Ελλάδα

Εντάσεις και ενστάσεις στη δίκη της αναδιάρθρωσης

Εντάσεις και ενστάσεις υπήρξαν στην προσφυγή του Παναθηναϊκού κατά της απόφασης της Γενικής Συνέλευση της Super League για το θέμα της αναδιάρθρωσης από την επόμενη περίοδο.

Η πλευρά του Παναθηναϊκού αμφισβήτησε τη νομική συγκρότηση του τακτικού διαιτητικού δικαστηρίου επειδή όπως προβλέπεται στο καταστατικό έπρεπε η επιτροπή να είναι επταμελής με δύο διαιτητές για την πλευρά της Super League και δύο για την πλευρά της ΠΑΕ.
Αντιθέτως, η σύνθεση ήταν τριμελής και έκτος του προέδρου του δικαστηρίου τα άλλα δύο μέλη ορίστηκαν από τον Συνεταιρισμό. Συγκεκριμένα την Super League εκπροσώπησε ο νομικός της σύμβουλος κ. Οικονομάκης, ενώ την ΠΑΕ ο κ. Κοντοβανίτης.

Η πλευρά της Super League υποστήριξε ότι οι «πράσινοι» δεν έχουν έννομο συμφέρων, λόγω βαθμολογικής θέσης, και η προσφυγή τους είναι εκπρόθεσμη, καθώς αν και την έστειλαν μέσα σε 48ώρες, όταν στάλθηκε η νομική υπηρεσία της ΕΠΟ είχε κλείσει.
Αναλυτικά τα όσα ειπωθήκαν στη δίκη:
Κάρμης (δικηγόρος του ΠΑΟ): «Ποια είναι η σύνθεση που θα μας δικάσει;»
Πινάκουλας: «Αυτή που βλέπετε…»
Κάρμης: «Εμείς δεν ορίσαμε διαιτητές, όπως προβλέπει ο κανονισμός. Οι διαιτητές έχουν υπογράψει οτι δεν εμπίπτουν στα κολλήματα του καταστατικού, διότι μπορεί αυτή η απόφαση να προσβληθεί στο CAS ή στα Πολιτικά Δικαστήρια. Κάνουμε ένσταση μη νόμιμης και κακής σύνθεσης του δικαστηρίου, βάσει καταστατικού που ενέκρινε η Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ και το Πρωτοδικείο. Εμείς δεν έχουμε επιλέξει διαιτητές και αυτό είναι πρωτοφανές…»
Πινάκουλας: «Δεν μπορείτε να μας κάνετε παρατηρήσεις, έχετε υποτιμητικό ύφος».
Κάρμης: «Υποτιμητικό είναι οτι εναντιώνεται των απόψεών σας. Αμφισβητούμε την σύνθεση του δικαστηρίου. Οι Οικονομάκης, Κοντοβαζενίτης συμμετείχαν στην απόφαση για αναδιάρθρωση και αυτό αποδεικνύεται από το κλίμα που υπάρχει. Θέλουμε αμερόληπτο και ανεξάρτητο όργανο με δύο διαιτητές… Η SuperLeague λέει το γνωστό «αμάρτησα για το παιδί μου» και δικαιολογεί την απόφαση λέγοντας οτι η ΕΠΟ μας είπε να την πάρουμε. Είμαστε μέλη του συνεταιρισμού και έχουμε έννομο συμφέρον. Μέχρι σήμερα δεν έχει τροποποιηθεί η προκήρυξη του Πρωταθλήματος και οτι γίνεται είναι παράνομο».
Αθηνά Μπαλωμένου: Το καταστατικό ισχύει από το 11, άρα δεν μπορειτε να επικαλείστε παράταση θητείας. Υπάρχει έλλειμα διοίκησης, σαφής παράβιαση της αρχής της ίσχης μεταχείρησης των διαδίκων. Μας βάζεται να επιλέξουμε διαιτητή από την Super League που είναι αντίδικός μας.
Καραμηνάς (δικηγόρος της Super League): Υπάρχει μεταβατική διάταξη στο καταστασή

Soccerplus .gr

Most Popular

To Top