετά από τα τελευταία αποτελέσματα, ο στόχος απομακρύνεται, αν και υπάρχουν ακόμη ζωντανές ελπίδες. Κανένας δεν μπορεί να πει ότι δεν γίνεται προσπάθεια, αλλά οι διαφορές δυναμικότητας μεταξύ ομάδων σ’ αυτό το πρωτάθλημα είναι πολύ μικρές ως ανύπαρκτες…οι παίκτες είναι φιλότιμοι, αλλά έλεγα σε έναν φίλο ότι αν μου δώσουν μία ferrari δεν μπορώ να διεκδικήσω την πρωτιά στην formula1 κόντρα στους Φέτελ, Αλόνσο και Χάμιλτον, τα ράσα δεν κάνουν τον παπά, το αυτοκίνητο δεν κάνει τον οδηγό και η φανέλα τον ποδοσφαιριστή… μερικοί από τους ήδη υπάρχοντες, το ξαναείπα και δεν το παίρνω πίσω, ότι μπορούν να παίξουν και σούπερλίγκα, αλλά το ποδοσφαιρο είναι ομαδικό άθλημα, και η ομάδα έγινε τον Ιανουάριο…περιμένουμε να δούμε τι μπορούν να καταφέρουν στα τελευαία 4 παιχνίδια, σε ποιά θέση θα καταλήξουν και αν θα είναι αρκετή για να ανέβει η ομάδα στην 2η κατηγορία, αφού και εκεί θα υπάρξουν μεγάλες αλλαγές.
                    

Κλείνω με τις εκλογές που είναι πιο σημαντικές από ποτέ… Φοβάμαι όλα αυτά που θα γίνουν για μένα χωρίς εμένα, τραγούδησε ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου, αλλά εμείς ( το 45% των ελλήνων ψηφοφόρων που απείχε από την διαδικασία του 2009) αφήσαμε έναν άλλον Παπακωνσταντίνου, τον Γιώργο, να αποφασίσει για εμάς, χωρίς εμάς.

Αυτό σημαίνει ότι όλοι πάμε στις κάλπες γιατί η αποχή είναι υπέρ του 1ου κόμματος. Το τι θα ψηφίσει ο καθένας είναι στο χέρι του, αλλά όλοι οι ηρακλειδείς δεν πρέπει να ξεχνάμε ποιοί προσπάθησαν να διαλύσουν την πιο ιστορική ομάδα στην Ελλάδα..κάποτε ο συγχωρεμένος Γεώργιος Ράλλης έγραψε στην αυτοβιογραφία του ότι το μεγαλύτερο λάθος της πολιτικής του καριέρας ήταν ο υποβιβασμός του Ηρακλή κάτι που πλήρωσε στις εκλογές του 1981.

Μαύρο σε όσους έριξαν τον Ηρακλή και από εκεί και πέρα στο ψηφοδέλτιο που θα επιλέξει ο καθένας ας προτιμήσει τους ηρακλειδείς, ή έστω αυτούς που δεν ανήκουν από κούνια στην οικογένεια, αλλά συμπαρατάχτηκαν στον δίκαιο αγώνα που καναμε..δεν χρειάζεται να πω ονόματα, είναι γνωστό σε όλους ποιοί ασχολήθηκαν, ποιοί βοήθησαν και ποιοί μας αγνόησαν επιδεικτικά.

Most Popular

To Top