Αννα..φτρα

Δε χρωστάω

Για να ανήκεις τη σήμερον στην ευτυχή τάξη των ανθρώπων, που δε χρωστάνε τίποτα πουθενά, πρέπει να είσαι

 α) γεννημένος μπρούκλης, από μπαμπά με πολύ πλούσια αρ…ίδια

β) κάτω των 15

γ) τσιγκούνης θανάτου, που όλα τα προηγούμενα χρόνια τα έκανες μασούρια

δ) κωλόπουστας, σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής σου. Όλες οι υπόλοιπες κατηγορίες ανθρώπων σε αυτήν τη χώρα χρωστάνε: από της Μιχαλούς μέχρι πολλά εκατομμύρια ευρώ.

Και εκείνο, που κάνει εντύπωση δεν είναι, ότι χρωστάνε, αλλά ότι τελευταία τους τσαμακώνουν και τους βάζουν –δήθεν- στη στενή, προκειμένου να αποδείξουν, ότι κανείς δεν είναι υπεράνω του νόμου και άλλες τέτοιες μπαρούφες. Οπότε βλέπεις ηθοποιούς ολκής με χειροπέδες, μόδιστρους να κλαίνε πίσω από τα κάγκελα, πάλαι ποτέ δυνατούς επιχειρηματίες (ονόματα να μη λέμε) να χτυπιούνται αλύπητα από το σύστημα, που τελικά τους έστειλε φυλακή για κάτι ψωροεκατομμύρια οφειλές σε ΦΠΑ και ΙΚΑ κτλ, κτλ.

Εντάξει, για τη μόστρα καλές είναι όλες αυτές οι μανούρες. Αλλά πραγματικά εμένα με καίει το εξής ερώτημα: όλα τα προηγούμενα χρόνια, που μας ταΐζατε το κουτόχορτο της να-χαμε-να-λέγαμε «ωραίας ζωής» με τα δάνεια, το πλαστικό χρήμα, τη μούφα ανάπτυξη και την ασυδοσία, όλους αυτούς, που τώρα σας έπιασε κόψιμο να τους μπαγλαρώσετε, είτε χρωστάνε τρία χιλιάρικα είτε τρία εκατομμύρια … δεν τους είχατε υπόψη; Τώρα ξαφνικά μάθατε, ότι χρωστάνε και έχουμε καταντήσει ένα μπουρδέλο, το οποίο ούτε μια αξιοπρεπή τσατσόγρια δεν έχει για να βάλει σε τάξη τους υποψήφιους …μαλάκες;

Τι να πω ρε παιδιά! Δεν ξέρω…ή εγώ έχω παρανοήσει με την κωλοκατάσταση ή θέλουν οπωσδήποτε να με (μας) αποτρελάνουν. Δεν υπάρχει άλλη εξήγηση.

Υ.Γ. Α, ναι, ξέχασα …εγώ δε χρωστάω λεφτά, ω! του θαύματος. Για της Μιχαλούς τώρα …δεν παίρνω κι όρκο!

Most Popular

To Top