Αννα..φτρα

No, I’m not on [email protected] F/B (part 2)

Πριν από ένα χρόνο περίπου είχα αφήσει την οργή μου να ξεχειλίσει –για πολλος΄τη φορά- αναφορικά με τις κάθε είδους σελίδες κοινωνικής δικτύωσης.

Και ω! του θαύματος έρχεται να με σιγοντάρει και η επιστήμη! Διαβάζω, λοιπόν, σήμερα τα εξής:

«Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα επιστημών, ανακαλύφθηκε ότι, οι τεχνολογίες των υπολογιστικά μεσολαβημένων επικοινωνιών μπορούν πράγματι να συντελέσουν αποφασιστικά στην πυροδότηση σοβαρότατων ψυχωσικών διαταραχών.

Στην εν λόγω ερευνητική εργασία με τον τίτλο «Ψυχωσικές συνδρομές σχετιζόμενες με το Διαδίκτυο – Ένα σημάδι των καιρών», οι ερευνητές επισημαίνουν ότι πληθαίνουν οι ψυχοπαθολογικές επιπλοκές και επιπτώσεις του Διαδικτύου, καθώς η χρήση ψηφιακών τόπων κοινωνικής δικτύωσης κερδίζουν ολοένα και περισσότερο σε δημοφιλία.

Η μελέτη του Πανεπιστημίου του Τελ Αβίβ εστιάστηκε σε τρεις περιπτώσεις ασθενών δίχως βεβαρημένο ιστορικό ψυχικής υγείας, οι οποίοι ζήτησαν ψυχιατρική βοήθεια εξαιτίας ψυχωσικών συμπτωμάτων, τα οποία έκαναν την εμφάνισή τους κατά τη διάρκεια μακροχρόνιας χρήσης ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης.

Τα συμπτώματα περιλάμβαναν την ολοένα εντεινόμενη αίσθηση «υπερπροσωπικής σχέσης με κάποιον ξένο άνθρωπο», «καχυποψία και έλλειψη εμπιστοσύνης όσον αφορά τους σκοπούς και την ταυτότητα του έτερου πόλου της επικοινωνίας», «ασαφή αίσθηση του εαυτού», «παρερμηνεία των πληροφοριών» και «ανεπιθύμητη προσωπική έκθεση στον κυβερνοχώρο».

Και οι τρεις περιπτώσεις εμβυθίστηκαν σε απώτατο βαθμό σε έντονες εικονικές σχέσεις προκειμένου να ξεφύγουν από τη μοναξιά τους, πράγμα που επέτεινε το ήδη «πρόσφορο έδαφος» για την εκδήλωση τέτοιου τύπου ψυχοπαθολογικής συμπεριφοράς.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως τα εν λόγω άτομα δεν είχαν κάνει ποτέ στη ζωή τους χρήση ναρκωτικών ούτε είχαν ιστορικό ψυχωσικής συνδρομής, ενώ κοινό χαρακτηριστικό τους ήταν το μη διαχειρίσιμο άγχος, συνοδευόμενο από ακραίους ιδεασμούς.»

Υ.Γ. Ρε άντε βγείτε λίγο έξω να ξελαμπικάρετε…σας έχει απομουρλάνει αυτό το γαμωδίκτυο…

Most Popular

To Top