Γιώργος Μαυρόπουλος

H προσπάθεια συνεχίζεται

Όταν μιλάμε για Ηρακλή, ο πήχυς τοποθετείται πάντα ψηλά όμως εδώ υπάρχουν ιδιαίτερες συνθήκες, απαιτείται υπομονή και προσήλωση σε έναν εφικτό στόχο που θα κλείσει μία πολύ κακή χρονιά, για να έρθει ένα καλύτερο αύριο.

Όποιοι βιάζονται να πετάξουν λευκή πετσέτα καλό θα είναι να κάνουν πέρα και να αφήσουν να βγουν μπροστά αυτοί που πιστεύουν ότι οι ελπίδες δεν χάθηκαν οριστικά.

Υπάρχουν 4 παιχνίδια που η ομάδα ίσως μαζέψει 12 βαθμούς, ίσως και κανέναν… η θέση της στον βαθμολογικό πίνακα ίσως να είναι η 3η, η μπορεί και η 7η. Το πιο μεγάλο εμπόδιο στις μέχρι τώρα προσπάθειες είναι ότι όλοι οι αντίπαλοι δελεάζονται από το όνομα και την φανέλα του Ηρακλή και δίνουν το 100%, μου το έχουν πει όλοι οι παίκτες και οι πρπονητές των ομάδων που έπαιξαν κόντρα σε αυτο το σύνολο με την τεράστια κληρονομιά από το ένδοξο παρελθόν. Αυτό δεν αλλάζει, όμως όποιος νομίζει ότι η άνοδός τους στην παραπάνω κατηγορία είναι το ιδανικό σενάριο, κάνει λάθος.
             Έχω μιλήσει με διοικητικούς παράγοντες που μου έλεγαν πόσο δύσκολα τα βγάζουν πέρα λόγω οικονομικών δυσκολιών… γνωρίζουν ότι τα έξοδα στην παραπάνω κατηγορία θα είναι πολύ περισσότερα, αντίθετα τα έσοδα ελαφρώς περισσότερα. Ένας απ’αυτούς μου είπε ότι σε μία τέτοια περίπτωση είναι υποχρεωμένος να καταβάλει εγγυητική σε τράπεζα 500.000 ευρώ. <<ποιός είναι ικανός να τα καταφέρει από όλους εμάς;>>  είναι φανερό ότι θα επιβιώσουν αυτοί που έχουν πολύ κόσμο, άρα και αρκετά έσοδα από τα εισητήρια, οι άλλοι θα κουνήσουν μαντήλι και αυτοί είναι πάρα πολλοί. Κατ’αρχήν πολλές από τις ομάδες της 2ης κατηγορίες θα προτιμήσουν να πέσουν σε ερασιτεχνική κατηγορία, αφού δεν μπορούν να ανταποκριθούν στα δυσβάσταχτα, για την εποχή μας, χρέη. Διαγόρας και Εθνικός Αστέρας ήδη παραιτήθηκαν, και είναι αρκετοί αυτοί που θα ακολουθήσουν… χθές άκουσα από φίλο και συνάδελφο ότι ομάδα μεγάλης εμβέλειας συζητάει για ΑΦΜ με ομάδα 3ης εθνικής… για την συγκεκριμένη περίπτωση έχω ακούσει κι εγώ αρκετά, μάλιστα ένας από τους έμπειρους παίκτες της μοίραζε χρήματα στους νεαρούς που δεν έχουν τα απαραίτητα για να ζήσουν, ενώ οι προσφυγές είναι πολλές και δημιουργούν τεράστιο πρόβλημα.

