Ποδόσφαιρο Ηρακλής

Η κοινωνική προσφορά της ΑΘ-10

Η κοινωνική προσφορά  της ΑΘ-10 Πολλές φορές οι οργανωμένοι οπαδοί κατηγορούνται για πολλά , αλλά ακόμα περισσότερες φορές περνάει στα ψιλά γράμματα η προσπάθεια που κάνουν για κοινωνική προσφορά.

 

Η Αυτόνομη Θύρα 10   από την πρώτη στιγμή της ίδρυσης της έχει προσπαθήσει πολλές φορές να συνδυάσει τον ρόλο της με κοινωνική προσφορά. Σε αρκετές περιπτώσεις στάθηκε δίπλα σε ανθρώπους που αντιμετωπίζουν δύσκολες καταστάσεις και έκαναν ότι μπορούσαν προκειμένου να τον δώσουν μια χείρα βοήθειας.

 Συγκέντρωση  αίματος

Το καλοκαίρι συγκέντρωσαν αίμα και χρήματα για ένα   φίλαθλο όπου ταλαιπωρήθηκε από λευχαιμία. Το πόσο που χρειάζονταν ήταν μεγάλο αλλά έδωσαν όσα περισσότερα μπόρεσαν με χρήματα που συγκέντρωσαν από συνεισφορές φιλάθλων στον σύνδεσμο τους.

 Συμπαράσταση στον Αρβανίτη

Στάθηκε στο πλευρό του δημοσιογράφου Αρβανίτη όταν με χουντικές διαδικασίες απομακρύνθηκε από την ΕΡΤ για κάποια σχόλια που έκανε κατά την διάρκεια της εκπομπής του. Τότε η ανακοίνωση που είχαν εκδώσει ανέφερε :

» Στη «δημοκρατία» της Ελλάδας, ένας υπουργός εδώ και μέρες προσπαθεί με γελοίους τρόπους να μας πείσει για κάτι το οποίο γνωρίζει κάθε κάτοικος αυτής της γωνιάς του πλανήτη, ότι δηλαδή η ελ.ας. βασανίζει διαδηλωτές, οπαδούς, μετανάστες και όποιον άλλο βρεθεί στο δρόμο των πραιτόρων του καθεστώτος.

Στη «δημοκρατία» της Ελλάδας, δύο δημοσιογράφοι της κρατικής τηλεόρασης (την οποία πληρώνουμε οι πολλοί για να προπαγανδίζει αυτό που θέλουν οι λίγοι) τολμούν να σχολιάσουν τη συγκεκριμένη στάση του συγκεκριμένου υπουργού. Η εκπομπή τους κόβεται σε χρόνο μηδέν. Ο βασιλιάς μπορεί να είναι γυμνός, όμως απαγορεύεται ρητά να το λέμε δημόσια!

Στη «δημοκρατία» της Ελλάδας, μία λέξη χαρακτηρίζει τη καθημερινότητα μας… ΣΚΟΥΠΑ!

Σκούπα στους οπαδούς, σκούπα στους μετανάστες, σκούπα σε πολιτικούς χώρους, σκούπα τώρα και στους δημοσιογράφους (κόψιμο δημοσιογράφου της ΕΤ3, περίπτωση Βαξεβάνη, κόψιμο της εκπομπής «πρωινή ενημέρωση»).

Στη «δημοκρατία» της Ελλάδας, όπου βασιλεύει η αξιοκρατία, διευθυντής της κρατικής τηλεόρασης (την οποία πληρώνουμε όλοι, επαναλαμβάνουμε) διορίζεται ο παρακάτω κύριος.

ΥΓ: Ο Κώστας Αρβανίτης ήταν από τους λίγους, αν όχι ο μόνος, που στήριξε από τηλεοράσεως τον αγώνα του Ηρακλή και του κόσμου του τα τελευταία 3 χρόνια. Θέλουμε λοιπόν, τώρα στα δύσκολα, να πούμε σε αυτόν αλλά και στη συμπαρουσιαστριά του, Μαριλένα Κατσίμη, ότι θα πρέπει να θεωρούν ύψιστη τους τιμή το γεγονός να τους θεωρεί αντιπάλους το καθεστώς στο οποίο ζούμε. Το ζητούμενο είναι η αναγνώριση και η συμπάθεια των πολιτών και αυτή την έχετε κερδίσει…

Υπομονή… χούντα είναι θα περάσει!!!»

 

 Προσφορά  στο κοιωνικό ιατρείο Θεσσαλονίκης

Στις αρχές του μήνα ξεκίνησαν μια προσπάθεια για την συγκέντρωση φαρμάκων και ιατρικού υλικού προκειμένου να διατεθούν στο κοινωνικό ιατρείο της Θεσσαλονίκης.

» Σε ανακοίνωση της η Αυτόνομη Θύρα 10 καλεί οποιονδήποτε έχει τη δυνατότητα να ενισχύσει αυτή τη προσπάθεια, ακόμα και μια ασπιρίνη στην Ελλάδα του 2012 είναι σημαντική.

