Ποδόσφαιρο Ηρακλής

Κεραυνοί Λόπεθ και Ισαάκ για την διοίκηση του Ηρακλή

Αποχώρησαν από τον Ηρακλή, τη στιγμή που οι υποχρεώσεις της ομάδας δεν είχαν ολοκληρωθεί, ανεξάρτητα αν οι «κυανόλευκοι» είχαν απωλέσει τις όποιες ελπίδες είχαν για άνοδο, μία κίνηση unfair, άσχετα αν έχουν δίκιο ή όχι.

Κατηγορήθηκαν για αυτό και μάλιστα κλήθηκαν σε απολογία από την ΠΑΕ Ηρακλής, η οποία τους κατηγόρησε για αντιεπαγγελματική συμπεριφορά. Μετά από αρκετές ημέρες οι δύο Ισπανοί, Ντάνι Λόπεθ και Ισαάκ «έσπασαν» τη σιωπή τους και μέσω δήλωσης που έστειλαν στο «Μetrosport», αναφέρουν αναλυτικά τι βίωσαν την περίοδο που ήταν παίκτες της ομάδας.

Λόπεθ: «Πηγαίναμε και με λεωφορείο»

Αρχικά τοποθετήθηκε ο Ντάνι Λόπεθ που αναφέρει στη δήλωση του: «Ζήσαμε μία σεζόν με επαναλαμβανόμενα ψέματα από την πλευρά των διοικούντων του Ηρακλή.
Εγώ ήρθα στην ομάδα με πολλή όρεξη… Αισθανόμουν ενθουσιασμένος και πολύ χαρούμενος με το πρόζεκτ της ομάδας και τον στόχο της Superleague. Όταν ήρθαμε (με τον Ισάακ Χοβέ) μας παρουσιάστηκαν αμέτρητα προβλήματα για να υπογράψουμε, ότι δήθεν δεν ήταν καλή η φυσική μας κατάσταση και ότι δεν ήμασταν έτοιμοι για να παίξουμε μέχρι και δύο μήνες μετά την έλευσή μας στη Θεσσαλονίκη, πράγμα που δεν ήταν αλήθεια, καθώς μια εβδομάδα αφότου ήρθαμε, αγωνιστήκαμε κανονικά σε αγώνα. Ξεκινήσαμε τον πρώτο μήνα να πληρωνόμαστε, με καθυστέρηση, αλλά πληρωθήκαμε, αλλά η κατάσταση από εκεί και μετά χειροτέρεψε.
Ο Ισάακ και εγώ πηγαίναμε στις προπονήσεις χρησιμοποιώντας πολλές φορές και λεωφορείο, καθώς μας είχαν υποσχεθεί πως θα μας δοθεί ένα αυτοκίνητο, κάτι το οποίο όμως δεν έγινε, μέχρι και τον Ιανουάριο. Τον Ιανουάριο κάνουμε μία σύσκεψη με τη διοικούσα επιτροπή για να τους εξηγήσουμε πως έχει η κατάσταση: Ότι δεν μπορούμε να συνεχίσουμε έτσι, πως θα πρέπει να πληρωθούμε και αν δεν μπορούν να το κάνουν, τότε θα πρέπει να μας αφήσουν να φύγουμε, καθώς η όλη κατάσταση ήταν πραγματικά βλαβερή για τις οικογένειές μας. Οι διοικούντες μας διαβεβαίωσαν πως θα μας πληρώσουν και εμείς τους δείξαμε εμπιστοσύνη».

