Ποδόσφαιρο Ηρακλής

«Είμαστε Ηρακλής και πρέπει να το αποδείξουμε»

Ήταν ο πρώτος παίκτης που ήρθε στον Ηρακλή στην φετινή μεταγραφική περίοδο . Ο Γιάννης Φιρινίδης κατέθεσε τις σκέψεις του, για την επιλογή του αλλά και τους στόχους από το Ελατοχώρι όπου βρίσκεται με τους «κυανόλευκους».

 

Ο έμπειρός πορτιέρο αναφέρθηκε στην παρουσία του Γιωργου Στράντζαλη, τους φιλάθλους του Ηρακλή αλλά και τους στόχους της ομάδας.

Πρώτες μέρες στην προετοιμασία, ποιες είναι οι πρώτες σου εντυπώσεις;

«Γίνεται εξαιρετική δουλειά. Βέβαια είμαστε ακόμη στην αρχή και ομάδα δεν έχει «λυθεί», υπάρχει και κούραση. Έχουμε ακόμη πολύ δρόμο να διανύσουμε και πολύ δουλειά να κάνουμε, αλλά ήδη τα πρώτα αποτελέσματα, φάνηκαν στον αγώνα με την Κέρκυρα».

-Πως σχολιάζεις το γεγονός ότι ο Ηρακλής δεν δέχθηκε γκολ στα δύο φιλικά που έχει παίξει μέχρι σήμερα;

«Σίγουρα όταν δεν δέχεσαι γκολ, είναι μεγάλη υπόθεση και η ομάδα δουλεύει πολύ πάνω σ’ αυτό».

-Τι μπορούμε να περιμένουμε από τον Ηρακλή της νέας περιόδου;

«Υπάρχει καλή «χημεία» και πολύ καλό κλίμα. Αυτό σημαίνει βέβαια, ότι κάνει πολύ καλή δουλειά και ο προπονητής.Είμαστε Ηρακλής και πρέπει να το αποδείξουμε».

-Έχετε επηρεαστεί από την καθυστέρηση που υπάρχει σχετικά με την απόφαση για την κατηγορία που θα αγωνιστείτε;

«Όχι, δεν μας έχει επηρεάσει, αλλά αν θέλετε την άποψή μου είναι τραγικό που δεν έχει βγει ακόμη απόφαση. Διότι αν παρθεί τώρα και είναι θετική, τι να προλάβει να κάνεις; Έπρεπε να βγει πολύ πιο νωρίς για να το ξέρουμε. Πάντως, οι παίκτες δουλεύουν ανεξάρτητα από την κατηγορία που θα αγωνιστεί η ομάδα. Και δουλεύουν με το ίδιο πάθος από την αρχή».

-Όταν σου έγινε η πρόταση, το σκέφτηκες καθόλου;

«Δεν το σκέφτηκα καθόλου. Ο Ηρακλής, είναι Ηρακλής σε όποια κατηγορία κι αν αγωνίζεται. Και όταν γίνεται μια τέτοια πρόταση δεν μπορείς να πεις όχι. Μιλάμε για ένα απόλυτα νοικοκυρεμένο σωματείο με στόχο να πρωταγωνιστεί πάντα».

-Η συνεργασία σου με τον Φώτη Γκιζέλη;

«Μας βοηθάει πολύ όλους. Ουσιαστικά είναι ο προπονητής μας και με την εμπειρία του μας καθοδηγεί με εκπληκτικό τρόπο. Είναι άριστη η συνεργασία μας μαζί του».

 

-Πόσο δύσκολη θα χαρακτήριζες την θέση που αγωνίζεσαι;

«Την θεωρώ την πιο δύσκολη από όλες. Δέκα καλά να κάνεις και ένα λάθος, όλοι θυμούνται το λάθος. Θέλει πολύ προσοχή. Ο Ηρακλής δεν είναι Επανωμή, στην οποία και λάθος να έκανες δεν ασχολιόταν κανένας».

-Στόχος του Ηρακλή είναι ο πρωταθλητισμός ανεξάρτητα από την κατηγορία που θα αγωνιστεί. Αντέχεις την πρόκληση;

«Αναμφισβήτητα οι απαιτήσεις είναι μεγάλες, αλλά αν δεν μπορούσα να αντέξω δεν θα ερχόμουν. Θα διάλεγα να συνεχίσω την καριέρα μου σε μια ομάδα σαν την Επανωμή. Θεωρώ όμως, ότι μέσα από την σκληρή δουλειά που γίνεται στην ομάδα θα βελτιωθώ και εγώ».

-Έχεις αρκετά τατουάζ στα χέρια σου. Καθένα από αυτά συμβολίζει και κάτι;

«Το πολυτιμότερο που έχω είναι τα ονόματα των παιδιών μου».

Most Popular

To Top