Ποδόσφαιρο Ηρακλής

Ιωαννίδης : «Ουδεμία παραβίαση του Συντάγματος !»

Ουδεμία παραβίαση του Συντάγματος συντελέστηκε, υπογράμμισε ο υφυπουργός αρμόδιος για τον Αθλητισμό Γιάννης Ιωαννίδης, κληθείς να ενημερώσει τη Βουλή

για τις συνθήκες απαγόρευσης της ελεύθερης μετακίνησης οπαδών κατά τον αγώνα Ηρακλή-Ολυμπιακού Βόλου, στις 22 Μαΐου.
Επίκαιρη ερώτηση είχε απευθύνει στον υφυπουργό Αθλητισμού, η βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Μαρία Γιαταγάνα, η οποία κατήγγειλε ότι οι περιορισμοί δεν αφορούσαν μόνο οπαδούς, αλλά και γενικότερα Έλληνες πολίτες που ήθελαν εκείνη την ημέρα να μεταβούν στην πόλη του Βόλου.
«Η πολιτεία έχει υποχρέωση να λαμβάνει κάθε αναγκαίο μέτρο προληπτικό ή κατασταλτικό για την αντιμετώπιση των φαινομένων βίας που ταλανίζουν τον αθλητισμό», ανέφερε ο κ. Ιωαννίδης και κατέθεσε τις εισηγήσεις των αρμοδίων οργάνων, μεταξύ των οποίων και της Επιτροπής Αντιμετώπισης της Βίας.
Για την απαγόρευση της μετακίνησης των οπαδών των δύο ομάδων ενεργοποιήθηκε ο ν. 4049/2012, ο οποίος προβλέπει ότι με απόφαση του αρμόδιου υπουργού και μετά από εισήγηση της Επιτροπής Αντιμετώπισης της Βίας και της Ελληνικής Αστυνομίας, μπορεί για λόγους δημοσίου συμφέροντος να αποφασίζεται, σε εξαιρετικές περιπτώσεις, η απαγόρευση της μετακίνησης οπαδών στην έδρα της αντίπαλης ομάδας. Τη στιγμή, ωστόσο, που ο κ. Ιωαννίδης επέκρινε το ύφος των καταγγελιών της κ. Γιαταγάνα, σύμφωνα με την οποία «με μια αστυνομική διάταξη, με ένα τίποτε, παραβιάστηκε το συνταγματικό δικαίωμα ελεύθερης κίνησης», η βουλευτής αντέδρασε και με αιχμηρό ύφος αντέτεινε στον υφυπουργό: «Δεν αισχύνεστε να μου κάνετε υποδείξεις να διαβάσω καλύτερα τους νόμους και το νόμο περί αθλητισμού.
Εσείς που έχετε καταλύσει το Σύνταγμα με τις προληπτικές επιστρατεύσεις».
Ο υφυπουργός επέμεινε ότι δεν ευσταθεί ο ισχυρισμός για την παραβίαση του Συντάγματος και ότι δύνανται να τίθενται περιορισμοί, υπό τις προϋποθέσεις που θέτουν οι νόμοι για να προστατευθούν υπέρτερα αγαθά και συνταγματικά δικαιώματα. Τέλος, προέτρεψε την βουλευτή να απευθύνει ερώτηση στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης για το αν έκαναν σωστά τη δουλειά τους οι αστυνομικοί.

Most Popular

To Top