Στίβος

Δωδέκατη στην Ιαπωνία η Ιορδανίδου

Στη δωδέκατη θέση στο Μαραθώνιο του Ναγκάνο κάτω από αντίξοες καιρικές συνθήκες τερμάτισε η αθλήτρια του Ηρακλή, Δήμητρα Ιορδανίδου, ενώ ο Γιάννης Μαγκριωτέλης (ΓΣ Ελ. Βενιζέλος) βγήκε 18ος.

 

Με άσχημες καιρικές συνθήκες πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 21 Απριλίου ο διεθνής Μαραθώνιος του Ναγκάνο. Σε όλη την διάρκεια του αγώνα χιόνιζε ενώ η θερμοκρασία κυμαινόταν από -4 έως 1 βαθμό κελσίου.

Σε αυτές τις συνθήκες αγωνίστηκαν οι αθλητές μας οι οποίοι κατέβαλαν υπερπροσπάθεια για να τερματίσουν. Η Δήμητρα Ιορδανίδου (ΓΣ Ηρακλής) τερμάτισε στην 12η θέση με επίδοση 3 ώρες 02:21 και ο Γιάννης Μαγκριωτέλης (ΓΣ Ελ. Βενιζέλος) στην 18η θέση με επίδοση 2 ώρες 29:47

Νικητής του αγώνα στους άνδρες ήταν ο Γιαπωνέζος Γιούκι Καβαούτσι με επίδοση 2 ώρες 14:27) και στις γυναίκες η Ρωσίδα Ναταλία Πούσκοβα με 2 ώρες 30:40.

Οι αθλητές μας ήταν προσκεκλημένοι της διοργάνωσης στα πλαίσια της αδερφοποίησης των Μαραθώνιων Αθήνας και Ναγκάνο που έχει υπογραφεί και ισχύει αρκετά χρόνια τώρα για την ανταλλαγή αποστολών. .

Η ελληνική αποστολή έτυχε εντυπωσιακής φιλοξενίας από την οργανωτική επιτροπή η οποία εκτός των άλλων την τίμησε ενώ οι κάτοικοι του Ναγκάνο παρά το χιόνι που έφτανε τα 5 εκατοστά ήταν στους δρόμους και στο στάδιο στηρίζοντας τις προσπάθειες των δρομέων.

Most Popular

To Top