Βόλει Ηρακλής

«Έπρεπε να κερδίσουμε τον 3ο τελικό. Τώρα τραβάμε τα μαλλιά μας»

Σε  κατάσταση ετοιμότητας βρίσκονται οι παίκτες του Ηρακλή που ουσιαστικά θα  ξεκινήσουν και την προετοιμασία για τον 5ο τελικό. Ο αρχηγός της ομάδας Κώστας Προύσαλης μεταφέρει την ψυχολογία της ομάδας  και αναλύει τα όσα συνέβησαν στον 5ο τελικό που δεν ξεκίνησε ποτέ.

 

«Είμαστε έτοιμοι από την πλευρά μας . είναι το τελευταίο παιχνίδι που θα κρίνει το πρωτάθλημα και δουλεύαμε ένα χρόνο για αυτό. Το νταμπλ είναι ένα έξτρα κίνητρο και έχουμε τα αποθέματα που χρειαζόμαστε και δεν μας φοβίζει τίποτα»

–          Γιατί τελικά δεν ξεκίνησε ο 5ος  τελικός ;

–          «Μετά τις διαβουλεύσεις που έγιναν οι συριανοί δεν ήθελαν να γίνει  ο αγώνας .Δεν ξέρω αν φοβότουσαν ή δεν ήθελαν να παίξουν. Η ουσία είναι ότι δεν ξεκίνησε ποτέ ο 5ος  τελικός»

–          Τώρα τι γίνεται ;

–          «Ας πάρουν επιτέλους μια οριστική απόφαση. Τι θέλουν να κάνουν να κρίνουν το πρωτάθλημα στα χαρτιά; Οι αγώνες θα πρέπει να κρίνονται μέσα στον αγωνιστικό χώρο . Εμείς από την μεριά μας ήμασταν «κύριοι» στις προκλήσεις των συριανών φιλάθλων. Έτσι θα έπρεπε ν συμπεριφερθούν και αυτοί. Δεν τίθεται μέτρο σύγκρισης των φίλαθλων των δυο ομάδων. Είχαμε προκληθεί και εμείς στην Σύρο , όταν μας έβριζαν και μας έκαναν χειρονομίες. Δεν αντιδράσαμε όμως με παρόμοιο τρόπο».

–          Μετανιώνεις που δεν «καθαρίσατε» το πρωτάθλημα νωρίτερα;

–          « Είναι αθλητισμός και όλα μπορούν να συμβούν. Είχαμε ευκαιρία να πάρουμε το πρωτάθλημα στο 3ο αγώνα, αλλά δεν το καταφέραμε. Κάπου στο πίσω μέρος του μυαλού μας , είχαμε τον 5ο αγώνα, αφού ξέρουμε ότι στην έδρα μας δεν μπορούμε ν χάσουμε από κανέναν . Η ομάδα όμως έδειξε ότι αντιδράει και αυτό έκανε και στις αναμετρήσεις με τον Παμβοχαϊκό αλλά και στον θεσμό του κυπέλλου. Τώρα τραβάμε τα μαλλιά μας , που δεν «καθαρίσαμε» νωρίτερα το πρωτάθλημα

–          Η χρονιά   θα είναι πετυχημένη αν η ομάδα κάνει το νταμπλ;

–          «Σε όλους τους τομείς. Πιο πετυχημένη δεν γίνεται. Υπάρχει μια πικρία από την ευρωπαϊκή μας προσπάθειας αλλά έπαιξαν πολλοί παράγοντες ρόλο. Υπήρξαν τραυματισμοί και δύσκολες συνθήκες που τελικά μας κόστισαν».

–          Ποιο είναι το μέλλον σου , στους «κυανόλευκους»;

–          «Προτεραιότητα μου είναι να παραμείνω στον Ηρακλή. Υπάρχει όμως μια προϋπόθεση να έχει υψηλούς στόχους. Υπάρχουν κάποιες προτάσεις από το εξωτερικό αλλά ακόμα δεν βιάζομαι να πάρω την απόφαση μου. Αν θέλει ο Ηρακλής να παραμείνω δεν βρίσκω τον λόγο για να έχω άλλη απόφαση.  Στόχος μου είναι να παραμείνω όσο γίνεται περισσότερα χρόνια. Για μένα ο Ηρακλής δεν είναι σκαλοπάτι αλλά μια καταξιωμένη ομάδα με υψηλές προδιαγραφές.

–          Τώρα σε ποια κατάσταση βρίσκεται η ομάδα;

–          «Έχουμε ξεκινήσει τις προπονήσεις και περιμένουμε πλέον να μάθουμε επίσημα πότε θα αγωνιστούμε. Ουσιαστικά ο αγώνας είναι την επόμενη Δευτέρα, αλλά με όσα έγιναν ποτέ δεν μπορείς να είσαι σίγουρος.

–          Πως θα ήθελες να κλείσει αυτή η συζήτηση μας ;

–          «Θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο που  ήρθε στο γήπεδο στον 5ο τελικό και θέλησε να πανηγυρίσει μαζί μας έναν ακόμα τίτλο. Ελπίζω τώρα που θα γίνει καν ονικά ο αγώνας να είναι και πάλι στο πλευρό  μας για να κατακτήσουμε το νταμπλ. Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω  και τους άνθρωπος που με βοήθησαν με τον τραυματισμό που είχα και επέστρεψα νωρίτερα από την αρχική εκτίμηση και ιδιαίτερα τον Νίκό Τσάτσα

 

Most Popular

To Top