Football league

Χωρις αδειοδότηση δεν υπάρχει συμετοχή

Όποιος δεν πάρει αδειοδότηση μέχρι και δέκα ημέρες πριν από την έναρξη του νέου πρωταθλήματος δεν συμμετέχει στο νέο πρωτάθλημα * Τι θα ισχύσει και για την επόμενη σεζόν * Γιατί ανοίγει παράθυρο για επιπλέον ανόδους από τη Γ’ Εθνική * Σέντρα 8-9 Σεπτεμβρίου * Τι δήλωσε ο Λεουτσάκος

ΠΗΓΗ : A-sports.gr

Παλιές καλές εποχές… Μία ώρα κράτησε το Δ.Σ. της Ένωσης Β’ Εθνικής την Παρασκευή (18/5) με ομοφωνία και χωρίς φωνές! Ήταν ίσως το πιο ουσιαστικό και σοβαρό συμβούλιο των τελευταίων χρόνων στην πολύπαθη δεύτερη κατηγορία με τους παράγοντες να δείχνουν διάθεση για να βοηθήσουν το προϊόν να πάει παραπέρα.

Έτσι, αποφάσισαν, χωρίς διαφωνίες να μπουν επιτέλους κανόνες στη Β’ Εθνική ως προς τη συμμετοχή των ομάδων. Κάτι, που ασφαλώς και είναι θετικό και ελπιδοφόρο, καθώς αν πραγματικά τηρηθεί να βελτιώσει την αξιοπιστία του πρωταθλήματος.

Και το κυριότερο μέτρο, που πάρθηκε είναι ότι όποια ομάδα δεν θα έχει αδειοδότηση μέχρι και δέκα ημέρες πριν από την έναρξη της αγωνιστικής περιόδου δεν θα συμμετέχει στο πρωτάθλημα!

Έτσι υπάρχει όντως η πιθανότητα να δούμε την επόμενη σεζόν μια διαφορετική Β’ Εθνική με ομάδες υγιείς… Ταυτόχρονα, όμως, αυτό σηματοδοτεί και παράθυρο προβιβασμού στο παραπέντε για κάποιους από τους πρωταθλητές των ομίλων της Γ’ Εθνικής, που δεν θα τα καταφέρουν στα μπαράζ ανόδου, καθώς τα τυχόν κενά θα καλυφθούν από αυτούς.

Η Ένωση Β’ Εθνικής, παράλληλα προτείνει στην ΕΠΟ αλλαγές στη διαδικασία της επιτήρησης και της αδειοδότησης με την κατάργηση της αφαίρεσης βαθμών μεσούσης της σεζόν, ώστε να μην υπάρχουν αλλοιώσεις από εξωαγωνιστικούς παράγοντες στη βαθμολογία.

Επιπρόσθετα, αποφασίσθηκε το νέο πρωτάθλημα να ξεκινήσει το διήμερο 8-9 Σεπτεμβρίου, κάτι που θα αποτελέσει ρεκόρ δεκαετίας αν όντως συμβεί με δεδομένο ότι επί σειρά ετών η 1η αγωνιστική γίνεται πάντα Οκτώβρη!

Αναλυτικά, η σχετική ανακοίνωση της διοργανώτριας αναφέρει τα ακόλουθα:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της FOOTBALL LEAGUE κατά τη σημερινή του συνεδρίαση την 18-5-2018 έλαβε με γνώμονα τη διαφάνεια και την εξυγίανση των ομάδων ποδοσφαίρου ΟΜΟΦΩΝΑ τις πιο κάτω αποφάσεις, οι οποίες θα ισχύσουν τη νέα αγωνιστική περίοδο 2018-2019: 1. Μέχρι δέκα (10) ημέρες πριν την έναρξη Πρωταθλήματος οι ΠΑΕ να έχουν λάβει την αδειοδότηση, άλλως δε θα δύνανται να συμμετέχουν στο νέο Πρωτάθλημα. 2. Μέχρι την 30 Νοεμβρίου υποχρεούνται να υποβάλλουν οι ΠΑΕ στην ΕΠΟ όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά προκειμένου να πληρούν τις προϋποθέσεις της επιτήρησης, ο δε έλεγχος της ΕΠΟ θα περατούται μέχρι 30 Δεκεμβρίου. 3. Εφόσον οι ΠΑΕ δεν πληρούν τις προϋποθέσεις της επιτήρησης δε θα έχουν δικαίωμα να πραγματοποιήσουν μεταγραφές για το υπόλοιπο διάστημα, ήτοι μέχρι τέλος της αγωνιστικής περιόδου. 4. Καθιερώνεται δεύτερο στάδιο αδειοδότησης, στο οποίο οι ΠΑΕ υποχρεούνται μέχρι 30 Μαϊου, να έχουν καταθέσει τα απαραίτητα έγγραφα για να λάβουν την αδειοδότηση προκειμένου να έχουν τη δυνατότητα να παραμείνουν στην κατηγορία.

