Μπάσκετ Ηρακλής

Εκπέμπει SOS η ομάδα μπάσκετ

Το θέμα που κυριάρχησε στην γενική συνέλευση αφορούσε το μέλλον της ομάδας μπάσκετ.

 

Η αλήθεια είναι ότι το συγκεκριμένο τμήμα δεν είχε την αντιμετώπιση  που θα  έπρεπε και οδηγήθηκε στην Β΄ Εθνική με συνοπτικές διαδικασίες, ενώ το μέλλον είναι αβέβαιο. Αρχικά ο Κώστας Τσιργογιάννης εκ μέρους του  ΓΣ, θέλησε να ξεκαθαρίσει πορισμένα πράγματα λέγοντας:

«Είχαμε πει στην προηγούμενη γενική συνέλευση ότι δώσαμε ένα συγκεκριμένο ποσό για τις ανάγκες της ομάδας μπάσκετ. Το ποσό αυτό αμφισβητήθηκε από τον Μάκη Σαρλή αλλά και τον Χρήστο Χρηστίδη. Τελικά μετά από έλεγχο που κάναμε , διαπιστώσαμε ότι τα χρήματα που είχαμε πει όντως δόθηκαν αλλά  μέρος από αυτά χρησιμοποιήθηκαν για τια ανάγκες πληρωμών προς την εφορία αλλά και το ΙΚΑ. Το υπόλοιπο μέρος πήγε για τις ανάγκες του αγωνιστικού τμήματος. Το άνοιγμα που υπάρχει από την φετινή σεζόν είναι σχετικά ελάχιστο και μπορεί να καλυφθεί.  Παράλληλα θα διευκρινίσω κάποια πράγματα σχετικά με την υπόθεση Σχορτσιανίτη , για να μην μένουν εντυπώσεις, Συζητήσαμε με τον δικηγόρο κ. Σπανό  και όπως μας μετέφερε  υπάρχει θετική εξέλιξη στην υπόθεση αλλά καμία τελεσιδικία και κυρίως δεν έχει προκαθοριστεί ο τρόπος με τον οποίο θα πάρουμε τα χρήματα. Είμαστε όμως σε καλό δρόμο»

 

Σαρλής : «Πληρώνουμε την βλακεία μας»

Στην συνέχεια κλήθηκε να δώσει ορισμένες διευκρινήσεις ο Μάκης Σαρλής , ενώ όπως  τόνισαν είχε κληθεί και ο Φώτης Θέος να δώσει παρών , αλλά για προσωπικούς του λόγους δεν παρέστει.

«Η ιστορία για το πρόβλημα του Ηρακλή ξεκίνησε την σεζόν που η ομάδα κέρδισε την άνοδο της. Δαπανήσαμε  σχεδόν 1,2 εκ. ευρώ για να το καταφέρουμε  εκ των οποίων μόνο 170 χιλιάδες προήρθαν από τον ΓΣ . Τραυματιστήκαμε ψυχολογικά για να βρούμε τα χρήματα και αναγκαστήκαμε να μιλάμε με ανθρώπους που κάτω από άλλες συνθήκες δεν θα το κάναμε. Το καταφέραμε όμως και στην συνέχεια θα έπρεπε να γίνει μια  ΚΑΕ. Αποταθήκαμε στον ΓΣ  και κάναμε κάλεσμα σε όλους αλλά δεν βρήκαμε ανταπόκριση. Τότε δηλώσαμε όλοι τις παραιτήσεις μας στον ΓΣ και  προσπάθησαν να μας αλλάξουν γνώμη  για να συνεχίσουμε. Το κάναμε και πλέον θα πληρώσουμε την βλακεία μας , αλλά γνωρίζαμε που θα μπλέκαμε. Το τίμημα της ΚΑΕ ήταν 250 χιλιάδες ευρώ  και έπρεπε να το συγκεντρώσουμε, αλλά η βοήθεια από τον ΓΣ ήταν ελάχιστη. Το πετυχαμε  και η ομάδα ξεκίνησε. Φτάσαμε στον Δεκέμβριο και στην συνέλευση που υπήρξε ανέλαβα πρόεδρος. Αναγκαστικά να συνεργαστώ στην συνέχεια με τον  κ. Γαλανό, όμως στην συνέχεια διαπίστωσα ότι η συμφωνία που είχαμε κάνει ήταν διαφορετική.  Δεν τα καταφέραμε και υποβιβαστήκαμε. Στο τέλος έπρεπε να πάρουμε την απόφαση ότι η ομάδα δε μπορεί να παίξει στην Α2 και έτσι βρεθήκαμε στην Β΄ Εθνική με την γνωστή περιπέτεια που είχαμε».