Το κοινωνικό ιατρείο Θεσσαλονίκης είναι ένας χώρος στον οποίο μπορεί να πάει ο κάθε άνθρωπος και να τύχει δωρεάν ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης. «Είναι ένα ιατρείο που θα προσφέρει σε μόνιμη βάση, χωρίς καμιά απολύτως οικονομική επιβάρυνση για τους προσερχόμενους, πρωτοβάθμια ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε όλους ανεξαιρέτως τους ανασφάλιστους και τους κοινωνικά αποκλεισμένους, Έλληνες και μετανάστες, επιδιώκοντας και πιέζοντας την πολιτεία να εξασφαλίζει δωρεάν και την αναγκαία κατά περίπτωση, δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια περίθαλψη, νοσηλεία και αποκατάσταση» αναφέρει η ανακοίνωση.

Το κοινωνικό ιατρείο βρίσκεται στην οδό Αισώπου 24 (βαρδάρη) και για περισσότερες πληροφορίες και ραντεβού μπορείτε να καλέσετε στο 2310 520386 ή να επισκεφτείτε το site www.koinwnikoiatreio.gr»

 

Διάθεση εισιτηρίων στο Παπάφειο ίδρυμα

Επίσης, η ΑΘ 10 ανακοινώνει στον κόσμο του Ηρακλή ότι μετά από πρωτοβουλία του συνδέσμου και σε συνεννόηση με την ΠΑΕ, ξεκινάει από την ερχόμενη Κυριακή η διάθεση δωρεάν εισιτηρίων για τους εντός έδρας αγώνες στο Παπάφειο ίδρυμα σε όλα τα παιδιά που βρίσκονται εκεί!

Ποδοσφαιρικοί αγώνες με την ΑΡΓΩ και σταθμός πληροφόρησης

Σε μια προσπάθεια   για την απεξάρτηση των ατόμων από τα ναρκωτικά έχουν αναπτύξει σχέσεις με την θεραπευτική κοινότητα ΑΡΓΩ. Κάθε Χριστούγεννα πραγματοποιείται ένας φιλανθρωπικός αγώνας   και όχι μόνο. Ο σύνδεσμος αποτελεί σταθμός πληροφόρησης για την ΑΡΓΩ.

Στο πλευρό της ΒΙΟ ΜΕΤ

 Οι φίλαθλοι του Ηρακλή βρέθηκαν στο πλευρό των εργαζομένων της ΒΙΟ ΜΕΤ και δεν έμειναν μόνο στην ανακοίνωση τους , αλλά βοήθησαν σημαντικά στην προσπάθεια λειτουργίας του εργοστασίου.

Η ανακοίνωση του για το συγκεκριμένο θέμα :

“Μας είχε καλομάθει με τις εξωγηπεδικές της δράσεις πρωτοβουλίες η Αυτόνομη Θύρα 10. Στο τελευταίο επεισόδιο βρίσκεται στο πλευρό των εργαζομένων της ΒΙΟΜΕΤ και στην προσπάθειά τους για ανάκτηση κι αυτοδιαχείριση του εργοστασίου. Μάλιστα υπό την αιγίδα της, θα οργανωθούν και εκδήλωσης υποστήριξης του εγχειρήματος. Kudos! “

Οι αλλεπάλληλοι αγώνες της «Αυτόνομης Θύρας 10» τα τελευταία χρόνια, σε συνδυασμό με την φιλανθρωπική της δράση, αλλά και αυτό που εκφράζει ο Ηρακλής στο πέρασμα των 104 ετών της ιστορίας του, έχουν δώσει την απαραίτητη ώθηση στον σύλλογο, ώστε ξεπεράσει τα αθλητικά όρια και να μετατραπεί σε ένα κοινωνικό κίνημα στο οποίο θα μπορεί ο οποιοσδήποτε να εκφράσει άφοβα τις απόψεις του, να συνταχθεί με αυτό και να διεκδικήσει τα δικαιώματα που η τρόικα και οι πολιτικοί της χώρας του έχουν αφαιρέσει.  

Στο πλαίσιο αυτό, ο σύνδεσμος αναλαμβάνει άλλη μία σημαντική πρωτοβουλία και στέκεται στο πλάι των εργαζομένων της Βιομηχανικής Μεταλλευτικής. Για όσους δεν γνωρίζουν, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση που υπάρχει στην ιστοσελίδα του σωματείου εργατοϋπαλλήλων του εργοστασίου (biommetal.blogspot.gr)…«οι εργαζόμενοι της Βιομηχανικής Μεταλλευτικής αγωνιζόμαστε για να περάσει το εργοστάσιο από τα χέρια του κεφαλαίου στα χέρια των εργαζομένων!

 Ρούχα  και φάρμακα για τους μετανάστες

Μια από τις δραστηριότητες   της ΑΘ-10 ήταν η συγκέντρωση ρούχων και φαρμακευτικού εξοπλισμού για τους 300 μετανάστες που είχαν βρεθεί στην Θεσσαλονίκη. Έτσι από τις συνεισφορές τους δόθηκαν αρκετά ρούχα και φάρμακα στους 300 μετανάστες.

Most Popular

To Top