Ημίθεος

Όταν υποβιβαστηκαν Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ

ball3Η ιστορία πολλές φορές παραποιείται. Ορισμένα γεγονότα λένε την πραγματικότητα.  Όπως για παράδειγμα ότι ο Παναθηναϊκος και ο ΠΑΟΚ είχαν υποβιβαστεί . Συγκεκριμένα αυτό έγινε το 1932

Η ΑΕΚ ως τελευταία, έπαιξε διπλούς αγώνες διαβάθμισης με την ομάδα του Γουδιού που ήταν πρωταθλήτρια Αθηνών. Τα αποτελέσματα ήταν 2-2 και 3-1 υπέρ της ΑΕΚ, που παρέμεινε στην εθνική κατηγορία. Ο ΠΑΟΚ, όντας τελευταίος από τις ομάδες τις Θεσσαλονίκης, κλήθηκε να αντιμετωπίσει τον πρωταθλητή Θεσ/νίκης Μ. Αλέξανδρο. Όμως δεν κατέβηκε στους αγώνες και υποβιβάστηκε στο τοπικό πρωτάθλημα Θεσ/νίκης και τη θέση του στο πρωτάθλημα Ελλάδας την επόμενη χρονιά πήρε ο Μέγας Αλέξανδρος. Ο ΟΣΦΠ που τερμάτισε τελευταίος από τις πειραϊκές ομάδες, έπαιξε αγώνες μπαράζ με την Άμυνα Πειραιώς και επικράτησε με 6-1 και 2-0.

Ο υποβιβασμός του ΠΑΟ έλαβε χώρα την επόμενη σεζόν 1932-33. Ο ΠΑΟ τερμάτισε τελευταίος στο νότιο όμιλο του πρωταθλήματος Ελλάδας, πίσω απο τους ΟΣΦΠ, ΑΕΚ, Απόλλωνα και Εθνικό. Όμως αρνήθηκε να παίξει αγώνα μπαράζ με το Γουδί και υποβιβάστηκε στο πρωτάθλημα Αθηνών. Τότε η ΕΠΟ θέλοντας να βοηθήσει τον αγαπημένο της ΠΑΟ να αγωνιστεί στο πρωτάθλημα Ελλάδας και την επόμενη χρονιά, με τη στήριξη του δήθεν «αιώνιου» αντιπάλου ΟΣΦΠ, άλλαξε σκανδαλωδώς το σύστημα διεξαγωγής ειδικά για τη σεζόν 1933-34! Έτσι ουσιαστικά «υποβίβασε» όλες τις «εθνικοκατηγοριακές» ομάδες. Πρώτα έπαιξαν όλες οι ομάδες στα τοπικά πρωταθλήματα, και στη συνέχεια προκρίθηκαν στο πρωτάθλημα Ελλάδας 4 ομάδες από την Αθήνα (ΠΑΟ, Απόλλωνας, ΑΕΚ, Γουδί), 2 από τον Πειραιά (ΟΣΦΠ, Εθνικός) και 4 απο Θεσσαλονίκη (Άρης, Ηρακλής, ΠΑΟΚ, Μ. Αλέξανδρος).

Most Popular

To Top