ΓΣ ΗΡΑΚΛΗΣ

«Το μεγάλο πρόβλημα ειναι ο Γ.Σ. Αυτό πρέπει να αντιμετωπίσουμε»

Στο στούντιο του ARENA FM 89,4 και στην εκπομπή Arena News (Δευτέρα-Παρασκευή 12-2 μ.μ.) φιλοξενήθηκε ο σύμβουλος του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού και μέλος του ΕΣΚΑΝ, Αλέξανδρος Αδαμίδης σχετικά με τις αθλητικές εγκαταστάσεις της Θεσσαλονίκης αλλά και το πρόβλημα του ντόπινγκ.

Αναλυτικά, τα όσα είπε:

 

Για τον Ηρακλή και τη γενικότερη φιλοσοφία: «Εμένα το μυαλό μου πηγαίνει στον Ερασιτέχνη, όταν με ρωτάνε για τον Ηρακλή, γιατί είναι το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε. Αν ο Ηρακλής έχει μια σταθερή και δυνατή διοίκηση στον Ερασιτέχνη, πιστεύω ότι και το ποδόσφαιρο και η ΚΑΕ δεν θα είχαν ακολουθήσει τον κατήφορο. Θα υπήρχαν οι άνθρωποι και οι θεσμοί, που θα έβαζαν τους φραγμούς.

Κάθε σωματείο που έχει ακίνητη περιουσία θα ζει για πάντα. Και ο Άρης και ο ΠΑΟΚ, ο Πανιώνιος, ο Παναθηναϊκός, ο Πανελλήνιος θα ζουν για πάντα. Από την στιγμή που ισχύει αυτό, θα πρέπει να βελτιώσουμε την ποιότητα ζωής τους. Θα πρέπει να καταλάβουμε ότι παλιά έγινε ό,τι έγινε, αλλά πλέον το ζητούμενο είναι το τι θα κάνουμε από εδώ και στο εξής. Αυτό μας ενδιαφέρει, όλοι ξέρουν λίγο-πολύ τι γινόταν παλιά, πως έμπαινε ο ένας τάπητας πάνω απ’ τον άλλον, πως κλείδωναν το Στάδιο, πως έδιναν τόσα λεφτά για να γίνει το ταρτάν για τον Μπολτ, που καλώς ήρθε, αλλά μετά δεν μπορούσε στο σκληρό αυτό ταρτάν να προπονηθεί κανείς άλλος».

Για τον έλεγχο ντόπινγκ στον τελικό του κυπέλλου Ελλάδας: «Όποτε υπάρχει ένας σημαντικός αγώνας, γίνεται πολλή συζήτηση για το θέμα ντόπινγκ. Ο ΕΣΚΑΝ κάνει ελέγχους στους μισούς αγώνες της επαγγελματικής κατηγορίες, κληρώνονται δύο ποδοσφαιριστές και από τις δύο ομάδες, παρουσία των αρχηγών, στο ημίχρονο και στη συνέχεα μετά το τέλος του αγώνα γίνεται ο έλεγχος ντόπινγκ. Όπως γίνεται και στους υπόλοιπους αγώνες, θα γίνει και στον τελικό. Από την αρχή της χρονιάς έχουν γίνει περίπου 200 έλεγχοι ντόπινγκ. Έχουν ελεγχθεί και ο ΠΑΟΚ και η ΑΕΚ και δεν έχει βρεθεί κάποιο θετικό δείγμα. Δεν υπήρχε λόγος να γίνει περισσότερος ντόρος. Τα υπόλοιπα είναι και στο παιχνίδι των εντυπώσεων.