Οι ως άνω αποφάσεις της FOOTBALL LEAGUE θα κατατεθούν άμεσα στην ΕΠΟ προκειμένου η τελευταία να τις εγκρίνει. 5. Υποχρεωτική κατάθεση στη διοργανώτρια αρχή του ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ κάθε Πρόεδρου ΠΑΕ, μέχρι την 30 Νοεμβρίου. 6. Έναρξη Πρωταθλήματος της αγωνιστικής περιόδου 2018-2019 ορίσθηκε 8 με 9 Σεπτεμβρίου 2018».

Η ΕΡΤ και η πρόταση του ΑΟΧ/Κισσαμικός
Από εκεί και πέρα, θα πρέπει να επισημανθεί ότι η ΕΡΤ έχει τον πρώτο λόγο για να κρατήσει τα τηλεοπτικά δικαιώματα της Β’ Εθνικής, αν και θα γίνουν επαφές και με άλλους ενδιαφερόμενους τόσο από κανάλια όσο και για ανεύρεση λοιπών χορηγικών προγραμμάτων από τον πρόεδρο του φορέα Λεωνίδα Λεουτσάκο, ο οποίος έλαβε σχετική εξουσιοδότηση από το σώμα.

Επίσης, να σημειωθεί ότι το μέτρο του ελέγχου του «πόθεν έσχες» έγινε έπειτα από πρόταση του ΑΟΧ/Κισσαμικός δια του εκπροσώπου του και β’ αντιπροέδρου της Ένωσης Β’ Εθνικής, Άρη Λυχναρά.

Το «ευχαριστώ» του προέδρου
Τις αποφάσεις του Δ.Σ. κλήθηκε να σχολιάσει ο επικεφαλής της Ένωσης Β’ Εθνικής, Λεωνίδας Λεουτσάκος, ο οποίος δήλωσε χαρακτηριστικά: «Όλες οι αποφάσεις ήταν ομόφωνες και αυτό είναι πολύ σημαντικό, γιατί δείχνει πως όλες οι ομάδες είναι στην ίδια κατεύθυνση. Πήραμε μέτρα για να δημιουργηθεί ένα καλύτερο περιβάλλον, να υπάρξει αυτασφάλιση του πρωταθλήματος με κανόνες ώστε να αυξηθεί η αξιοπιστία, που πληγώθηκε τα προηγούμενα χρόνια. Αυτή είναι η ευκαιρία μας και όλοι έδειξαν πως θέλουν. Και για αυτό θέλω ευχαριστήσω όλους τους παράγοντες για το πνεύμα συνεργασίας. Ήταν μια καλή αρχή σε όλα τα επίπεδα».

* Να σημειωθεί ότι η Ένωση Β’ Εθνικής οφείλει μέχρι τις 25 Μαΐου να πάρει πιστοποίηση για τα προσωπικά δεδομένα με βάση την οδηγία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

* Αναβλήθηκε η συζήτηση περί λήψης απόφασης για το θέμα της ασφάλισης, λόγω προβλήματος του δικηγόρου του Απόλλωνα Καλαμαριάς (Πόντου).

* Στο Δ.Σ. έλειπαν μόνο οι εκπρόσωποι των Άρη, Απόλλων Λάρισας, Αναγέννησης Καρδίτσας, Παναιγιάλειου, αλλά και της ΕΠΟ.

* Το συμβούλιο παρακολούθησε και ο πρώην πρόεδρος του Παναιγιάλειου, Αντώνης Ρέλλας.

Most Popular

To Top