Διάφορα σπόρ

Φορτσάρει για το πρωτάθλημα κοντρα στον Ολυμπιακό

ping_pongΝτέρμπι κορυφής εν όψει και με νέο διεκδικητή του τίτλου στην Α1 εθνική κατηγορία επιτραπέζιας αντισφαίρισης ανδρών. Η Ελευσίνα γίνεται ξανά πεδίο δράσης αυτό το Σαββατοκύριακο και η αναμέτρηση του Ολυμπιακού με τον Ηρακλή Θεσσαλονίκης για την 9η αγωνιστική συγκεντρώνει όλα τα βλέμματα. 

Από τη μία πλευρά ο πρωταθλητής Ελλάδας Ολυμπιακός, που είναι πολύ δυνατός γι’ άλλη μια χρονιά και θέλει να διατηρήσει τα σκήπτρα. Από την άλλη ο Ημίθεος , που στην ιστορική πρώτη παρουσία του στην κορυφαία κατηγορία είναι ενισχυμένος και φιλοδοξεί να φτάσει και στον τίτλο. Και οι δύο ομάδες προχωρούν με το απόλυτο των επιτυχιών, αλλά προπορεύεται ο Ολυμπιακός, που έχει δώσει ένα ματς περισσότερο (συνολικά 6). Ο αγώνας, με τον οποίο θα κλείσει ο 1ος γύρος της φετινής Α1, γίνεται την Κυριακή στο γυμναστήριο του Γ.Α.Σ. Ελευσίς και αρχίζει στις 10:00.

Οι υψηλές βλέψεις του νεοφώτιστου Ηρακλή δίνουν το ξεχωριστό χρώμα στην υπόθεση της πρωτιάς, αλλά δεν είναι το μόνο στοιχείο, που μπορεί να …ιντριγκάρει τους φίλους του αθλήματος. Υπάρχει κατ’ αρχάς, η παρουσία ενός ακόμα πολύ αξιόλογου ξένου αθλητή στο ελληνικό πρωτάθλημα. Ο λόγος για τον Σέρβο διεθνή Μάρκο Γέφτοβιτς, ο οποίος αποτέλεσε το καλοκαίρι την πιο θορυβώδη μεταγραφική κίνηση των Θεσσαλονικέων. Άλλη οντότητα στο ντέρμπι θα έδινε και ο Ένιο Μέντες, που ήδη έχει πανηγυρίσει δύο πρωταθλήματα με τους Πειραιώτες, αλλά δεν θα κάνει ούτε τώρα την πρώτη φετινή του επίσκεψη στην Αθήνα. Ο προπονητής του Ολυμπιακού Γιώργος Χριστοφοράκης έκρινε ότι η ομάδα είναι πλήρης και αρκούντως δυνατή με τα σημερινά δεδομένα και δεν κάλεσε τον Πορτογάλο. 

Ο 45άχρονος πρώην πρωταθλητής Ελλάδας Γιάννης Βλοτινός αντιμετωπίζει με τρίτη ομάδα τα ισάριθμα τελευταία χρόνια τον Ολυμπιακό (μετά από το Πέρα και τα Ταταύλα) και είναι ένα ερώτημα πόσο αποτελεσματικός θα παρουσιαστεί. Ένα άλλο ερώτημα είναι αν μπορεί να δεχτεί «χτύπημα» ο σημερινός πρωταθλητής Ελλάδας Κώστας Παπαγεωργίου, καθότι ακόμα και κόντρα στον Γέφτοβιτς εμφανίζει δύο διαδοχικές νίκες σε διεθνείς διοργανώσεις φέτος. Επίσης, ο Γιάννης Σγουρόπουλος του Ολυμπιακού θ’ αγωνιστεί στην πόλη από την οποία κατάγεται και στο γυμναστήριο του συλλόγου, που τον ανέδειξε. Ο Ηρακλής τέλος, έχει την προοπτική να γίνει μόλις η δεύτερη ομάδα της Θεσσαλονίκης στα χρονικά, που κατακτά το πρωτάθλημα Ελλάδας μετά το Αριστοτέλειο το 2002.
Αναλυτικά το πρόγραμμα στην Α1:

Το Σάββατο στις 13:00:
Α.Ο. Ταταύλα-Γ.Σ. Άρης Βούλας
Α.Ο. Ελληνικού-Γ.Σ. Φιλία Ορεστιάδας
Α.Σ. Πέρα-Γ.Σ. Ηρακλής Θεσσαλονίκης
Ο.Α. Χανίων-Ολυμπιακός
Ρεπό ο Α.Ο. Πεύκης
Το Σάββατο στις 16:00:
Ηρακλής Θεσσαλονίκης-Ο.Α. Χανίων
Γ.Σ. Φιλία Ορεστιάδας-Α.Σ. Πέρα
Γ.Σ. Άρης Βούλας-Α.Ο. Ελληνικού
Α.Ο. Πεύκης-Α.Ο. Ταταύλα
Ρεπό ο Ολυμπιακός
Την Κυριακή στις 10:00:
Α.Ο. Ελληνικού-Α.Ο. Πεύκης
Α.Σ. Πέρα-Γ.Σ. Άρης Βούλας
Ο.Α. Χανίων-Γ.Σ. Φιλία Ορεστιάδας
Ολυμπιακός-Γ.Σ. Ηρακλής Θεσσαλονίκης
Ρεπό ο Α.Ο. Ταταύλα

Most Popular

To Top