Για να μην σας πρήζω οι μισές ομάδες της 2ης κατηγορίες με τα σημερινά δεδομένα είναι με το ένα πόδι στον τάφο. Βέβαια με αυτούς που έχουμε μπλέξει, ίσως να έχουμε αλλαγές και δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι ούτε για το όνομά μας…αν ξυπνήσει κανένας από τους <<υπεύθυνους>> και αποφασίσει ότι διαγράφονται τα χρέη όλων, τότε όλη η θεωρεία ανατρέπεται. Σε φυσιολογικές συνθήκες αλλάζει ο ποδοσφαιρικός χάρτης όλων των κατηγοριών έτσι είναι πολύ πιθανό, η 4η και η 5η θέση από την 3η εθνική (όπως πέρσι) ακόμα και η 6η θέση να φέρουν και το εισητήριο της ανόδου. Τώρα θα μου πείτε είναι στόχος αυτός για τον Ηρακλή; ε λοιπόν ναι, το αποτέλεσμα μετράει και είναι απαραίτητη η σωστή εκμετάλευση του ονόματος, της φανέλας και της ιστορίας του. Σε 12-13 μήνες ο σύλλογος πρέπει να πανηγυρίζει την επιστροφή του στην 1η κατηγορία με οποιονδήποτε τρόπο… τα τελευταία 4 παιχνίδια είναι κομβικής σημασίας και απαιτούν ειδική μεταχείρηση, με πολύ έξυπνο τρόπο. Είναι 2 δύσκολα παιχνίδια με ομάδες που ίσως να έχουν πετύχει ήδη τον στόχο τους και 2 εντός εκ των οποίων μόνο το ένα θα είναι κόντρα σε αντίπαλο με μεγάλη ανάγκη για τους βαθμούς. Αν τα αναδείξουμε σε ντέρμπι ποιός θα χάσει; για όλα αυτά πιστεύω αξίζει ο κόπος να συνεχιστεί η προσπάθεια και φανταστείτε για παράδειγμα, η ομάδα να σηκώσει τα χέρια ψηλά να τερματίσει 7η και να μάθει αύριο μεθαύριο ότι ανεβαίνει και η 6η ας πούμε ο Τύρναβος. Η πιο δύσκολη δουλειά που έχει να κάνει ο Γιώργος Στράντζαλης είναι να διαπιστώσει ποιοί το πιστεύουν ακόμα και ποιοί όχι.
             Για το βόλει, πιστεύω ότι πρέπει η διοίκηση να προτίνει το Αλεξάνδρειο ή την Πυλαία… να χωρέσουν οι ηρακλειδείς που θέλουν να δώσουν το παρόν και να μην δημιουργηθεί το παραμικρό πρόβλημα. Μου έλεγε ένας φίλος ότι είχε αγοράσει εισητήριο και δεν μπήκε αφού οι πόρτες είχαν κλείσει… έξω από την Μίκρα έμειναν πάνω από 1000 άτομα τα 100-200 είχαν εισητήριο. Μία πολύ καλή ευκαιρία να αποδειχθεί η τεράστια διαφορά του Ηρακλή με όλους αυτούς που μαζεύουν 700-800 άτομα στο γήπεδό τους και το παρουσιάζουν σαν γιορτή του αθλήματος, νομίζοντας ότι κάτι έκαναν.
               Υ.Γ. Ακούω πολλούς να λένε ότι θα ρίξουν άκυρο γράφοντας 1000 χρόνια Ηρακλής για να τιμωρήσουν αυτούς που έριξαν την ομάδα.
 Είναι σαν να μπαίνετε σε οπλοστάσιο πριν από πόλεμο, να τρέμετε από ηδονή που θα διαλύσετε τον αντίπαλο, και αντί να διαλέγετε ένα μπαζούκας ας πούμε ή ένα υπερσύγχρονο πολυβόλο, διαλέγετε ένα πλαστικό ρόπαλο (αυτό που χρησιμοποιούν οι πιτσιρικάδες στις απόκριες)… σας πληροφορώ ότι δεν θα ιδρώσει το αυτί κανενός όταν δουν άκυρο το πετάνε στον κουβά, ακούσατε ποτέ στην καταμέτρηση να λένε για 5.786 που έγραφαν 1000 χρόνια Ηρακλής; αν θέλεις να τους τιμωρήσεις ψήφισε άλλους, αυτούς που σε εκφράζουν έστω και ελάχιστα σε σχέση με τους άλλους, μαυρίζεις όσους σε πολέμησαν, ζητάς και από τα συγγενικά και φιλικά σου πρόσωπα να κάνουν το ίδιο.

Στο ψηφοδέλτιο που προτιμάς, βάζεις σταυρό σε ηρακλειδείς, επειδή όσοι περισσότεροι είναι στην Βουλή τόσο το καλύτερο, ειδικά τώρα που είναι τεράστιος ο κίνδυνος κλοπής της ακίνητης περιουσίας του συλλόγου… είναι απλά και συγκεκριμένα τα πράγματα. Ήρθε η ώρα να αλλάξουν οι ρόλοι να γίνεις εσύ ο Κωνσταντάρας και αυτοί ο Τζανετάκος που θα τρώει της καρπαζιές.

Most Popular

To Top