Γιώργος Μαυρόπουλος

Πως θα βγει κερδισμένος ο Ηρακλής‏

OMADAΕίναι γνωστό ότι ο Έλληνας ξεχνάει γρήγορα αλλά πολλοί ξεπερνάνε και το χρυσόψαρο… πριν από δύο μήνες ο Ηρακλής ήταν με το ένα πόδι στην Γ’ Εθνική, και καλά που ήρθε ένας άνθρωπος από τον Καναδά που έφερε τα πάνω κάτω. Έδωσε ένα ποσό για να καλύψει παλιά φέσια, αλλά και να φτιάξει γρήγορα μία ανταγωνιστική ομάδα και έφερε άνεμο αισιοδοξίας.

       Τα τρένα και τα αεροπλάνα ξεχάστε τα. Είναι μέσα μαζικής μεταφοράς και όχι ομάδες. Ούτε και η ΑΕΚ που έχει τις βάσεις να ανέβει με περίπατο δεν θα τα καταφέρει εύκολα…και μιλάμε για σύλλογο που έχει Μελισσανίδη, πολλά λεφτά, πολλά εισιτήρια και διασυνδέσεις… πάντως είναι το απόλυτο φαβορί για την άνοδο, ενώ ακολουθούν άλλες 5-6 ομάδες που θα διεκδικήσουν με αξιώσεις αυτόν τον στόχο και μέσα σε αυτές είναι και ο Ηρακλής.
       Το πιο σημαντικό είναι να μην υπάρχουν τραυματισμοί -ειδικά για τους έμπειρους παίκτες που είναι μετρημένοι στα δάχτυλα- να έρθει η συσπείρωση, η αγάπη, να λειτουργήσουν οι πάντες ως μέλη μίας δεμένης οικογένειας…πάντως είμαι σίγουρος ότι δεν θα υπάρξουν οικονομικά προβλήματα και αυτό είναι ένα τεράστιο ατού απέναντι στους συνδιεκδικητές του στόχου.
       Μερικοί μην κολλάτε ζητώντας μεταγραφές, υπάρχουν περιορισμοί και έγινε το καλύτερο δυνατό. Αν βρεθούν 2-3 καλές περιπτώσεις σίγουρα θα απασχολήσουν τους υπεύθυνους, αλλά το εγχείρημα είναι πολύ δύσκολο…που να βρεις στην Ελλάδα έμπειρο παίκτη κάτω των 24; αν έχετε κάποιον στα υπ’όψιν πείτε μου ποιός είναι. Κι αν υπάρχει θα γίνει ανάρπαστος στις ομάδες της Α’ Εθνικής που έχουν δεκαπλάσια έσοδα από αυτές της football league.
       Όσοι ξέρετε να βλέπετε ποδόσφαιρο θα με καταλάβετε. Δείτε τους έμπειρους του Ηρακλή…όλοι κι όλοι είναι έξι, για να μην πω πέντε. Αυτό είναι το βαρύ πυροβολικό. Είναι παίκτες που τα τελευταία χρόνια είναι σταθεροί σε υψηλά επίπεδα απόδοσης, αλλά στα φιλικά δεν έχουν πιάσει ούτε το 50%. Είναι φυσιολογικό, συμβαίνει επειδή δεν λουφάρουν στην προετοιμασία. Αν ισχύει το ίδιο και με κάποιους πιτσιρικάδες που λέμε ότι είναι οι ευχάριστες εκπλήξεις και ανεβάσουν στροφές σε φυσιολογικό βαθμό ο Ηρακλής δεν έχει να φοβηθεί τίποτα πέρα από σοβαρούς τραυματισμούς.
   Τέλος, θέλω να μπείτε στην θέση όλων των πρωταγωνιστών αυτής της προσπάθειας…αν είσασταν στην θέση του Παπαθανασάκη, αν βλέπατε ότι η κίνηση στα διαρκείας είναι μεγάλη δεν θα κάνατε κάτι περισσότερο στις μεταγραφές; στην θέση του ποδοσφαιριστή, αν κερδίζατε το χειροκρότημα στις επιτυχίες, αλλά ακόμα περισσότερο στις στραβές, θα προσπαθούσατε περισσότερο ή λιγότερο; εσείς δουλεύετε καλύτερα όταν σας δίνουν κίνητρα ή με το μπινελίκι; στην θέση του προπονητή που χρησιμοποιεί μόνο το μυαλό, θα κωουτσάρατε καλύτερα αν σας έπρηζε ο κάθε πικραμένος από την κερκίδα »βάλε αυτόν, βγάλε τον άλλο» με στολίδια απαράδεκτα κοσμητικά επίθετα, ή αν σας άφηναν ήρεμο οι προπονητές της κερκίδας…και μπείτε στην θέση του αναποφάσιστου Ηρακληδέα που το σκέφτεται να επιστρέψει μετά από χρόνια στο γήπεδο… με την γκρίνια μέσα από το διαδίκτυο θα τον φέρετε δίπλα σας (μην μου πείτε ότι προτιμάτε να είστε μόνο εσείς που δεν φύγατε ποτέ επειδή βλέπω ότι στο facebook κοινοποιείτε το γεμάτο πέταλο π.χ. την κερκίδα από τον αγώνα κυπέλλου με τον συμπολίτη και όχι με τον Εθνικό Γαζώρου και την Ζάκυνθο) ή θα τον φέρετε κοντά σας με τον ενθουσιασμό, την αισιοδοξία και την θετική ενέργεια;
μπείτε στη  θέση αυτών και πείτε μου ποιός θα είναι ο κερδισμένος, αν καταλάβετε ειδικά εσείς που συχνά ξεφεύγετε, τι προσπαθώ να σας εξηγήσω, χωρίς να θέλω να πω ότι εγώ είμαι ο σωστός κι εσείς οι προβληματικοί, αφού σας το λέω εκ των προτέρων ότι τα ίδια λάθη τα έχω κάνει κι εγώ στο παρελθόν, κερδισμένος θα είναι μόνο ο  Ηρακλής

Most Popular

To Top