Διάφορα σπόρ

Έσκασε η βόμβα στον ΓΣ και ακολοθούν και άλλες

Η βόμβα έσκασε για τον ΓΣ και το πόρισμα του ΣΔΟΕ είναι καταπέλτης για όσα συνέβησαν χρόνια στον ερασιτεχνη Ηρακλή.

 Συμφωνα με την ηλεκτρονική διευθυνση του tovima.gr αποκαλύφτηκε απάτη με αστρονομικά ποσά που εμπλέκουν εκατοντάδες επιχειρησεις . Αυτό που δεν είναι γνωστό είναι ότι το πόρισμα δεν αναφέρεται στο συνολο της χρησης για τον έλεγχο από το 2001 -2012 αλλά για τα μισά σχεδόν χρόνια και θα ακολουθήσει και άλλο φιρμάνι.

Αναλυτικά όσα αναφέρει το tovima.gr

«Απάτη με εικονικά τιμολόγια στον Γυμναστικό Σύλλογο Ηρακλής στη Θεσσαλονίκη, η οποία υπερβαίνει τα 130 εκατ. ευρώ, εντοπίζει πόρισμα του ΣΔΟΕ που ολοκληρώθηκε προ μερικών ημερών. Πρόκειται ίσως για μία από τις μεγαλύτερες απάτες και ξέπλυμα «μαύρου χρήματος» στον αθλητικό χώρο που αποκαλύπτεται στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με το πόρισμα, οι υπεύθυνοι του συλλόγου εξέδωσαν 2.166 εικονικά τιμολόγια προς 366 επιχειρήσεις. Ο «αρχικός» τζίρος αυτής της απάτης προσδιορίζεται σε 62.227.000 ευρώ, στον οποίο όμως υπάρχουν σχετικές προσαυξήσεις με βάση τη φορολογική νομοθεσία.

Η έρευνα του ΣΔΟΕ ξεκίνησε πριν από δύο χρόνια, όταν είχαν υπάρξει αναφορές για ύποπτες «χορηγίες» σε αθλητικά σωματεία της Θεσσαλονίκης που χρησιμοποιούνταν ως μέσον φοροδιαφυγής και ξεπλύματος ύποπτου χρήματος.

Στην πορεία προέκυψαν διάφορα στοιχεία για υπερτιμολογήσεις, πλαστά τιμολόγια και χρήματα που δεν κατέληγαν στα ταμεία των συλλόγων αλλά σε αθλητικούς παράγοντες. Η έρευνα του ΣΔΟΕ εστιάζεται σε 169 από τις εταιρείες που φέρεται να εμπλέκονται στον κύκλο των πλαστών παραστατικών με επίκεντρο τον Ηρακλή και οι οποίες φέρεται να έχουν συναλλαγές ύψους περίπου 59 εκατ. ευρώ από τα 62,2 εκατ. συνολικά. Με βάση την υπάρχουσα νομοθεσία, οι εμπλεκόμενοι θα κληθούν να καταβάλουν ποσό που αγγίζει το 55% του συνολικού ποσού που επιχειρήθηκε να αποκρυφτεί

Most Popular

To Top