Ελλάδα

Αναδιάθρωση κατηγοριών

Συζητείται σήμερα Πέμπτη στην επιτροπή μορφωτικών υποθέσεων της βουλής νομοθετική ρύθμιση που αφορά το σχέδιο της ΕΠΟ για την ενοποίηση της γ’ εθνικής κατηγορίας με τη δ’ εθνική κατηγορία.

Η ενοποίηση που προβλέπεται ότι θα ισχύσει από την επόμενη αγωνιστική περίοδο θα οδηγήσει στη διεξαγωγή της football league με δύο ομίλους και αποκλειστικά επαγγελματικές ομάδες, ενώ στη νομοθετική διάταξη που θα κατατεθεί η ενιαία γ’ και δ’ εθνική θα αποτελείται αποκλειστικά από…

…ερασιτεχνικές ομάδες. Η συγκεκριμένη νομοθετική διάταξη θα περάσει σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας και συμφωνήθηκε σε συνάντηση που είχε ο πρόεδρος της ΕΠΟ Γιώργος Σαρρής με τον υπουργό Παιδείας Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο.

Αναλυτικότερα το σχέδιο αναδιάρθρωσης των κατηγοριών προβλέπει τα εξής:

Η Football League (Β’ Εθνική) θα αλλάξει μορφή και πλέον θα έχει δύο ομίλους με σύνολο 28 ομάδες (14 και 14 σε κάθε όμιλο).

Για να γίνει αυτό από τις 21 που είναι τώρα στην κατηγορία, θα ανέβουν οι τέσσερις στην Super League, θα υποβιβαστούν οι δύο τελευταίοι και από την Football League 2 θ’ ανέβουν έντεκα ομάδες, συν τις δύο που θα υποβιβαστούν από την Super League.

Εκτός συγκλονιστικού απροόπτου οι δύο όμιλοι θα χωριστούν με γεωγραφικά κριτήρια, ώστε να μειωθούν τα έξοδα των μετακινήσεων.

Σε ό,τι αφορά την Football League 2 (Γ’ Εθνική) και το Περιφερειακό πρωτάθλημα (Δ’ Εθνική) θα γίνει ενοποίηση και θα υπάρχουν έξι όμιλοι των 16 ομάδων ο καθένας.

Από τους νυν ομίλους της Δ’ Εθνικής θα υποβιβαστούν τρεις ομάδες από τους ομίλους που έχουν δέκα συλλόγους και 4 ομάδες από τους ομίλους που έχουν 11 και 12 συλλόγους, ενώ από τις ΕΠΣ θα προβιβαστούν 14 ομάδες, συν τις ομάδες της Football League 2.

Most Popular

To Top