Διάφορα αθλήματα

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ-Ζητούν 110 χιλιάδες ευρώ απ’ τον ΗΡΑΚΛΗ!

Έπεσαν απ’ τα σύννεφα οι άνθρωποι του ΗΡΑΚΛΗ όταν παρέλαβαν 5σέλιδη επιστολή απ’ τη διοίκηση του Εθνικού Ναυταθλητικού Κέντρου Θεσσαλονίκης – στο οποίο περιλαμβάνονται το Εθνικό και το Ποσειδώνιο Κολυμβητήριο – με την οποία, ενόψει της νέας χρονιάς ζητείται επισήμως να ΠΛΗΡΩΝΕΙ ο σύλλογος για να προπονούνται οι αθλητές/αθλήτριες όλων των τμημάτων!

 

Οι επικεφαλής του Γυμναστικού Συλλόγου δεν πίστευαν στα μάτια τους όταν διάβασαν την επιστολή, που υπογράφει όλο το δ.σ. του Ε.Ν.Κ.Θ. και ο πρόεδρος Σεραφείμ Αλεξίου, στην οποία αφού αναφέρονται τα μεγάλα οικονομικά προβλήματα που υπάρχουν και που απειλούν τις πισίνες με «κλείσιμο», παραθέτει… ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟ για τα τμήματα, τις ομάδες, ανά… λωρίδα προπόνησης, ανά ώρα και ανά μήνα, συν το ΦΠΑ!

Χαρακτηριστικά ζητούνται (και από όλα τα σωματεία της Θεσσαλονίκης!):

-Για: Κλασική, Τεχνική, Συγχρονισμένη, Καταδύσεις, Πόλο

Στις 50άρες πισίνες 100 ευρώ/διαδρομή/ώρα/μήνα συν ΦΠΑ!

Στις 25άρες πισίνες: 80 ευρώ/διαδρομή/ωρα/μήνα συν ΦΠΑ!

Στις πισίνες εκμάθησης: 100 ευρώ ανά χρήση – ώρα/μήνα συν ΦΠΑ!

Για τα γυμναστήρια 20 ευρώ ανά ώρα/μήνα συν ΦΠΑ.

Σημειώνεται ότι θα είναι δωρεάν η χρήση της ανοικτής πισίνας του Εθνικού και το γυμναστήριο για την… Εθνική ομάδα, όπου θα έχουν συγκεκριμένοι αθλητές 3 διαδρομές και 4 ώρες δωρεάν!

-Εισφορά προτείνεται για Ημερίδες/Αγώνες/Εκδηλώσεις, για τα σωματεία και τις Περιφερειακές επιτροπές και τονίζεται στην επιστολή (που το iraklis1908.gr παραθέτει δίπλα) πως γίνεται αγώνας και διάλογος για να «μείνουν τα κολυμβητήρια ανοικτά»!

Ο ΗΡΑΚΛΗΣ με επιστολή του γ.γ. του Γιώργου Μανωλόπουλου προς τον γ.γ.Α. Παναγιώτη Μπιτσαξή διαμαρτυρήθηκε ΕΝΤΟΝΑ, καθώς με πρόχειρους υπολογισμούς για να προπονηθούν – ουσιαστικά για να αθληθούν – τέσσερα τμήματα του θα πρέπει να πληρώσει κάτι παραπάνω από 110 χιλιάδες ευρώ το χρόνο! Στην επιστολή τονίζεται, μεταξύ άλλων πως: «… εάν η αποστολή των Διοικήσεων των αθλητικών εγκαταστάσεων είναι να σώσουν τα κτίσματα διαλύοντας τους συλλόγους οδηγώντας τον αθλητισμό σε μια άνευ προηγουμένου συρρίκνση θα μπορούσαμε να τη δεχθούμε μόνο και εφόνο η Πολιτεία θέλει το ίδιο!», γίνεται αναφορά στην ιστορία του ΗΡΑΚΛΗ και στο δυναμικό του στον Υγρό Στίβο και η επιστολή ολοκληρώνει με το: «…σας παρακαλούμε να αλλάξετε τις κατευθυντήριες γραμμές εάν δε θέλετε να κλείσουμε διά παντός»!

Η Γ.Γ.Α. απάντησε με επιστολή της αναπληρώτριας Προισταμένης του Τμήματος Σωματείων και Γυμναστηρίων Αθηνάς Αξαρλή, όπου απλά τονίζεται η δεινή οικονομική κατάσταση των κολυμβητηρίων και επισημαίνεται η εγκύκλιος της Γ.Γ.Α. που δίνει οδηγίες στις διοικήσεις των Γυμναστηρίων/Εγκαταστάσεων να διαθέτουν επ’ αμοιβή τις (Κρατικές/Δημόσιες) εγκαταστάσεις τους! Φαίνεται πως η Πολιτεία θέλει να πληρώνουν οι Σύλλογοι τα… πάντα, αδιαφορώντας για τα προβλήματα που και οι ίδιοι αντιμετωπίζουν απ’ την αθέτηση των υποχρεώσεων της (π.χ. επιχορηγήσεις, βελτίωση εγκαταστάσεων, απομάκρυνση κινήτρων κλπ.).

Το θέμα θα έχει και συνέχεια, αφού οι διαμαρτυρίες του ΗΡΑΚΛΗ θα ενταθούν, όπως το ίδιο αναμένεται να κάνουν και τα άλλα σωματεία.

Most Popular

To Top