Γιώργος Μαυρόπουλος

Φτιάξτε τους την διάθεση

Η ομάδα που θέλει να κάνει πρωταθλητισμό βάζει από νωρίς τα θεμέλια, κι ελπίζει να έρθουν βολικές και οι συγκυρίες, αφού στο ποδόσφαιρο παίζουν τον δικό τους ρόλο -στην ψυχολογία των ποδοσφαιριστών- πολλές παράμετροι στο αγωνιστικό, αλλά και το εξωαγωνιστικό κομμάτι. Ξεχώρισα τέσσερα »πρέπει» κατά την γνώμη μου, εκτός της ομοψυχίας που αφιέρωσα στο προηγούμενο άρθρο.

 

      Ποιότητα, υγεία, τύχη και διάθεση…

      Για την ποιότητα αναλαμβάνουν αυτοί που δημιουργούν την ομάδα, που κάνουν τις μεταγραφές και σ’ αυτόν τον τομέα νομίζω ότι όλα πήγαν καλά. Η υγεία οφείλεται στον γυμναστή, στην καλή εξωαγωνιστική ζωή του καθενός και…στον Θεό. Η τύχη, ας πούμε βοηθάει τους τολμηρούς. Πάμε όμως στην διάθεση που έχει να κάνει με όλους μας.

       Κατ’ αρχήν όλοι στο ξεκίνημα έχουν διάθεση για το καλύτερο, αλλά ο κάθε διαφορετικός χαρακτήρας επηρεάζεται με διαφορετικό τρόπο. Η διοίκηση αν είναι συνεπής στις πληρωμές απέναντί τους, τότε όλα καλά…  όμως δεν είναι απλά τα πράγματα. Μπορεί να τους χαλάσει μέχρι ένα σχόλιο κάποιου φιλάθλου που ούτε καν τους ξέρει στο διαδίκτυο. Θα μου πείτε…»τόσο ευαίσθητοι;»… βάλτε στην θέση τους τον εαυτό σας. Θα σας χαλούσε αν βλέπατε ένα σχόλιο που σας προσβάλει ως ανθρώπους ή επαγγελματίες; έστω κι αν προέρχεται από κάποιον που τον έχετε γραμμένο εκεί που δεν λέγεται; πιστεύω ότι όλοι μας ξέρουμε καλά, πώς ότι λέμε στο facebook ή το twitter ακούγεται.

          Αυτό ισχύει και για την κριτική που εμείς οι ρεπόρτερ ασκούμε και πολλές φορές είναι πιο αυστηρή απ’ ότι σε ανθρώπους που καταστρέφουν ζωές συνανθρώπων μας. Ίσως να είναι καλύτερο να επικεντρωνόμαστε περισσότερο στο καλό παρά στο κακό… όλοι μας αναζητούμε την επιείκεια σε μιά κακή μέρα, και οι ποδοσφαιριστές το ίδιο. Θέλεις να κράξεις; τουλάχιστον μην βάζεις ονόματα…θα σας δώσω ένα παράδειγμα. Υπήρχε παίκτης από την εποχή της Γ Εθνικής που τον είδα σε 4-5 παιχνίδια και ήμουν σίγουρος ότι δεν έκανε ούτε για το ερασιτεχνικό πρωτάθλημα. Πέρσι, στην Β Εθνική ήταν από τους κορυφαίους του Ηρακλή…με διέψευσε κι ευχαριστώ τον Θεό που δεν έγραψα δημόσια την μέχρι τότε γνώμη μου γι αυτόν να γίνω »ρόμπα» σε όλους που παρακολουθούν από κοντά την ομάδα.

        Ο παράγοντας »διάθεση» είναι σημαντικός και νομίζω, ο πιο πολύπλοκος… όλοι έχουμε μερίδιο ευθύνης, ας δημιουργήσουμε με τον τρόπο μας, κι αν δεν μπορούμε, τουλάχιστον ας μην καταστρέψουμε…αν δεν είμαστε ικανοί να τους φτιάξουμε την διάθεση, ας μην είμαστε αυτοί που θα τους την χαλάσουμε.

         Υ.Γ. Όσοι αδικήσατε κάποιους ανθρώπους (μιλώντας με ονόματα) και τα γεγονότα σας διέψευσαν οφείλετε να ζητήσετε συγνώμη… άντε να δω.

Most Popular

To Top