Γιώργος Μαυρόπουλος

Έγινε το ηλεκτροσόκ, αναμένεται το αποτέλεσμα‏

Mετά Χριστόν προφήτης δεν θα γίνω ποτέ… να περιμένω να δω και ανάλογα με το αποτέλεσμα να κάνω υψηλή κριτική.

Το λέω από τώρα, ότι με την επιλογή του Γκόγκιτς, είναι πολύ πιθανό να αλλάξουν τόσα πράγματα, όσα χρειάζονται για να έρθει η άνοδος στην μεγάλη κατηγορία. Ήταν μία σωστή κίνηση, αφού βρέθηκε προπονητής με εμπειρία, γνώση της ομάδας και των τριών αντιπάλων της, με άγνοια κινδύνου, με νοοτροπία νικητή και διασυνδέσεις που είναι απαραίτητες στο Ελληνικό ποδόσφαιρο.Βέβαια, δεν πιστεύω στα θαύματα, αλλά οι διαφορές μεταξύ των διεκδικητών του τέταρτου εισιτηρίου για την Σούπερ Λίγκα είναι τόσο μικρές, που οι λεπτομέρειες μπορούν να καθορίσουν τον νικητή.

         Σε συνδυασμό με την δύσκολη συγκυρία ότι σε αυτήν την εποχή ο καθένας κάνει σχέδια να βρει ομάδα που θα γνωρίζει σε ποιά κατηγορία θα βρίσκεται, το εγχείρημα να προχωρήσει η ΠΑΕ σε συμφωνία μαζί του ήταν ιδιαίτερα φιλόδοξο. Όμως το μέγεθος του Ηρακλή, τον δελέασε, ζύγισε τα δεδομένα, θετικά και αρνητικά και είπε αμέσως το ναι. Με το καλημέρα μίλησε για ποιοτικούς ποδοσφαιριστές, ίσως να ήταν και ο πρώτος που τόνισε ότι δεν έχουν να ζηλέψουν σε τίποτα από αυτούς των τριών αντιπάλων. Έτσι έχουν ένα σημαντικό κίνητρο να τον δικαιώσουν, να παίξουν και γι αυτόν. Επίσης μου άρεσε που δεν επιδίωξε ένα πρόωρο συμβόλαιο, ζητώντας από τους διοικούντες, να τον γνωρίσουν καλά, να εκτιμήσουν την δουλειά του, κι αν όλα πάνε καλά, κοιτάζουν και την επόμενη μέρα. Το συμπέρασμα που βγάζω είναι ότι πιστεύει στις ικανότητές του.
          Τα υπόλοιπα θα φανούν στο γήπεδο. Το θετικό είναι ότι φαίνεται να αλλάζει η ψυχολογική κατάσταση όλων μέσα στον Ηρακλή. Όλοι λένε ότι χρειαζόταν ένα ηλεκτροσόκ, ότι η ομάδα έπρεπε να παίξει διαφορετικά κόντρα σ’ αυτούς τους αντιπάλους, αφού μέχρι σήμερα είχε μόνο αρνητικά αποτελέσματα εναντίον τους. Αυτή η αλλαγή είναι σίγουρο ότι μπέρδεψε πολύ κόσμο, κάποιοι ήδη ανησυχούν για τον άγνωστο Χ που θα βρούνε μπροστά τους, και δεν ξέρω αν επηρέασε και τις στοιχηματικές εταιρίες που μέχρι χθες έδιναν στον Ηρακλή για άνοδο, το εξευτελιστικό 10. Τώρα για δυόμιση εβδομάδες πρέπει να επικρατήσει επιμονή, ηρεμία και απόλυτη προσήλωση στον στόχο. Προς το παρόν δεν πρέπει να μας απασχολεί τίποτα σε σχέση με το πρόσφατο παρελθόν. Μπροστά μας υπάρχουν έξι αγώνες-φωτιά- και τίποτα άλλο.

Most Popular

To Top