Ποδόσφαιρο Ηρακλής

Χρόνια πολλά Γιώργο Καραϊσκο

karaiskos

Τα 60 χρόνια συμπληρώνει σήμερα Γιώργος Καραϊσκος . Ο βετεράνος ποδοσφαιριστής του Ηρακλη που πέρασε πέρσι τον Νοέμβριο μια τεράστια περιπέτεια υγείας, πλέον έχει επιστρέψει σε φυσιολογικούς ρυθμούς ζωης

Γεννημένος στη Βουδαπέστη στις 10 Αυγούστου 1954 ξεκίνησε το ποδόσφαιρο στο Κεντρικό Ίδρυμα Αθλητισμού της ουγγρικής πρωτεύουσας, ένα είδος παιδαγωγικής ποδοσφαιρικής ακαδημίας. Στη συνέχεια, μετακινήθηκε στη μεγάλη Ουΐπεστ από την οποία μεταγράφηκε στον Εθνικό.
Μετά τη δοκιμασμένη καριέρα του στον Ηρακλή, όπου αποτέλεσε μέλος της καλύτερης ομάδας που είχε ποτέ ο «Γηραιός», με συμπαίκτες τους Λάκη Παπαϊωάννου, Βασίλη Χατζηπαναγή, Σάββα Κωφίδη, Νίκο Καλαμπάκα και άλλους αστέρες της εποχής εκείνης, μετακινήθηκε στη Βέροια για ενάμιση χρόνο προτού ολοκληρώσει ευδοκίμως την ποδοσφαιρική του καριέρα.

ΣΑΝ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ
Ως τεχνικός ξεκίνησε από την Αλεξάνδρεια και διά μέσου ερασιτεχνικών ομάδων -Ακρίτες, ΑΕΑ, Κερασιά, Διγενής Λακκώματος- επανεντάχθηκε στις τάξεις του Ηρακλή ως υπεύθυνος ακαδημιών, γενικός αρχηγός και βοηθός προπονητή. Μάλιστα, κάθισε ως υπηρεσιακός μερικές φορές, αντικαθιστώντας τον Έγκε Γκέραντ, τον Μαρκαριάν και τον Γίνγκμπλαντ, ενώ φέτος προτού αναλάβει ο Γκιγιέρμο Ογιος κάθισε στο “τιμόνι” της ομάδας στο 2-2 του Ηρακλή στην Ξάνθη για το Κύπελλο Ελλάδος.
Εχει δυο κόρες, την Μπιάνκα (30 ετών) και τη Λάουρα (21) και δυο γιους, τον Αλέξανδρο (33 ετών) και τον Φίλιππο (14) από τον γάμο του με την ουγγρικής

Most Popular

To Top