Ποδόσφαιρο Ηρακλής

Η συνέλευση στο Κατσάνειο

Σε εξέλιξη ειναι η γενική συνέλευση που πραγματοποιείται  στο Κατσάνειο.

 

Η συνέλευση ξεκίνησε με την τοποθέτηση του Κώστα Τσιργογιάννη που τόνισε :

«Φαίνεται ότι τέλος Ιουλίου είναι μια δύσκολη εποχή. Πιστεύω όμως ότι το μήνυμα εστάλη την περασμένη Τετάρτη. Και να είστε σίγουροι ότι αυτοί που δεν ήρθαν σήμερα (παράγοντες, βετεράνοι) μας έλεγαν ότι είναι κοντά στην προσπάθεια.

Είπαμε να μπει το νερό στο αυλάκι και ο κόσμος θα συστρατευθεί. Σήμερα η ΠΑΕ Ηρακλής έχει πενταμελές συμβούλιο. Αν το συμβούλιο παραμείνει πενταμελές θα προτείνουμε έναν άνθρωπο. Αν θέλουμε επταμελές πρέπει να προτείνουμε περισσότερα. Από εκεί και πέρα εστιάσαμε στο οργανόγραμμα. Είχαμε πει ότι σημαντικό κομμάτι είναι η διαχείριση, για να μην φτάσουμε σε δύσκολο σημείο.

Στόχος είναι η πορεία πρωταθλητισμού με όσο το δυνατό λιγότερες οικονομικές απώλειες. Συγκεκριμένα η ΠΑΕ δεν έχει λογιστή. Ζητήθηκε ένας λογιστής που θα είναι έμμισθος, με κανονική εργασία. Άρα θέλουμε ένα λογιστή. Δεύτερη θέση είναι το μάρκετιγκ. Έναν άνθρωπο που έχει πολύ δουλειά, γιατί τα περσινά έσοδα ήταν πενιχρά. Θα πρέπει αυτός που θα μπει να τρέξει αρκετά. Τρίτη θέση έχουμε την θέση των γραφείων. Άρα έχουμε τρεις θέσεις που θα είναι έμμισθοι. Μέσα από την δουλειά τους θα βγάζουν και τον μισθό τους.

Δίπλα στον λογιστή, υπάρχει μια εθελοντική θέση που είναι η διαχείριση. Κάποιος που θα έχει την ελευθερία του προέδρου για να παρακολουθεί τα βιβλία. Από εκεί και πέρα τέθηκε ένα θέμα για το αν υπάρχει πρόταση από εμάς σχετικά με τη θέση του γενικού αρχηγού, που θα αποτελέσει τον συνδετικό κρίκο μεταξύ Τσαλίκη – Καραΐσκου. Θα δούμε και θα αποφασίσουμε».

Στην συνέχεια υπήρξε τοποθέτηση απο την Αυτόνομη Θύρα  10

«Κατ’ αρχήν είμαστε λιγότεροι σήμερα, γι’ αυτό και να ευχαριστήσουμε πάρα πολύ τους δημοσιογράφους που το αγνόησαν το γεγονός. Στην προηγούμενη συνέλευση αυτό που αντιληφθήκαμε είναι μια διάθεση να διατηρηθεί ο Παπαδόπουλος στον προεδρικό θώκο και να στελεχωθεί η διοίκηση με νέα πρόσωπα. Γι’ αυτό το πράγμα δεν θα πούμε αν συμφωνούμε ή διαφωνούμε, αλλά είναι αυτό που αποφασίστηκε.

Αν μπούμε σε μια διαδικασία ονομάτων, τότε κινδυνεύουν οι συνελεύσεις να χαρακτηριστούν γελοίες. Το νόημα της συνέλευσης ωστόσο είναι κάτι βαθύτερο. Αυτό που θεωρούμε εμείς πιο κοντινό σ’ αυτό που σκεφτόμαστε, είναι το εξής. Από την στιγμή που λέμε ότι ο Παπαδόπουλος διατηρείται στη διοίκηση το βασικό για εμάς οι άνθρωποι που θα στελεχώσουν την ΠΑΕ, να προστατέψουν τον Ηρακλή από τους χειρισμούς του Παπαδόπουλος και από κέντρα.Να φέρουν έναν αέρα μεγάλης ομάδας στους ποδοσφαιριστές και τρίτο και πιο βασικό, να αλλάξει η εικόνα που έχει το ποδοσφαιρικό κατεστημένο που έχουν τα κέντρα για τον Ηρακλη».

