Μπάσκετ Ηρακλής

Αφέθηκε στη μοίρα του το τμήμα μπάσκετ του ΗΡΑΚΛΗ;

Mετ’ εμποδίων θα μεταβεί, αν μεταβεί, στο Ηράκλειο για να αγωνιστεί την Κυριακή (22/1, 17.00) ο Ηρακλής με την τοπική ομάδα για το πρωτάθλημα της Β΄ Εθνικής. Οι «κυανόλευκοι», όντες εγκλωβισμένοι στην διοικητική «θολούρα»  που υπάρχει στο τμήμα, άρα και σε οικονομικό αδιέξοδο, δεν ήξεραν μέχρι πριν από λίγο αν θα ταξιδέψουν στην πρωτεύουσα της Κρήτης. Κι αυτό γιατί δεν υπήρχαν τα… χρήματα για τα αεροπορικά εισιτήρια για την ομάδα!

Μετά από αγωνιώδεις προσπάθειες και επαφές του εφόρου της ομάδας Χρήστου Χρηστίδη, δόθηκε η υπόσχεση ότι θα δοθούν χρήματα το πρωί του… Σαββάτου, για να ταξιδέψουν 8 παίκτες και οι προπονητές! Συνολικά, δηλαδή, ο Ηρακλής, εκτίθεται για ένα ποσό της τάξης των 2500 ευρώ, που κανείς δεν έχει ή δε θέλει να δώσει! Ο προπονητής Ρούλης Αλμπάνης είναι στα όρια του, οι παίκτες είναι απλήρωτοι εδώ και καιρό, και μόνο οι προσπάθειες του Χρηστίδη κρατούν την ομάδα «ζωντανή» μέχρι τώρα! Δόθηκαν 500 ευρώ το πρωί της Κυριακής και άλλα 1000 από μια συναυλία που έγινε την Τετάρτη στο Ιβανώφειο! 

Ίσως να βολεύει ορισμένους η κατάσταση στο μπάσκετ και το ότι το «έριξαν» – άλλοι – εκεί που είναι τώρα, όμως τουλάχιστον ας έχουν οι νυν κρατούντες την ευθιξία να ενημερώσουν επισήμως τι θα κάνουν και αν θα κάνουν κάτι για το τμήμα! Είναι κρίμα για τους παίκτες και τους προπονητές να προσπαθούν μόνοι τους τόσο καιρό και να υπάρχει ένα «γαιτανάκι» ευθυνών απ’ τους διοικούντες του Γ.Σ. σε σχέση με το πρότερο καθεστώς της ΚΑΕ, που πλέον δεν έχει καμία σχέση με την ομάδα μπάσκετ διοικητικά και νομικά, άρα και καμία ευθύνη.

Καλύτερα θα είναι, λοιπόν, να πουν στον κόσμο του Ηρακλή ότι «παιδιά, δεν μας ενδιαφέρει το μπάσκετ, ας το κλείσουμε το μαγαζί μια και καλή, να το πάμε στην ΕΚΑΣΘ, να τελειώνουμε». Κι όλα αυτά ενώ η ομάδα έχει δυνατότητες, παίζει με πιτσιρικάδες και 3-4 έμπειρους και μπορεί να κάνει κι άλλες νίκες στην κατηγορία και να πετύχει άνετα τον στόχο της παραμονής. Αλλά, φευ, ποιος ασχολείται;

Most Popular

To Top