Διάφορα σπόρ

Φινάλε με Ολυμπιακό

grammenowΣτην πρεμιέρα της κορυφαίας κατηγορίας των γυναικών, για την αγωνιστική περίοδο 2016-2017, το άλλο Σάββατο 24 του μήνα, ο πρωταθλητής Ελλάδας Δ.Α.Ο. Ταύρου θ’ αναμετρηθεί με τον δευτεραθλητή Ολυμπιακό. Μάλιστα, οι αλλαγές στο ρόστερ και των δύο ομάδων, όπως και η συνεργασία με σπουδαίες ξένες αθλήτριες, είναι στοιχεία, που αυξάνουν το ενδιαφέρον για τους φίλους του αθλήματος.

Όλοι οι αγώνες διεξάγονται στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, η αναμέτρηση των δύο βασικών διεκδικητών του τίτλου προγραμματίστηκε για τη 1 το μεσημέρι. Στις 24 και 25 Σεπτεμβρίου γίνεται το πρώτο διήμερο και στην Α1 των ανδρών, η οποία επίσης αναμένεται να προσφέρει έντονες συγκινήσεις.

Οι κληρώσεις της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. αφορούσαν μόνο στα πρωταθλήματα της Α1 και της Α2 εθνικής κατηγορίας. Η ανάλογη διαδικασία για τη Β’ Εθνική και τις τοπικές κατηγορίες αναβλήθηκε διότι υπάρχει θέμα διαγραφής σωματείων και τα πρωταθλήματα πρέπει να είναι πλήρη στον αριθμό των ομάδων.

Στην 1η κατηγορία των ανδρών ο Ολυμπιακός θα επιδιώξει τον δεύτερο διαδοχικό τίτλο στηριζόμενος στο ίδιο ρόστερ (Παπαγεωργίου, Μέντες, Ρηνιώτη, Σγουρόπουλο, Σταματούρο). Ο Ηρακλής εγείρει απαιτήσεις με την απόκτηση του Σέρβου Γέφτοβιτς και των Βλοτινού, Μανουσώφ, Παπαδάκη.

Ο Α.Ο. Πεύκης μπορεί να έχει υψηλές βλέψεις με την επιστροφή των αδερφών Κωνσταντινόπουλων, ενώ τα Ταταύλα παραμένουν απειλητικά με την απόκτηση του Αγγελάκη.

Έχασε τους βασικούς αθλητές της περσινής ομάδας ο Α.Σ. Πέρα, πάντως ο Γάλλος Ρουίζ και διεθνείς νεαροί αθλητές (Στρ. Δαμιανής, Ν. Αντωνιάδης, Δ. Κορδούτης) μπορούν να τον κρατήσουν υπολογίσιμο και φέτος. Καλή πορεία μπορεί να διαγράψει και ο νεοφώτιστος Α.Ο. Ελληνικού, καθώς ενισχύθηκε με τον Κύρου και τον Κύπριο Γιάνγκου.

Στην Α1 των ανδρών θα υπάρχει και φέτος δυστυχώς, μία κενή θέση. Δεν δήλωσε συμμετοχή ο Α.Σ. Πρόοδος Ραφήνας, που πέρσι είχε πάρει την 5η θέση κι έτσι την κατηγορία θα συγκροτήσουν 9 ομάδες. Είναι ο Ηρακλής Θεσσαλονίκης, η Φιλία Ορεστιάδας, ο Α.Ο. Πεύκης, ο Ολυμπιακός Σ.Φ.Π., ο Α.Ο. Ελληνικού, ο Α.Σ. Πέρα, ο Γ.Σ. Άρης Βούλας, ο Α.Ο. Ταταύλα και ο Ο.Α. Χανίων.

Να δούμε τις ημερομηνίες στα περισσότερα από τα ντέρμπι της Α1 ανδρών:

Α.Ο. Πεύκης-Α.Σ. Πέρα 24 Σεπτεμβρίου, 1η αγωνιστική
Πέρα-Ταταύλα          24 Σεπτεμβρίου, 2η αγωνιστική
Α.Ο. Πεύκης-Ολυμπιακός  25 Σεπτεμβρίου, 3η αγωνιστική
Ολυμπιακός-Ταταύλα  8 Οκτωβρίου, 4η αγωνιστική
Ηρακλής-Α.Ο. Πεύκης   8 Οκτωβρίου, 4η αγωνιστική
Ταταύλα-Ηρακλής    8 Οκτωβρίου, 5η αγωνιστική
Ολυμπιακός-Πέρα      9 Οκτωβρίου, 6η αγωνιστική
Πέρα-Ηρακλής          26 Νοεμβρίου, 7η αγωνιστική
Α.Ο. Πεύκης-Α.Ο. Ταταύλα   26 Νοεμβρίου, 8η αγωνιστική
Ολυμπιακός-Ηρακλής 27 Νοεμβρίου, 9η αγωνιστική
————————————————————————
Πέρα-Α.Ο. Πεύκης    28 Ιανουαρίου 10η αγωνιστική
Ταταύλα-Πέρα          28 Ιανουαρίου, 11η αγωνιστική
Ολυμπιακός-Α.Ο. Πεύκης   29 Ιανουαρίου 12η αγωνιστική
Ταταύλα-Ολυμπιακός  18 Φεβρουαρίου, 13η αγωνιστική
Α.Ο. Πεύκης-Ηρακλής  18 Φεβρουαρίου, 13η αγωνιστική
Ηρακλής-Α.Ο. Ταταύλα   18 Φεβρουαρίου, 14η αγωνιστική
Πέρα-Ολυμπιακός      19 Φεβρουαρίου, 15η αγωνιστική
Ηρακλής-Πέρα 18 Μαρτίου, 16η αγωνιστική
Ταταύλα-Α.Ο. Πεύκης 18 Μαρτίου 17η αγωνιστική
Ηρακλής-Ολυμπιακός 19 Μαρτίου, 18η αγωνιστική

 

 

Most Popular

To Top