Ελλάδα

«Φαβορί ο Ιωνικός»!

Ένα από τα μεγαλύτερα αστέρια της Α2, που ο Απόλλωνας γεύτηκε το πλούσιο ταλέντο του, κατά τη περσινή σεζόν, θα είναι πλέον μόνιμος κάτοικος Ισραήλ. Ο λόγος για τον Μάριο Ματαλών, έναν από τους πιο ακομπλεξάριστους αθλητές, που δεν φιλτράρει τα λόγια του.
Όταν η αγωνιστική σεζόν, 2017-2018 ολοκληρώθηκε, το όνομα του Ματαλών απασχόλησε πάμπολλες ομάδες της Α2, αλλά ο έμπειρος guard, αποφάσισε να κάνει μια ακόμη αλλαγή σελίδας στη καριέρα του και συμφώνησε με την Χάποελ Ραμάτ Γκαν, σύλλογο της δεύτερης κατηγορίας του Ισραήλ.

Ο 29χρονος παίκτης μίλησε στο matchnews.gr, σχολιάζοντας την φετινή Α2, την μεταγραφή του Σαράντη Μαστρογιαννόπουλου στο Λαύριο, ενώ κατέθεσε την άποψή του και για τον Προμηθέα.

Αναλυτικά:

Δεν ήταν λίγες οι ομάδες που εξέφρασαν το ενδιαφέρον τους για εσένα, τι σε ώθησε να πάρεις την απόφαση λοιπόν να αφήσεις την Ελλάδα;

«Υπήρχε ενδιαφέρον από αρκετούς συλλόγους, αλλά κανένας δεν μου κατέθεσε επίσημη οικονομική πρόταση. Ταυτόχρονα, η Χάποελ Ραμάτ Γκαν μου προσέφερε ένα σεβαστό ποσό, που οι ομάδες στην Ελλάδα δεν μπορούσαν να υπερκαλύψουν».

Ποιοι είναι οι στόχοι με την καινούργια σου ομάδα;

«Ξεκάθαρα η άνοδος. Ο σύλλογος έχει κάνει οικονομική υπέρβαση και ο στόχος μας είναι αυτός. Χρειάζεται βέβαια προσπάθεια, καθώς μόνο μια ομάδα ανεβαίνει».

Βλέπουμε πως ομάδες της Basket League, εμπιστεύτηκαν παίκτες που αγωνίστηκαν πέρυσι στην Α2, θεωρείς πως ήταν φέτος μια ευκαιρία να επιστρέψεις στα μεγάλα σαλόνια του Ελληνικού μπάσκετ;

«Θα μπορούσα να πω, πως ήταν όντως μια ευκαιρία. Αν ήμουν μικρότερος μπορεί να το επιχειρούσα, αλλά δεν το κυνήγησα. Έχω ήδη αγωνιστεί στην A1 και δεν έχω κάποιο απωθημένο. Μάλιστα, πολλές ομάδες της Α2, βρίσκονται σε καλύτερο επίπεδο από αντίστοιχες της Α1, ενώ πρέπει να σκεφτούμε και το οικονομικό ζήτημα. Στην Basket League, τα χρήματα δεν είναι πολλά πλέον».

Ο Σαράντης Μαστρογιαννόπουλος, με τον οποίο υπήρξατε συμπαίκτες, άνοιξε τα φτερά του για το Λαύριο, που πιστεύεις ότι μπορεί να φτάσει;

«Τον Σαράντη τον πιστεύω πολύ. Είναι εξαιρετικός παίκτης. Το θέμα είναι να τον εμπιστευτεί και ο προπονητής του (Χρήστος Σερέλης). Θεωρώ πάντως, πως από τη στιγμή που ο Απόλλωνας δεν ανέβηκε, η καλύτερη επιλογή για τον Σαράντη ήταν το Λαύριο».

Πως κρίνεις το επίπεδο της φετινής Α2;

«Πιστεύω πως το επίπεδο σε σχέση με πέρυσι είναι πιο χαμηλό. Θεωρώ πως την πρώτη θέση την έχει ήδη κλειδώσει ο Ιωνικός Νικαίας. Από εκεί και πέρα, νομίζω πως η Καστοριά, η Καρδίτσα, αλλά και ο Ιπποκράτης Κω θα έχουν καλή πορεία. Ο Ηρακλής παραμένει ένα ερωτηματικό, ενώ παρόμοια είναι η κατάσταση και στον Απόλλωνα. Είμαι πάντως βέβαιος, πως τόσο εμείς (σ.σ. Απόλλωνας) όσο και ο Ηρακλής, με τις ομάδες που είχαμε πέρυσι, στο φετινό πρωτάθλημα θα μπορούσαμε να διεκδικήσουμε την άνοδο με αξιώσεις».

Ποια είναι η γνώμη σου για την έτερη ομάδα της Πάτρας, τον Προμηθέα;

«Ο Προμηθέας έχει φτιάξει πολύ δυνατό ρόστερ. Διαθέτει Έλληνες υψηλού επιπέδου, με εμπειρία από Ευρωπαία παιχνίδια. Αν βγουν και οι Αμερικανοί τότε θα μιλάμε για ένα πολύ δυνατό σύνολο. Επειδή πάντως γνωρίζω κάποιους από τους παίκτες της ομάδας, έχω να πω, πως είναι καλοί χαρακτήρες και αυτό αποτυπώνεται και στο παρκέ».

ΠΗΓΗ : http://matchnews.gr

Most Popular

To Top