Χωρίς κατηγορία

Όλα τα ανοικτά μέτωπα του Ηρακλή

Αυτή την στιγμή ο Ηρακλή βρίσκεται κυριολεκτικά στον «αέρα». Πέρα από ελάχιστους ποδοσφαιριστές που έχουν απομείνει στο ρόστερ , δεν υπάρχει τίποτα άλλο, σε σχέση με την ομάδα που πριν από τρεις μήνες είχε καταφέρει να παραμείνει αγωνιστικά στην Σούπερ Λίγκ.

Στοσενάριο ότι ο Καγιούλης , είτε οποιοδήποτε άλλος αναλάβει την ομάδα στην Φούτμπολ Λίγκ, υπάρχουν σημαντικά ζητήματα που θα πρέπει να διευθετηθούν άμεσα.

Αυτή την στιγμή ο Ηρακλής είναι ίσως η πιο προβληματική ομάδα, αφού δεν έχει ούτε έμψυχο δυναμικό, ούτε προπονητή, ούτε γήπεδο, ούτε αθλητικές εγκαταστάσεις.

ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΑΙΚΤΕΣ

Κύριο μέλημα για όποιο αναλάβει να «τρέξει» την ομάδα είναι η δημιουργία του ρόστερ. Θα πρέπει να αποκτηθούν τουλάχιστον 13-15 ποδοσφαιριστές και αυτό σημαίνει ότι θα γίνει μια νέα ομάδα. Φυσικά σε κάθε περίπτωση ο Ηρακλής δεν είναι σε θέση να κάνει κανονικές μεταγραφές και θα έχει περιορισμούς, που ακόμα δεν έχουν γίνει γνωστοί. Αυτοί οι παίκτες θα πρέπει να αποκτηθούν .άμεσα, προκειμένου να ξεκινήσει και η προετοιμασία της ομάδας. Παίκτες που θα μπορέσουν τουλάχιστον να κρατήσουν σε κάποιο επίπεδο την ομάδα και στο ιδανικό σενάριο να ανεβάσουν τον πήχη.

Παράλληλα θα πρέπει να βρεθεί ο προπονητής που θα αναλάβει τον Ηρακλή. Γιατί θα είναι μια δύσκολη αποστολή , αφού θα είναι μια νεανική ομάδα, που θα έχει όμως το ειδικό βάρος  μιας ομάδας όπως είναι ο Ημίθεος.

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ Η ΜΙΚΡΑ

Ένα βασικό ατού του Ηρακλή, στα προηγούμενα χρόνια, σήμερα δεν υπάρχει. Αυτό έχει να κάνει με την Μίκρα και τις εγκαταστάσεις που υπάρχουν. Ή καλύτερα υπήρχαν , αφού έχουν εγκαταλειφθεί τους τελευταίους τρεις μήνες και δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να γίνει προπόνηση. Επιπλέον θα πρέπει να διευθετηθούν ορισμένα ζητήματα που έχουν να κάνουν με τους χώρους στις εγκαταστάσεις της Μίκρας που και αυτοί δείχνουν την εικόνα της εγκατάλειψης. Θεωρείται δεδομένο ότι τουλάχιστον για ένα χρονικό διάστημα δεν θα μπορούν να γίνονται προπονήσεις στον συγκεκριμένο χώρο.

 

ΡΥΘΜΙΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ 

Τα χρέη της ΠΑΕ συμπεριλαμβάνουν και οφειλές προς το δημόσιο και συγκεκριμένα προς την εφορία και τους ασφαλιστικούς φορείς. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν απαιτείται ένα ποσό που θα αγγίζει τις 140 χιλιάδες ευρώ και θα οπρέπει να καταβληθεί για να ρυθμιστεί και να αποκτήσει ασφαλιστική και φορολογική ενημερότητα( ώστε να γίνουν και οι μεταγραφές και να αποκτηθεί το πιστοποιητικό συμμετοχής του πρωταθλήματος).

Για να μην έχει προβλήματα κατά την διάρκεια της σεζόν θα πρέπει να υπάρξουν διακανονισμοί με τους πρώην ποδοσφαιριστές της ομάδας. Γιατί σε διαφορετική περίπτωση κάθε εβδομάδα θα υπάρχει κατάπτωση της εγγυητικής του Ημίθεου και μπορεί να φτάνει ακόμα και σε αφαίρεση βαθμών. Συνεπώς θα πρέπει να βρεθεί ένα χρηματικό ποσό που θα είναι περίπου 400 χιλιάδες ευρώ , ώστε να μην βρίσκει στον δρόμο του πρώην ποδοσφαιριστές αλλά και τρίτους που θα ζητούν κυρώσεις σε βάρος της ομάδας.

Μια διαδικασία που δεν είναι εύκολη από την στιγμή που ο αριθμός είναι μεγάλος και θα χρειαστούν αρκετές επαφές και κυρίως να συναινέσουν όλοι για να μην βρεθούν στην συνέχεια προ εκπλήξεως.

Το ίδιο θα πρέπει να γίνει και με τους ανθρώπους που εργάζονται στην ΠΑΕ και για αρκετούς μήνες ήταν απλήρωτοι και έχουν και αυτοί να λαμβάνουν ένα σημαντικό χρηματικό ποσό. Με όλα αυτά το ποσό που θα πρέπει να διατεθεί για να ξεκινήσει η σεζόν είναι τουλάχιστον 600-70 χιλιάδες ευρώ.

Most Popular

To Top