Η μιζέρια, η επιστολή και η απόφαση

Συνεχίζοντας ο Ισπανός αριστερός μπακ τόνισε: «Ένα μήνα μετά, η κατάσταση παρέμεινε ακριβώς η ίδια, απλήρωτοι και ζώντας μία αυθεντική μιζέρια με τις οικογένειές μας. Η γυναίκα μου επέστρεψε στην Ισπανία με σκοπό να δουλέψει για να μπορέσω εγώ να συνεχίσω να αγωνίζομαι με τον Ηρακλή, βοηθώντας με να κάνω πραγματικότητα το στόχο μου που ήταν να βοηθήσω την ομάδα να ανέβει στην Superleague.
Έχουμε ακούσει πολλά ψέματα σχετικά με το πόσο επαγγελματίες είμαστε, ψέματα σχετικά με το μισθό μας, ψέματα, ψέματα και ακόμη περισσότερα ψέματα. 15 πριν τη λήξη του πρωταθλήματος, αποφασίσαμε να στείλουμε μία επίσημη επιστολή στην διοίκηση της ομάδας, με την οποία της ζητούσαμε να διευθετηθεί άμεσα το δικό μας θέμα γιατί οι οικογένειές μας είχαν φτάσει στα όριά τους, αλλά δεν πήραμε καμία απάντηση.
Ο Ισαάκ κι εγώ αποφασίσαμε να κάνουμε υπομονή και να βοηθήσουμε την ομάδα στην τελευταία της προσπάθεια να ανέβει στη μεγάλη κατηγορία, αφού είχαμε υποφέρει τόσα και τόσα μέσα στη σεζόν και ήμασταν πολύ κοντά στην άνοδο, που δυστυχώς δεν καταφέραμε τελικά. Τότε ήταν που, βλέποντας πως το κλαμπ δεν βρίσκει για τίποτα λύση, και ενώ ήμασταν απλήρωτοι για πέντε μήνες αποφασίσαμε να αποχωρήσουμε, αφού είχαμε δεχθεί και απειλές, που χωρίς καμία αμφιβολία δεν αξίζαμε».

«Ευχαριστώ τον κόσμο για την αγάπη»

Ολοκληρώνοντάς την τοποθέτησή του δήλωσε: «Θέλω να ευχαριστήσω τα άτομα που ήταν δίπλα μας και έδειξαν επαγγελματισμό κατά την διάρκεια της παραμονής μας στην Θεσσαλονίκη, αλλά και το τεχνικό τιμ της ομάδας. Και κυρίως να ευχαριστήσω δημόσια τη γυναίκα μου γιατί έκανε ότι ήταν ανθρωπίνως δυνατό για να παραμείνω στην ομάδα, παρά τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίσαμε. Τέλος ένα μεγάλο «ευχαριστώ» στον κόσμο του Ηρακλή, για τη δύναμη που μας μετέφερε και την αγάπη που μας έδειξε. Θα έχω πάντα αυτή την ομάδα στην καρδιά μου».

Ισαάκ Χοβέ: «Πολύ καλός άνθρωπος ο πρόεδρος»

Στη συνέχεια της δήλωσης τοποθετείται ο Ισαάκ Χοβέ ο οποίος συμπληρώνει: «Συμπληρωματικά θέλω να αναφέρω πως ένα από τα μέλη της διοικούσας επιτροπής, μας έκανε το βίο αβίωτο, μας απείλησε, εμάς και τις οικογένειές μας, λέγοντάς μας πως θα πρέπει να προσέξουμε και να αποσύρουμε την προσφυγή προς τη FIFA, γιατί αλλιώς μπορεί να παθαίναμε κάτι. Επίσης χειροδίκησε εναντίον του ατζέντη μας, γι αυτό το λόγο αποφασίσαμε πως πρέπει να φύγουμε το συντομότερο δυνατό από την Ελλάδα, καθώς οι οικογένειές μας φοβήθηκαν πολύ και από την άλλη, η ευκαιρία ανόδου για την ομάδα είχε πια χαθεί.
Περάσαμε πάρα πολύ δύσκολα και θέλω να συμπληρώσω ότι αυτό το άτομο δεν ήταν ο πρόεδρος της ομάδας. Εκείνος είναι ένας πολύ καλός άνθρωπος. Επίσης θέλω να ζητήσω συγνώμη που φύγαμε δύο αγωνιστικές πριν το τέλος του πρωταθλήματος, αλλά αισθανθήκαμε φόβο.
Επίσης θέλω να ευχαριστήσω τον προπονητή της ομάδας, Γιώργο Στράντζαλη, ο οποίος ήταν για εμάς σαν ένας πατέρας και ένας μεγάλος τεχνικός, τον κόσμο που μας φέρθηκε πολύ καλά, αλλά και τους δημοσιογράφους που μας φέρθηκαν άψογα κατά την παραμονή μας στη Θεσσαλονίκη.
Ο Ηρακλής είναι μία πολύ μεγάλη ομάδα, αλλά δυστυχώς την διοικούν λάθος άτομα. Πέντε μήνες να μας έχουν απλήρωτους, είναι σαν να παίζουν με τις οικογένειές μας».

Most Popular

To Top