Ποδόσφαιρο Ηρακλής

Φοφόνκα: «Ηρακλάρα στα δύσκολα»!

Το Facebook είναι ένας τόπος κοινωνικής δικτύωσης, που μπορεί ο καθένας να φτιάξει το προφίλ του, να ανεβάσει τις προσωπικές του φωτογραφίες και να εξωτερικεύσει ορισμένες σκέψεις του.

Ο Έντερσον Φοφόνκα, από την μακρινή Βραζιλία, μέσω του Facebook, δεν σταματάει να εξωτερικεύει τις σκέψεις του για τον Ηρακλή, δεν διστάζει να τονίζει ότι αυτή είναι η αγαπημένη του ομάδα, ενώ ντύνει συχνά τους δύο του γιους στα «κυανόλευκα»…

 

 πηγή Metrosport.gr

– Φόφο, βλέπουμε ότι δεν σταματάς να παρακολουθείς τον Ηρακλή.

«Εννοείται ότι δεν σταματάω να τον παρακολουθώ. Στεναχωριέμαι αφάνταστα που παίζει στην Football League, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι δεν είμαστε Ηρακλής».

– Λες «είμαστε». Αισθάνεσαι πλέον οπαδός;

«Τέτοια αγάπη που έχω αντλήσει από τον κόσμο του Ηρακλή, δεν την έχω αντλήσει από πουθενά αλλού. Είναι κάτι φανταστικό. Πάνε τόσα χρόνια που έχω φύγει και ακόμη στο Ίντερνετ με βρίσκουν πολλοί οπαδοί του Ηρακλή για να μου πούνε ότι με αγαπούν και τους ευχαριστώ γι΄ αυτό».

– Τι τους απαντάς για την ομάδα;

«Δεν μπορώ εγώ να τους πω κάτι παραπάνω από αυτά που πολύ καλά ξέρουν. Ότι ο Ηρακλής είναι για τα εύκολα και… η Ηρακλάρα για τα δύσκολα. Τώρα είναι τα δύσκολα και πρέπει να είναι όλοι δίπλα στον Ηρακλή».

– Ποίες είναι οι σκέψεις σου για την φετινή ομάδα. Έχεις δει κάποιο παιχνίδι;

«Μου είναι δύσκολο να δω ολόκληρο παιχνίδι. Παρακολουθώ συνήθως κάποιες φάσεις και προσπαθώ να μαθαίνω νέα. Έχω φίλους οπότε μαθαίνω αρκετά. Ξέρω πολλούς παίκτες, γνωρίζω ότι ο προπονητής, Γιώργος Στράντζαλης κάνει πολύ καλή δουλειά και όλοι χρειάζονται στήριξη. Μην ξεχνάμε ότι την τελευταία στιγμή έγινε γνωστό ότι ο Ηρακλής θα συμμετέχει στην παραπάνω κατηγορία και δεν υπήρχε πολύς χρόνος για προετοιμασία».

– Μέχρι στιγμής πάει πολύ καλά και ο Χουάντερσον, Βραζιλιάνος τερματοφύλακας. Τον ήξερες;

«Τον είχα ακουστά, όμως ξέρω ότι πάει πολύ καλά και μακάρι να συνεχίσει έτσι».

– Ο Φοφόνκα θα μπορούσε να βοηθήσει σήμερα έστω και για λίγα λεπτά;

(γέλια) «Είναι αλήθεια ότι κρατιέμαι σε πολύ καλή κατάσταση. Το σίγουρο είναι πως και δέκα λεπτά να έπαιζα θα έδινα ότι είχα και δεν είχα».

– Γιατί έφθασε κατά την γνώμη σου ο Ηρακλής ως εδώ;

«Γιατί έγιναν τραγικά λάθη από τις προηγούμενες διοικήσεις. Είναι μάλλον μεγάλη συζητήση για να απαντηθεί έτσι εύκολα».

– Ο Ηρακλής μπορεί να υπολογίζει σε βοήθεια σου στο μέλλον;

«Το έχω πει και άλλη φορά, ότι εγώ θα είμαι εδώ, για οτιδήποτε θελήσει ο Ηρακλής. Είχε γίνει παλαιότερα μία συζήτηση με τον Ηλία Πουρσανίδη, όμως έμεινε εκεί. Θα ήταν χαρά μου να βοηθάω τον Ηρακλή, από οποιαδήποτε θέση».

– Είχες παρακολουθήσει ένα παιχνίδι και από την θύρα των οργανωμένων. Θα το ξανακάνεις;

«Φυσικά, όταν έρθω και πάλι στην Θεσσαλονίκη θα το ήθελα. Γενικά μου έχει λείψει η Θεσσαλονίκη και θα ήθελα να βρεθώ ξανά για μερικές ημέρες. Θα το κάνω πιστεύω μέσα στον καινούριο χρόνο».

– Θα φέρεις μήπως και τα παιδιά σου για να δούνε που αποθεώθηκε ο πατέρας τους;

«Μπορεί… θα ήθελα πολύ να το κάνω. Έτσι κι αλλιώς έχουν μπλούζες και κασκόλ του Ηρακλή και στην Ελλάδα υποστηρίζουν τον Ηρακλή. Μου έχουν ζητήσει να δούνε κι από κοντά την ομάδα, οπότε θα προσπαθήσω να τους φέρω στην Θεσσαλονίκη».

 

Most Popular

To Top