Τσιργογιάννης : «Κάλεσμα για βοήθεια»

Σε αυτό το σημείο ο Κώστας Τσιργογιάννης  πήρε τον λόγο και τόνισε:

«Απευθύνουμε πρόσκληση  σε οποίον επιθυμεί μέχρι την επόμενη Δευτέρα να καταθέσει πρόταση  για να ασχοληθεί με την ομάδα μπάσκετ. Θα πρέπει να δημιουργηθεί μια ομάδα ατόμων που θα είναι κοντά στο τμήμα  και να βοηθήσουν οικονομικά, ώστε στόχος να είναι η άνοδος στην Α2. Αν συμβεί αυτό τότε θα είναι  τα απόλυτα αφεντικά της ομάδας μπάσκετ και θα του δώσουμε τα κλειδιά του Ιβανωφειου».

Η πρόταση του Ημιονίδη

Ο Λευτέρης Ημιονίδης  λίγο αργότερα θέλοντας να βοηθήσει την κατάσταση μετέφερε ότι ει αι διατεθειμένος να βοηθήσει την κατάσταση και να στηρίξει και την ομάδα μπάσκετ  μέσω κάποια χορηγίας. Έτσι τόνισε ότι θα περιμένει να μιλήσει με τους αρμόδιους για αυτό το ζήτημα.

Οι ενστάσεις της ΑΘ-10

Κάποια στιγμή  τα μέλη της ΑΘ-10 άρχισαν να τοποθετούνται  και να ζητούν εξηγήσεις από τον Μάκη Σαρλή για την ομάδα μπάσκετ με αρκετές ερωτήσεις.

–          Για ποιο λόγο η ομάδα δεν αγωνίστηκε στην Α2 και μέσα σε μια νύκτα βρέθηκε στην Β΄ Εθνική. Μάλιστα η δήλωση συμμετοχής έγινε την τελευταία μέρα από τον ΓΣ.

–          «Έπρεπε να γίνει αυτό γιατί διαφορετικά θα παίζαμε στο τοπικό»

–          Για ποιο  υπήρξε εμπλοκή  με την ομάδα του Πανελληνίου  και από την στιγμή που έγινε για ποιο λόγο δεν ήρθε αυτή η πρόταση στην γενική συνέλευση.

–          «Αυτά τα πράγματα δεν γίνονται δημόσια  και έπρεπε  να κινηθούμε διαφορετικά».

–          Γιατί τα συγκεκριμένα χρήματα που δαπανήθηκαν για αυτή την υπόθεση δεν  , επενδυθήκαν στην ομάδα του Ηρακλή για να μπορέσει να είναι στην Α2;

–          (Δεν υπήρξε απάντηση)

–          Ποιο είναι το μέλλον της ομάδας  και τι προτίθεσαι να κάνεις.

–          «θα πρέπει όλοι μαζί να βοηθήσουμε την ομάδα. Ίσως κάτω από ορισμένες προϋποθέσεις να υπάρχει από την μεριά μας κάποια συγκεκριμένη πρόταση».

Στην συνέχεια υπήρξαν αρκετές αντεγκλήσεις και αρκετοί ζητούσαν την αποχώρηση του Μάκη Σαρλή από την ομάδα μπάσκετ.

«Βρίσκομαι στην ομάδα μόνο και μόνο για τα χρέη που θα πρέπει να αντιμετωπίσω για την  τελευταία ΚΑΕ» ήταν η απάντηση του.

 

Most Popular

To Top