Γιώργος Μαυρόπουλος

Όλοι οι προπονητές στον Ηρακλή‏

general_mavropoulosΟι επόμενες 80 μέρες που ακολουθούν ίσως να είναι και οι πιο κρίσιμες στην ιστορία του Ηρακλή. Ο στόχος είναι ένας, ούτε εύκολος, ούτε δύσκολος, μην είστε απαισιόδοξοι, ούτε πολύ αισιόδοξοι,δείτε λίγο ποιοί είναι οι αντίπαλοι και κυρίως τους παίκτες που έχουν, η φανέλα σίγουρα μετράει, αλλά όχι παραπάνω από 5%… αν βάλεις και την ομάδα που θα παίξει στα μπαράζ από την »Σούπερ Λίγκα» οι μνηστήρες είναι 9 για 3 θέσεις.

    Κάποιοι θα μου πείτε ότι το προβάδισμα έχουν αυτοί που τα έχουν καλά με το σύστημα. Ε λοιπόν αν είναι να αδικηθώ κόντρα σε Κέρκυρα και Ολυμπιακό Βόλου ας μείνω εκεί που είμαι, ας παίζουν μεταξύ συγγενών και φίλων, ας αλλάξουν και την ονομασία, να το κάνουν »village league», αν τα κέρδη που τους δίνει αυτή η κατάσταση είναι μεγαλύτερα από ένα δυνατό πρωτάθλημα, χαρισμά τους… αντί να παίζω με Καλλονή και Πλατανιά, θα το κάνω με Τύρναβο και Βατανιακό, το ίδιο μου κάνει.
    Πάντως ο Ηρακλής γεννήθηκε μαχητής κι αν χρειαστεί θα παλέψει με το ρόπαλο του κόντρα σε όποιο όπλο χρησιμοποιήσει ο εχθρός. Όμως απαραίτητη προϋπόθεση να προχωρήσει ενωμένος. Οπωσδήποτε θέλω να πω ότι χάρηκα που έμεινε ο Όγιος, μάλιστα μετά τα τελευταία γεγονότα ανέβηκε ακόμα περισσότερο στην εκτίμηση μου. Κάποιοι υποστηρίζουν ότι έχει αδικήσει μερικούς παίκτες…ίσως, κι εγώ αναρωτιέμαι για μερικούς που δεν είναι στις πρώτες επιλογές του, όμως δεν πάει να πει ότι έχω δίκιο. Αυτός είναι προπονητής έχει περάσει από μεγάλες σχολές, βλέπει καθημερινά το έμψυχο υλικό και ξέρει καλύτερα. Πάνω απ’όλα φαίνεται τίμιος, ντόμπρος, γνώστης, μαχητής. Έχω άποψη για την μουσική, και μάλιστα είναι σωστή, αφού ακούγοντας ένα τραγούδι καταλαβαίνω τι παίζει το κάθε όργανο, επειδή έχω μελετήσει το αντικείμενο… να καταλάβω όμως τι κάνει ο κάθε ποδοσφαιριστής μέσα στον αγωνιστικό χώρο μου είναι δύσκολο, τα καταφέρνω μόνο αν επικεντρώνομαι στις κινήσεις του ενός, το ίδιο υποθέτω και οι περισσότεροι από τους προπονητές της κερκίδας.Μην κάνετε όλοι τους ειδικούς
    Για τον Τεννέ, διαφωνώ με όσους τον θεωρούν »λ’ιγο». Είναι καλός προπονητής, έχει ανεβάσει πολλές ομάδες στην Α εθνική, όμως θα ήταν μία καλή λύση αν όντως δεν υπήρχε ένας Όγιος. Ακόμα δεν έχουν καταλάβει κάποιοι ότι αντιμετωπίζει τεράστια προβλήματα απουσιών στον χώρο του κέντρου, δεν βλέπουν ότι σε θέσεις »κλειδιά» δεν υπάρχουν αξιόπιστες εναλλακτικές λύσεις. Δεν ρίχνω ευθύνες στους »4», άλλωστε οι άνθρωποι μπήκαν να βοηθήσουν, περισσότερες ευθύνες ρίχνω σ΄αυτούς που τους έβαλαν την ιδέα, επειδή άκουσα ότι πολλοί τους πίεσαν προς αυτήν την κατεύθυνση…μια ζωή όλοι οι προπονητές στις κερκίδες του Καυτανζογλείου;
    Κλείνω λέγοντας ότι στο παιχνίδι με την Ζάκυνθο, σχεδόν όλοι μας είμασταν παρόντες-απόντες, ξενερωμένοι, προβληματισμένοι, σχεδόν ανέκφραστοι και είχαμε μόνο ένα θέμα συζήτησης, που δεν είχε σχέση με το αγωνιστικό κομμάτι. Όλοι ξέρετε τι λέω, τα »αδέρφια» μπορεί να έχουν διαφωνίες, όμως τις λύνουν σαν αδέρφια.

Most Popular

To Top