Αννα..φτρα

Αυτό είναι το Μυστικό μου…

Ούσα στις μαύρες μου τον τελευταίο καιρό, δεν μπορούσα να καταλάβω γιατί μου συμβαίνουν, όλα όσα φοβάμαι και όλα όσα με χαλάνε.

Ώσπου έπεσε στα χέρια μου –ή μάλλον στα αυτιά μου- ο λεγόμενος «Νόμος της Έλξης». Σύμφωνα με το συγγραφέα του “ The secret” Μπόμπ Πρόκτορ, τα πράγματα είναι απλά: οι καταστάσεις που καλούμαστε να βιώσουμε είναι αυτές που οι ίδιοι έχουμε φέρει στη ζωή μας. Ο Νόμος της Έλξης είναι πάντα έτοιμος να εφαρμοστεί είτε πιστεύουμε στην ύπαρξη του και τον κατανοούμε, είτε όχι . Αν γκρινιάζουμε, αγχωνόμαστε, μεμψιμοιρούμε και τα βλέπουμε όλα μαύρα, με μαθηματική ακρίβεια, ο νόμος της έλξης θα φέρει περισσότερους λόγους για να παραμείνουμε στην ίδια ψυχική κατάσταση. Θα μου πεις, δε γίνεται κάθε μέρα να είμαστε μέσα στην τρελή χαρά, ειδικά με όσα συμβαίνουν γύρω μας. Αλλά εντάξει, από αυτό το άκρο μέχρι να κακομοιριάζουμε συνεχώς, υπάρχει και μια μέση λύση. Αρνητικές σκέψεις πάντα θα υπάρχουν, αρκεί να μην τις φοβόμαστε και κοιτώντας τες κατάματα να τις αντιμετωπίζουμε! Παραθέτω χαρακτηριστικό απόσπασμα από το βιβλίο του Μπομπ Πρόκτορ: «Νιώθετε πεσμένοι; Αν ναι ξέρετε, ότι μπορείτε να αλλάξετε αυτοστιγμεί το αρνητικό συναίσθημα; Ακούστε τη μουσική που αγαπάτε ή αρχίστε να τραγουδάτε -αυτό θα αλλάξει το συναίσθημα σας. Σκεφθείτε κάτι όμορφο. Φέρτε στο νου σας ένα μωρό ή ένα πολύ αγαπημένο σας πρόσωπο. Συγκεντρωθείτε σε αυτή τη σκέψη και αδειάστε το μυαλό σας από οποιαδήποτε άλλη. Σας το εγγυώμαι ότι σε μόλις μερικά λεπτά θα νιώσετε πολύ καλύτερα!»

 

Υ.Γ. Αυτό είπα στον εαυτό μου και νιώθω ήδη καλύτερα. Τελικά δεν ήταν και τόσο σπουδαίο το «Μυστικό»…Μπρος εμείς και δε γαμείς!

Most Popular

To Top