Κάπου εκεί προτάθηκε από τον Σταύρο Ποιμενίδη η είσοδος του Νίκου Υψηλάντη στη διοίκηση με τον δεύτερο να παίρνει το λόγο:

«Πάλι λέμε τα ίδια. Εγώ μπορεί να είμαι το καλύτερο παιδί του κόσμου, αλλά για τη γυναίκα μου. Εδώ μπορούμε να έχουμε όλοι καλές προθέσεις, αλλά αυτό που πάμε να κάνουμε θέλει ή λεφτά ή να σε ξέρουν. Η λύση δεν μπορεί να έρθει από εδώ μέσα.

Η μόνη λύση που μπορεί να φανταστεί κάποιος είναι αυτοί οι άνθρωποι που θα μπουν στην διοίκηση να πείσουν τον Παπαδόπουλο να τους δώσει τα εχέγγυα για να υπερασπίσει με την προσωπικότητα του Ηρακλή που ενδεχομένως θα εμφανιστεί. Μακάρι να κάνω λάθος, αλλά δεν πιστεύω ότι μπορεί να βρεθεί αυτό το άτομο σ’ αυτή τη συνέλευση.

Γνώμη μου είναι ότι για τα έμμισθα άτομα της διοίκησης θα βρεθούν ικανοί και έντιμοι άνθρωποι. Αλλά η μόνη λύση για αυτούς που θα πλαισιώσουν την διοίκηση και σε συνεννόηση με τον Παπαδόπουλο είναι να βρουν μαζί μια προσωπικότητα που θα εμπνεύσει και κάποια τέτοια προσωπικότητα πιστεύω ότι μπορεί να είναι κυρίως ποδοσφαιρική και όχι παραγοντική».

Στη συνέχεια φίλος του Ηρακλή πρότεινε τον Τάκη Νικολούδη, ενώ το λόγο πήρε και πάλι ο Κώστας Τσιρογιάννης:

«Σχετικά με το αν υπάρχει εμπιστοσύνη. Αν αυτά τα άτομα που είχαμε ήταν με ενημέρωση και ζητούσαν βοήθεια όποτε χρειάστηκε τότε θα είχαν την στήριξή μας. Αν είναι όμως να μην μιλάνε και στο τέλος το αποτέλεσμα να είναι άσχημο ασφαλώς και δεν θα στηριχτούν. Όποιος φοβάται κάθεται σπίτι του».

Έπειτα ήταν η σειρά του Νίκου Ποντίκη να τοποθετηθεί:

«Αισθάνομαι άσχημα με τον τρόπο που γίνεται αυτή η συζήτηση. Βέβαια γνωριζόμαστε και μας ενώνει η «Ηρακληδοσύνη».

Όλοι έχουν δει το τι έχει συμβεί στον Ηρακλή. Ζήσαμε τα τελευταία χρόνια μια κακή κατάσταση και φτάσαμε σε σημείο απαξίωσης. Πρέπει να γίνει μια προσπάθεια από όλους. Εγώ θέτω τον εαυτό μου στην διάθεση σας για οπουδήποτε μπορώ να βοηθήσω. Δεν είμαι από τους ανθρώπους που θα τρέξω, γιατί το θέμα είναι να σε φωνάξουν για να βοηθήσεις.

Το θετικό στη συζήτηση είναι ότι ειπώθηκε ότι οι βετεράνοι μπορούν να βοηθήσουν. Η άποψη μου ήταν πάντα ότι οι βετεράνοι δεν είναι μόνο για να διοργανώνουν εκδρομές και φιλικά. Είναι και για να συμμετέχουν στα κοινά και να βοηθούν οπουδήποτε τους ζητηθεί και να έχουν λόγο».

