Κώστας Κούσης

Μια απάντηση με θλίψη…

Αρκετοί ίσως θα διαβάσατε μια ανακοίνωση από κάποιον ανώνυμο που χρησιμοποιεί το όνομα ΚΑΕ Ηρακλής, η οποία ανακοίνωση μάλλον κατάφερε περισσότερο να εκθέσει το τμήμα Μπάσκετ κι άλλο, παρά να πει κάτι ουσιαστικό.

Ο κόσμος του Ηρακλή έχει τόσα να αντιμετωπίσει που μόνο «άναρθρες κραυγές» δεν αντέχει, εκεί μάλιστα που χρειάζεται σιωπή και πολύ σκληρή δουλειά!

Επί της ουσίας ο συντάκτης δεν απαντά στα συνεχή ρεπορτάζ μας στην εφημερίδα «Μετροσπόρ». Δεν μας λέει ποια είναι τα ψέματα και τι θεωρεί ό,τι φταίει που μέσα σε ένα καλοκαίρι η ομάδα «έπεσε» τρεις κατηγορίες!

Απ’ την Α1, στην Α2, όπου – απίστευτο! – δεν δήλωσε συμμετοχή και μετά στη Β΄ Εθνική, όπου «κατεβάζει» τώρα (ο «Ερασιτέχνης», φυσικά) με… εφήβους, τους οποίους βάζει να παίζουν Σάββατο βράδυ στην ΕΚΑΣΘ, για το εφηβικό πρωτάθλημα και Κυριακή μεσημέρι στο σκληρό πρωτάθλημα της Β΄ Εθνικής!

Και μάλιστα μετά από πιέσεις ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ, φιλάθλων, παραγόντων του Γ.Σ. και εκπροσώπων της «Αυτόνομης Θύρας 10» που ζήτησαν να γίνει ό,τι είναι δυνατό για να «κατεβεί» η ομάδα στην Αμαλιάδα! Οι «φωστήρες» ούτε καν το Εφηβικό θα «κατέβαζαν» και ο Ηρακλής θα μηδενιζόταν! Με δύο μηδενισμούς, Α΄ ΕΚΑΣΘ! Άλλοι δύο υποβιβασμοί!

Τα 2000 ευρώ μαζεύτηκαν με έρανο και τα παιδιά (μάγκες οι πιτσιρικάδες και μπράβο τους!) κατέβηκαν με λεωφορείο ταξιδεύοντας μέσα στα χαράματα για να εκπροσωπήσουν τον Ηρακλή! Ναι, τον Ηρακλή, αυτόν τον Ηρακλή, που κανείς απ’ τη διοίκηση δεν συνόδευσε και έστειλαν έναν νεαρό(!) προπονητή να εκπροσωπήσει τον σύλλογο 103 χρόνων, αφού αυτοί ήταν στεναχωρημένοι που δεν «πέρασε» το άλλο τους… ευφυολόγημα! Αλλά τι να λέμε; Εδώ δεν έχουν το τηλέφωνο του προπονητή Μάκη Καλανταρίδη και οι δημοσιογράφοι το βρίσκουμε από… αλλού, τι να λέμε…

Επί της ουσίας δεν απαντά το «παρεάκι» του φίλου ανώνυμου συντάκτη της «ανακοίνωσης». Όλα όσα γράφτηκαν είναι αδιάψευστα γεγονότα. Ο κόσμος έχει βγάλει ήδη τα συμπεράσματα του, αλλά εμείς δεν είμαστε απ’ αυτούς που σιωπούν, ούτε που ανέχονται τις προσβολές και τις… χαζές κατηγορίες! Θα συνεχίσουμε τους «Φακέλους για το Μπάσκετ του Ηρακλή» με στόχο την ενημέρωση και για να ευαισθητοποιηθεί ο κόσμος για τα προβλήματα.

Και κάτι ακόμη: αντί να σκύψουν το κεφάλι και να πουν στον κόσμο «ναι, ρε μάγκες, φταίμε κι εμείς, φταίμε όλοι, έπεσε η ομάδα, να προσπαθήσουμε να τα φτιάξουμε πάλι τα πράγματα απ’ την αρχή, βοηθήστε μας να πληρώσουμε τα χρέη, να κάνουμε και μια ομάδα που θα μπορέσει να «ανεβεί» στην Α1 και πάλι», ασχολούνται με το τι γράφεται στον Τύπο. Και να πει κανείς ότι γράφτηκε κάτι ψέματα, ή κάτι που δεν το ξέρουν και άλλοι 10 «μέσα» απ’ τον Ηρακλή, πάει κι έρχεται!

Μα όλα είναι πραγματικά περιστατικά, δεν υπάρχει δική μας κρίση πουθενά. Ούτε είπαμε ότι «φταίει ο τάδε» ή «φταίει ο δείνα». Γράψαμε ότι «φταίμε όλοι»! Μα έλα που κάποιοι θεωρούν ότι δεν… φταίνε! Δε βλέπουν μπροστά τους απ’ τα προβλήματα που οι ίδιοι δημιούργησαν στον εαυτό τους…

Να γνωρίζουν οι φίλοι ότι εμείς δεν πρόκειται να σταματήσουμε. Το ρεπορτάζ είναι ρεπορτάζ. Απλά θα πρέπει να αναδιοργανωθεί ο «Ερασιτέχνης» και να αναλάβει την κατάσταση και στο μπάσκετ, γιατί θα πρέπει να σταματήσει να ξεφτιλίζεται ο σύλλογος…

  • Για την πανελλήνιας εμβέλειας «βόμβα» που ετοίμασαν και για την οποία ακόμη δεν έχουν τελειώσει – ελπίζουν στο συμβούλιο της… Επικρατείας και στα ασφαλιστικά μέτρα – θα πρέπει να μας πουν πως θα λέγεται η ομάδα που θα «κατέβαζαν» στο παρκέ, ποια ομάδα θα υποστήριζε ο κόσμος, τι σήμα θα είχε, τι όνομα, τι καταστατικό, τι χορηγίες, τι πλάνο και ποιες… ακαδημίες! Επισήμως όμως, όχι με «φουσκωτούς» και με απειλές. Εμείς, να ξέρουν, είμαστε… υπέρ! Θέλουμε τον Ηρακλή στην Α1, tutti costi!
  • Για τα ανέκδοτα με τα… Δελτία Τύπου και τα ρεπορτάζ μας για άλλες ομάδες, τι να πει κανείς. Θλίβομαι που έφτασε ο Ηρακλής σε αυτό το σημείο. Θλίβομαι που το Ιβανώφειο έγινε τόπος περιπάτου και συναλλαγών γνωστών Αρειανών παραγόντων και οπαδών, και δεν αναφερόμαστε μόνο στον Γιώργο Γαλανό! Υπάρχει και… συνέχεια! Κρίμα που κατάντησε έτσι ο Ηρακλής και ακόμη κάποιοι ζητούν και τα… ρέστα! Κρίμα που πληρώνουν οι δημοσιογράφοι τα έξοδα των αγώνων του Ηρακλή και οι «παράγοντες» (τρόπος του γράφειν) έκαναν την «τρελή», προσδοκώντας ποιος ξέρει σε τι! Λίγη τσίπα σ’ αυτόν τον Σύλλογο να υπήρχε…
  • Την Κυριακή 16 Οκτωβρίου παίζει η Εφηβική ομάδα με τον Φιλαθλητικό. Ο κόσμος θα πρέπει να πάει και να χειροκροτήσει τους πιτσιρικάδες που τιμούν τη φανέλα που φοράνε όσο μπορούν…

Most Popular

To Top