Γιώργος Μαυρόπουλος

Αλλάξτε νοοτροπία γιατί χανόμαστε

  Προσφυγή έκανε η Δόξα Κρανούλας για να κερδίσει στα χαρτιά τον αγώνα με τον Αετό Σκύδρας.

Στο ελληνικό ποδόσφαιρο που τα έχουμε δει όλα έπρεπε να το ζήσουμε και αυτό… και μην αισθανθείτε παράξενα αν τελικά τιμωρηθεί μία ομάδα που είναι θαύμα ότι συνεχίζει να αγωνίζεται σε ένα πρωτάθλημα 22 στροφών με -11 βαθμούς από το ξεκίνημά του , λες και ήταν το μοναδικό μαύρο πρόβατο στην στάνη.

Ναι, μπορεί να παίζουν κανονικά ομάδες με ένα βουνό από χρέη στην κάθε χρόνο και πιο υποβαθμισμένη (σούπερ δεν την κάνει ούτε ο θεός) λίγκα, αλλά στην τρίτη κατηγορία να απαιτείται άμεση τακτοποίηση κάθε οικονομικής εκκρεμότητας από διοικήσεις που προσπαθούν με νύχια και με δόντια να επιβιώσουν μέσα στο καθεστώς της εθνικής κρίσης.Θέλω να πιστεύω ότι ήταν ένα λάθος από μία άπειρη διοίκηση που δεν είχε σκοπό να ρίξει ακόμα μία σφαλιάρα στο ποδόσφαιρο…επιτέλους αλλάξτε όλοι νοοτροπία γιατί χανόμαστε. 

       Πριν από 6 εβδομάδες ο Ηρακλής που τόσο αδικήθηκε από τα κέντρα των αποφάσεων, που μέσα σε ένα καλοκαίρι προσπάθησαν να διαλύσουν ένα αποπαίδι για την σωτηρία του αγαπημένου παιδιού , έπαιζε στο Παντελής Μαγουλάς με την ιστορική Νίκη Βόλου που μόλις λίγες μέρες νωρίτερα είχε μία καταδικαστική εις βάρος της πρωτόδικη απόφαση από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού για ληξιπρόθεσμες οφειλές σε παλιούς παίκτες της. Πήγε, έπαιξε αν θέλετε κέρδισε έναν βαθμό, αλλά το σημαντικότερο , έχασε δύο και όμως δεν διεκδίκησε στα χαρτιά ,ότι δεν άξιζε μέσα στο γήπεδο…θέλω να ελπίζω ότι μέσα στα επόμενα χρόνια θα απομακρυνθούν από το ποδόσφαιρο, όλοι οι άσχετοι που κατάφεραν να κερδίσουν επιτελικές θέσεις χωρίς να γνωρίζουν ούτε το σχήμα της μπάλας, λόγω των σαφώς περιορισμένων κερδών. Το άθλημα οδεύει προς τον ερασιτεχνισμό, η κρίση διώχνει τους <<επενδυτές>> τους χορηγούς, τα τηλεοπτικά κανάλια δεν μπορούν πλέον να σκορπούν τον ουρανό με τα άστρα, αλλά και τα εισητήρια είναι ακριβά για τους φιλάθλους που καθημερινά βλέπουν τα εισοδήματά τους να μειώνονται…επιπλέον οι μισές ελληνικές ομάδες που είναι καταχρεωμένες θα βλέπουν μόνο με κυάλια την Ευρώπη, οπότε όλοι οι προαναφερόμενοι θα μας αδειάσουν την γωνιά.

Όταν έρθει αυτή η μέρα , τότε μπορύμε να περιμένουμε καλύτερες μέρες…οι ποδοσφαιριστές θα ξαναγίνουν οι πρωταγωνιστές, και τα γήπεδα δεν θα είναι τόσο άδεια όσο σήμερα.
           Όσο για την ομάδα, δείχνει ότι βρίσκει τον εαυτό της… το πιο σημαντικό όμως είναι ότι βρίσκει τον τρόπο να μαζεύει βαθμούς. Η υπομονή είναι το βασικό υλικό της συνταγής. Ο Σούλης Παπαδόπουλος είναι ένας έξυπνος προπονητής που έφτιαξε γρήγορα έναν κορμό και παίζει όπως πρέπει, ακόμη και στα παιχνίδια που δεν κέρδισε.  Με αυτόν τον τρόπο περιόρισε αισθητά το μειονέκτημα της σχεδόν ανύπαρκτης συνοχής που υπήρχε 2 μήνες πριν ,λόγω των πολλών αλλαγών στο ρόστερ την περασμένη μεταγραφική περίοδο. Ξέρει καλύτερα από τον καθένα ότι το υλικό είναι σχετικά καλύτερο σε σχέση με τις άλλες ομάδες, αλλά όχι τόσο όσο αρκετοί φίλαθλοι νομίζουν…στην πρώτη κατηγορία υπάρχει ομάδα με μπάτζετ ενός εκατομυρίου και άλλη με σαράντα και βάλε…στην τρίτη κατηγορία όλες έχουν διαθέσει πάνω κάτω τα ίδια χρήματα, άρα δεν υπάρχουν μεγάλες διαφορές ,άρα στην καλή του μέρα ο τελευταίος κερδίζει τον πρώτο , έργο που το είδαμε όχι μόνο μία αλλά αρκετές φορές.

Το βάρος της φανέλας της ιστορίας και το μέγεθος του λαού του ,είναι τα επιπλέον όπλα που κάνουν την διαφορά, και περιμένουμε να δούμε αν θα προστεθούν σε μία καλή μέρα των παικτών της ομάδας για να φέρουν την νίκη επί του Τυρνάβου που θα έχει ως αποτέλεσμα μία θέση παραπάνω αφού οι Θεσσαλοί έχουν 2 βαθμούς παραπάνω αλλά και την καλύτερη προσέγγιση της 2ης και της 3ης θέσης αφού Τυληκράτης και Απόλλων Καλαμαριάς κοντράρονται την Κυριακή στην Λευκάδα.

Most Popular

To Top