Το λόγο πήρε φίλος του Ηρακλή:

«Προτείνω τον Νίκο Υψηλάντη, τον Γιώργο τον Πεταλωτίδη, τον Τζότζο που είναι άνθρωπος του κέντρου, που έχει «ματώσει» η τσέπη του για τον Ηρακλή. Προτείνω και τον Φάνη τον Τουτζιάρη, αν θελήσει να βοηθήσει και αυτός. Και τον Παγώνη Βακαλόπουλο. Αν δεν θέλει να τον πείσουμε…».

Τοποθέτηση εκπροσώπου της Αυτονόμης Θύρας 10:

«Όταν μιλάμε για ποδοσφαιρικές προσωπικότητες και για βετεράνους εννοούμε ανθρώπους που θα μπουν και θα γνωρίζουν από σύγχρονο ποδόσφαιρο. Χωρίς να θέλουμε να ακυρώσουμε όσους αναφέρθηκαν προηγουμένως, στην προηγούμενη συνέλευση προτάθηκε ένα όνομα που για εμάς πληροί κάποια κριτήρια. Μιλάμε για τον Άκη τον Στολτίδη, που γνωρίζει ανθρώπους στην Αθήνα. Επικοινωνήστε μαζί του και δείτε αν θέλει να είναι μαζί με τον Παπαδόπουλο. Εμείς τέτοιους ανθρώπους θέλουμε χωρίς να ακυρώνουμε αυτούς που ακούστηκαν».

Το λόγο πήρε ξανά ο Κώστας Τσιρογιάννης:

«Μέσα σε όλα τα τηλέφωνα που κάναμε ήταν και αυτό στον Άκη. Την περασμένη εβδομάδα είχε υποχρεώσεις και δεν μπόρεσε. Μας ξαναμίλησε σήμερα και μας επανέλαβε ότι αυτό το διάστημα είναι «πνιγμένος» και δεν μπορεί να ασχοληθεί. Εγώ προτείνω να γίνει μια ομάδα και να πάμε να χτυπήσουμε πόρτες.

Ο Παγώνης Βακαλόπουλος μπορεί να ψήσει τον Άκη. Άμα του μιλήσει ο Ιωακειμίδης, μπορεί να δεχτεί. Πρέπει να έρθετε να βοηθήσετε. Αν δεν μπορέσουμε σήμερα να βγάλουμε κάποια άτομα που εγώ πιστεύω ότι πρέπει να υπάρξουν κάποια ονόματα, τότε πρέπει να βρεθούμε ξανά μέσα στην εβδομάδα».

Νέα τοποθέτηση από τον Νίκο Ποντίκη:

«Νομίζω ότι το άτομο που θα αναλάβει την θέση του αντιπροέδρου δεν μπορεί να είναι από βετεράνους. Πρέπει να είναι μια ποδοσφαιρική προσωπικότητα, παραγοντική, και αυτή πρέπει να ψάξουμε. Οι βετεράνοι μπορούν να βοηθήσουν στο αγωνιστικό κομμάτι. Κατά τη γνώμη μου να είναι μια τεχνική επιτροπή από βετεράνους που ξέρει το αντικείμενο και θα έχει ρόλο να οργανώσει το αγωνιστικό κομμάτι. Ο Ηρακλής πιάστηκε ανοργάνωτος σε πολλά θέματα. Έχει «μαλλιάσει» η γλώσσα μου να το λέω ότι δεν είναι δυνατόν να μην υπάρχει τμήμα σκάουτινγκ. Σε αυτό οι βετεράνοι μπορούν να βοηθήσουν νομίζω».

Τέλος, το λόγο πήρε ο Κώστας Τσιργογιάννης για να κλείσει η σημερινή συνέλευση:

«Είμαι αυστηρός με το χρόνο. Δεν μπορούμε να αφήσουμε τον χρόνο να φύγει. Πρέπει να μπουν άτομα γρήγορα. Μέχρι το τέλος του μήνα, πρέπει να έχουμε ξεκαθαρίσει το ποιοι θα μπουν γιατί οι θέσεις του αντιπροέδρου και της διαχείρισης είναι πολύ βασικές. Αυτοί που θα μπούνε θα πρέπει να είναι τα αυτιά και τα μάτια μας. Μέχρι τέλος του μήνα να έχουμε αποφασίσει».

Most Popular

To Top