Γιώργος Μαυρόπουλος

Δεν υπάρχουν περιθώρια λάθους‏

Ο Στράντζαλης αποτελεί παρελθόν, αλλά αυτή δεν είναι η κίνηση που από μόνη της θα κάνει την ομάδα καλύτερη…

δεν μπορώ σε καμία περίπτωση να δεχτώ ότι απέτυχε αφού είχε πολλά εμπόδια στο έργο του, έφτιαξε ένα σύνολο που ίσως να έπαιζε στην τρίτη εθνική, ίσως και στην δεύτερη, μέσα σε μία εβδομάδα είδε την διοίκηση να παίρνει παίκτες για την παραπάνω κατηγορία, και όσοι ξέρουν από ποδόσφαιρο η ομοιογένεια δεν αποκτάται από την μία μέρα στην άλλη.

Στα δύο τελευταία παιχνίδια είχε περιορισμένες επιλογές επειδή οι περισσότεροι από τους νεοαποκτηθέντες δεν είχαν δικαίωμα συμμετοχής, είχε αρκετές απουσίες από τραυματισμούς και τιμωρίες, ενώ έφυγαν και κάποιοι πριν αντικατασταθούν από κάποιους άλλους έτοιμους να προσφέρουν.

Νομίζω ότι ο Ηρακλής αυτήν την στιγμή έχει στοιχεία ομάδας που τα ζηλεύουν οι υπόλοιπες στην κατηγορία, όμως κάτι του λείπει. Αυτό που δεν κατάφερε ο προπονητής είναι να δημιουργήσει μία ομάδα που θα τρομάζει τους αντιπάλους μέσα στο Καυτανζόγλειο και θα παίρνει εύκολα ή δύσκολα τα τρίποντα.

Μάλιστα η εικόνα στο παιχνίδι με την Καλλιθέα ήταν αποκαρδιωτική, έτσι όπως εξελίχθηκε, οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που άξιζαν την νίκη, κάτι που ενόχλησε περισσότερο από το ίδιο το αποτέλεσμα.

Πάντως είναι κρίμα που κάηκε το χαρτί -Στράντζαλης- ένας ανερχόμενος νέος προπονητής μέσα από την κυανόλευκη οικογένεια, αλλά δεν είναι και μοναδική περίπτωση, προηγήθηκαν πολλοί όπως ο Γιοβάνοβιτς, ο Κωφίδης και πολλοί άλλοι.Πάντως δεν θα αργήσει να φανεί αν όντως ήταν αυτός το πρόβλημα… δεν λέω, είμαστε στην Ελλάδα, η υπομονή εξαντλείται πολύ γρήγορα, αν και η αλήθεια είναι ότι σε περίπτωση που δεν επιτευχθεί ο στόχος της ανόδου, ο σύλλογος κινδυνεύει σε συρρίκνωση, κάτι που φαίνεται και από την περιορισμένη παρουσία του κόσμου του αφού ενεργή παραμένει μόνο η θύρα 10.

Από την άλλη πλευρά, για να υπάρξει βελτίωση η επιλογή πρέπει να είναι πολύ προσεκτική. ‘Ενας αποδεδειγμένα καλός προπονητής που θα μπορεί να πείσει σε πρώτη φάση τους παίκτες και σε δεύτερη τον κόσμο, ότι η άνοδος δεν θα χαθεί με τίποτα.
 
Ίσως σήμερα να μην περισσεύουν χρήματα, όμως μπορεί σε ένα συμβόλαιο να υπάρξει ένα μεγάλο πριμ σε περίπτωση ανόδου στην σούπερ λίγκα, από τα εξασφαλισμένα έσοδα από τα τηλεοπτικά δικαιώματα… αν δεν το δεχθεί ας μην έρθει ποτέ, ο Ηρακλής δεν χρειάζεται τουρίστα που θα έρθει για την αρπαχτή, αλλά κάποιον με εμπιστοσύνη στις ικανότητές του και στο υλικό της ομάδας. Ο στόχος είναι εφικτός, και βάσει βαθμολογίας και βάσει έμψυχου δυναμικού… «πόσα θέλεις;»… »100 δραχμές»… »πάρε 30 και αν ανέβει η ομάδα πάρε 150». Αν πει όχι δεν κάνει για τον Ηρακλή, όπως κι αν λέγεται.
 
Αυτήν την στιγμή υπάρχουν 4-5 προπονητές, γνώστες της ελληνικής πραγματικότητας που πιστεύω ότι έχουν τις ικανότητες να φέρουν καλύτερα αποτελέσματα, περιθώρια λάθους δεν υπάρχουν… ποιά πρέπει να είναι τα προσόντα τους; εμπειρία, πρεστίζ,γερό στομάχι, φιλοδοξία, άγνοια κινδύνου και διασυνδέσεις… ειδικά διασυνδέσεις, γνωριμίες και ότι συνεπάγεται, αλλιώς δεν πας πουθενά. Ο νοών νοείτω

Most Popular

To Top