Χωρίς κατηγορία

Κομβόι αγάπης από την Συγχρονισμένη του Ηρακλή

Το απόγευμα της Πέμπτης 5 Ιανουαρίου ένα κομβόι 27 αυτοκινήτων και ενός φορτηγού ξεκίνησε από τα κεντρικά γραφεία του Ηρακλή στην Αγίου Δημητρίου, δημιουργώντας κατά διαστήματα προβλήματα στην κυκλοφορία. Κανείς δεν παραπονέθηκε όμως όταν έμαθε το σκοπό αυτής της μαζικής μετακίνησης προς το Φίλυρο.

Μετά την συγκέντρωση ρούχων, τροφίμων και παιχνιδιών που διοργάνωσε το τμήμα συγχρονισμένης κολύμβησης του Ηρακλή, ήταν η κατάλληλη στιγμή να παραδοθούν όλες οι προσφορές των απλών φιλάθλων του Ηρακλή στο Ελληνικό Παιδικό Χωριό στο Φίλυρο.


Το «Ελληνικό Παιδικό Χωριό» στο Φίλυρο είναι αναγνωρισμένο Σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα με έδρα τη Θεσσαλονίκη.  Είναι ανεξάρτητο από Διεθνείς Οργανισμούς και φορείς,  δεν  έχει ιδρυματικό χαρακτήρα και είναι το πρώτο Ελληνικό Παιδικό Χωριό. Στα οχτώ σπίτια του χωριού φιλοξενούνται αυτή τη στιγμή 48 παιδιά, κυρίως έφηβοι ηλικίας 14 έως 22 ετών, αλλά και παιδιά δημοτικού.

Το Ελληνικό Παιδικό Χωριό είναι ένα από τα ελάχιστα ιδρύματα που δεν επιδοτείται από το κράτος και λειτουργεί κυρίως με χορηγίες και προσφορές πολιτών και φορέων. Η ανάγκη για τρόφιμα, ρούχα, προϊόντα πρώτης ανάγκης αλλά και υπηρεσιών όπως υποστήριξη των παιδιών στα μαθήματα, τις ξένες γλώσσες αλλά και την ψυχαγωγία τους είναι καθημερινή και ειδικά στην δύσκολη αυτή περίοδο που διανύουμε όλο και πιο έντονη.

Μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες στην επίσημη ιστοσελίδα του Χωριού, για το που βρίσκεται και τι μπορείτε να προσφέρετε. Καλό θα ήταν να επικοινωνήσετε αρχικά με τους υπευθύνους του χωριού έτσι ώστε να ενημερωθείτε για τις τρέχουσες ανάγκες και το πώς μπορείτε να βοηθήσετε.
http://paidikoxorio.gr/site/

Ο ΓΣ Ηρακλής έχοντας παράδοση στο φιλανθρωπικό έργο για ακόμα μια φορά, παρά τις δύσκολες συνθήκες που επικρατούν, συνέχισε την κοινωνική του προσφορά μέσα από το τμήμα της Συγχρονισμένης κολύμβησης.

Ήδη τρία κορίτσια που φιλοξενούνται στο χωριό απέκτησαν τη δυνατότητα να προπονούνται με τις αθλήτριες του τμήματος, ενώ καλύφθηκε και ο εξοπλισμός τους.
Ο έφορος του τμήματος κος Χρήστος Χριστόπουλος δήλωσε σχετικά: «Πήραμε την πρωτοβουλία να συγκεντρώσουμε τρόφιμα και ρούχα για το Ελληνικό Παιδικό Χωριό στο Φίλυρο περιμένοντας κυρίως να κινητοποιηθούν γονείς και αθλήτριες του τμήματος. Η συμμετοχή του κόσμου όμως ήταν πρωτοφανής, ξεπέρασε κάθε προσδοκία μας. Προσωπικά θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στους απλούς φιλάθλους του Ηρακλή που αγκάλιασαν την προσπάθειά μας και ήρθαν πιο κοντά τόσο στο χωριό όσο και στο τμήμα μας. Γνωριστήκαμε και θα κρατήσουμε επαφή με όλους όσους ενεργά θέλουν να προσφέρουν στον Σύλλογο και στην κοινωνία. Υπάρχουν ευτυχώς ακόμα άνθρωποι. Δεν σταματάμε όμως εδώ, η προσπάθεια αυτή θα συνεχιστεί. Δώσαμε τον λόγο μας ότι θα συνεχίσουμε και μάλιστα ακόμα πιο δυναμικά. Αυτό που κάναμε σήμερα ήταν κάτι πολύ μικρό.

Η ατμόσφαιρα στην αίθουσα ήταν πολύ συγκινητική καθόλη τη διάρκεια της μικρής εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε, κατά την διάρκεια της οποίας οι αθλήτριες και οι γονείς ενημερώθηκαν για τις δράσεις του Ελληνικού Παιδικού Χωριού στο Φίλυρο.

Μας εξέπληξε ευχάριστα το έντονο ενδιαφέρον από την πλευρά των παιδιών ,τα οποία μέσα από μια βροχή ερωτήσεων θέλησαν να μάθουν περισσότερα για τις συνθήκες ζωής των παιδιών στο χωριό. Αυτό δείχνει το πόσο ευαισθητοποιημένα είναι τα παιδιά, κάτι το οποίο τόνισαν όλοι όσοι έδωσαν το παρών στην αίθουσα που έγινε η σύντομη ενημέρωση από κοινωνική λειτουργό του χωριού. Τα κορίτσια είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν και τις νέες τους συναθλήτριες που ζουν και μεγαλώνουν στο χωριό και σύντομα θα ενταχθούν στο πρόγραμμα προπονήσεων της ομάδας.

Προσωπικά δίνω το λόγο μου ότι πολύ σύντομα θα ξεκινήσει και δεύτερη αποστολή ενίσχυσης του Ελληνικού Παιδικού Χωριού.

Όσο για το τμήμα μας, στο τέλος του μήνα θα κόψουμε την Πρωτοχρονιάτικη πίτα σε μεγαλύτερο χώρο από πέρσι καθώς η συμμετοχή ήταν πολύ μεγάλη και θέλουμε φέτος να είναι μεγαλύτερη. Τα κορίτσια προετοιμάζονται για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα που θα ξεκινήσει τον Φεβρουάριο, ενώ ευχόμαστε του χρόνου τα κορίτσια από το Ελληνικό Παιδικό Χωριό να είναι και αυτά έτοιμα για να συμμετέχουν ενεργά στους αγώνες.

Κάναμε κάτι πολύ μικρό. Η ατμόσφαιρα ήταν συγκινητική όταν ειδικά οι αθλήτριες ενημερώθηκαν για τον τρόπο ζωής και λειτουργίας στο χωριό, υπήρχε βροχή ερωτήσεων και έντονο ενδιαφέρον από την πλευρά τους. Παιδιά ευαισθητοποιημένα, κάτι το οποίο το τόνισαν όλοι όσοι έδωσαν το παρών. Προσωπικά δίνω το λόγο μου ότι πολύ σύντομα θα ξεκινήσει και η δεύτερη αποστολή. Σχετικά με το τμήμα μας στο τέλος του μήνα  θα κοπεί η πίτα του τμήματος σε μεγάλο χώρο γιατί είχαμε μεγάλη συμμετοχή. Προετοιμαζόμαστε για το πανελλήνιο πρωτάθλημα τον Φεβρουάριο, ευχόμαστε τα κορίτσια να είναι του χρόνου έτοιμα για αγώνες. »

Most Popular

To Top