Football League 2

Αμανατίδης : «Έχουμε μεγαλύτερο κίνητρο»

Στο γήπεδο θα αποδειχθεί ποιο είναι το φαβορί  στην κυριακάτικη (20/05) αναμέτρηση της Νίκης Βόλου με την ΑΕΠ Ηρακλής σύμφωνα με τον Περικλή Αμανατίδη.

 

Ο τεχνικός της  Νίκης Βόλου παραχώρησε συνέντευξη Τύπου και δήλωσε:

«Έχουμε ένα πάρα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Παίζουμε με μια ομάδα, που είναι πάρα πολύ μεγάλη και παίζει πάντα για τη νίκη, τον Ηρακλή. Εμείς έχουμε ένα μεγαλύτερο κίνητρο και θα παλέψουμε γι’ αυτό. Αυτό είναι το μήνυμα που θέλω να δώσω για το παιχνίδι. Το έχουμε ήδη συζητήσει στα αποδυτήρια. Νομίζω ότι δεν πρέπει να μας απασχολεί τίποτε άλλο».

Για το αν είναι το φαβορί στο ματς: «Όχι, δεν αποδέχομαι τον τίτλο του φαβορί, γιατί οι βαθμολογικές διαφορές των ομάδων είναι πάρα πολύ μικρές. Πρέπει να αποδειχθεί στο γήπεδο ότι είμαστε καλύτεροι. Δεν έχει καμία άλλη σημασία».

Για το αν η άμυνα είναι κλειδί στις τελευταίες νίκες: «Αυτό πρέπει να το δούμε πιο συνολικά. Και με τον Τηλυκράτη δεχθήκαμε ένα γκολ και με τη Σκύδρα και την Κρανούλα υπήρχαν κάποιες ευκαιρίες από τις άλλες ομάδες, χωρίς βέβαια αποτέλεσμα.

Το γεγονός της καλής αμυντικής λειτουργίας σίγουρα παίζει έναν πολύ μεγάλο ρόλο και για τη θέση της ομάδας μέχρι τώρα και για τη συνέχεια. Εμείς θα επενδύσουμε πάνω σ’ αυτό. Όμως αυτό δε σημαίνει ότι κάνουμε μια ομάδα γύρω από την άμυνα, αμυντική».

Για την καλύτερη άμυνα που έχει η Νίκη Βόλου και στους δύο ομίλους της Football League 2: «Το στοιχείο των αριθμών στην άμυνα δεν έχει να κάνει με αυτή καθεαυτή την άμυνα όσο με την αμυντική λειτουργία της ομάδας»

Για το αν έλειψε ο Διαμαντίδης στο τελευταίο παιχνίδι: «Είναι ένας παίκτης σημαντικός για την ομάδα. Μας έλειψε, επειδή είναι ποδοσφαιριστής επινόησης, έμπνευσης. Όλοι οι παίκτες έχουν κάποια ιδιαίτερα χαρακτηριστικά. Αυτός ο παίκτης έχει κάποια ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, που στην ομάδα μας ίσως να τα έχει άλλος ένας. Έτσι γίνονται οι ομάδες και χτίζεται ένα παζλ μεταξύ των παικτών. Νομίζω όμως ότι και τα άλλα παιδιά που έπαιξαν με τον Εθνικό Γαζώρου μπόρεσαν να αντεπεξέλθουν σε ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι».

Για το αν είναι ικανοποιητικό αποτέλεσμα η ισοπαλία ή θα κυνηγήσει η Νίκη αποκλειστικά τους τρεις βαθμούς: «Η ομάδα είναι μπροστά ένα στόχο και βλέπει μονάχα μόνο ένα αποτέλεσμα. Δεν μπορώ να καταλάβω πώς ένας προπονητής προετοιμάζει μια ομάδα για την ισοπαλία. Δεν το ‘χω κάνει ποτέ στην καριέρα μου και δεν το έχω δει ποτέ.

Αν θέλω να δω ένα ματς μ’ αυτό το σκεπτικό, μπορώ να το κάνω στα πέντε τελευταία λεπτά. Αν μπω στη διπλή σκέψη της νίκης και της ισοπαλίας, πιστεύω ότι θα οδηγηθώ σε ένα μονοπάτι, που δεν είναι σωστό και καθαρό. Έχω ως φιλοσοφία να πείσω τους παίκτες ότι πρέπει να παίζουν πρώτα για ένα αποτέλεσμα, για τη νίκη. Πηγαίνουμε, για να πάρουμε τη νίκη, που θα μας βοηθήσει να κατακτήσουμε το μάξιμουμ των βαθμών».

Για τα αγωνιστικά προβλήματα: «Δε στέκομαι τόσο πολύ στα προβλήματα. Μου ζητάτε να σας πω ιατρικό ρεπορτάζ. Προβλήματα έχουν όλες οι ομάδες. Δε με ενδιαφέρει αυτή τη στιγμή πραγματικά για τους απόντες. Έχω πάντα στο μυαλό μου ένα σενάριο γενικά θετικό. Δεν μπορώ να σταθώ σε ένα πρόβλημα και να λέω “ αμάν τι θα κάνω”. Αυτό το λέω με την έννοια ότι δε θα είναι και για μένα άλλοθι και δικαιολογία. Είμαστε μέσα σε μεγάλες μάχες και κάποια παιδιά έχουν προβλήματα. Σήμερα δεν μπορούν να παίξουν, αλλά αύριο θα μπορούν.

Αυτή τη στιγμή ο Κυριακίδης δεν μπορεί να κάνει προπόνηση. Δίνει μια μάχη να προλάβει τον τελευταίο αγώνα με Μ. Αλέξανδρο Ηράκλειας και δεν μπορεί να είναι έτοιμος σίγουρα στο παιχνίδι της Κυριακής, όπως και ο Μουδούρογλου. Μαζί με τον τραυματία τον Ριζογιάννη είναι τρεις σίγουρες απουσίες. Από και κει πέρα υπάρχει θέμα με τον Αναστασίου και τον Κάσκιο. Αν συνυπολογίσετε ότι δεν παίρνω παίκτες αμφίβολους και με πρόβλημα στην 18αδα, μπορεί η ομάδα να έχει και πέντε απουσίες».

Most Popular

To Top