Το ντόπινγκ είναι μια μεγάλη υπόθεση, είναι μια μάστιγα: για το 2015 και το 2016, που ήταν ολυμπιακή και προ-ολυμπιακή χρόνια είχαμε μια αύξηση του τζίρου του ντόπινγκ στα 120 εκ.. Το 2015 είχαμε την παράνομη διακίκνηση χρήματος των καυσίμων, των όπλων, των νακωτικών και του ντόπινγκ. Το 2016 ο παράνομος τζίρος του ντόπινγκ ξεπέρασε αυτόν των ναρκωτικών. Έχουμε ένα άσχημο φαινόμενο που διακρίνουμε ότι τη διακίνηση του ντόποινγκ την έχει αναλάβει το κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών. Για το θέμα αυτό έχουν παρθεί τα κατάλληλα μέτρα.Πλέον, έχουμε φτάσει στις 250.000 ευρώ, τα χρήματα που δίνονται για το ντόπινγκ».

Για τις αθλητικές εγκαταστάσεις της Θεσσαλονίκης: «Σε πρόσφατες συζητήσεις έχει διευκρινιστεί το περίπου 27% του δημόσιου προϋπολογισμού έχουν πέσει στη Θεσσαλονίκη μεταξύ αυτών και στο Καυτανζόγλειο στους δύο χλοοτάπηες και στο βοηθητικό. Για το Καυτανζόγλειο, ήταν ένα έργο 1 εκ. ευρώ. Το πρόβλημα δημιουργήθηκε με την τοποθέτηση του νέου ταρτάν, το οποίο φούσκωσε. Αυτό αποτέλεσε την αφορμή για να υπάρξει μια αντίδραση, όχι δικαιολογημένη στον βαθμό που έγινε. Οι άνθρωποι που το χρησιμοποιούν πραγματικά ενδιαφέρονται. Αλλά το να ξεσηκώσεις μια πραγματική επανάσταση, χωρίς να έχεις ενημερώσει νωρίτερα την Επιτροπή Διοίκησης, νομίζω είναι υπερβολικό. Μια επιτροπή Πολωνών, πιστοποιημενη από την IAAF, που επέλεξαν πότε θα γίνει. Για όλα τα έργα, υπάρχει μια πιστοποίηση. Το Καυτανζόγλειο και η Επιτροπή Διοίκησης ενημερώθηκαν από την πρώτη στιγμή. Μέχρι τέλη Μαΐου θα έρθει το υλικό από τη Γερμανία και θα τελειώσει το θέμα. Αν κάποιος είναι καλοπροαίρετος, θα έκανε μία επιστολή ή θα ενημέρωνε προφορικά. Μέχρι το 2016 υπήρχε μία κατάσταση στο Καυτανζόγλειο τραγική».

Για το Πανελλήνιο πρωτάθλημα γερμανικού ποιμενικού: «Χρησιμοποιήθηκε ο χλοοτάπητας για κάτι αγώνες επαγγελματικού πρωταθλήματος. Τα σκυλιά είναι πεντακάθαρα και το Καυτανζόγλειο είναι ανοιχτό. Έπαψε να είναι στάδιο-σκατζόχοιρος. Το Καυτανζόγλειο και όλα τα Εθνικά στάδια είναι πλέον και θα είναι ανοιχτά και για τον κόσμο και για τα ζώα, εφόσον είναι καθαρά και υπό επιτήρηση. Δεν επιτρέπεται στον χλοοτάπητα του κεντρικού σταδίου να χρησιμοποιείται από κανέναν. Μπαίνουν μόνο με λίστα 80-100 αθλητές».

Για το γεγονός ότι υπάρχει απουσία οργάνων: «Μετά το 2004, που έγινε η ανακατασκευή, που δεν τελείωσε ποτέ και η εργολαβική εταιρία που την ανέλαβε στη συνέχεια δεν παρέδωσε ποτέ το έργο, καθώς, αφού πληρώθηκε, κήρυξε πτώχευση. Με αποτέλεσμα να υπάρχει πολύ μεγάλο πρόβλημα στο Καυτανζόγλειο ν’ αλλαχθεί έστω και μια βίδα. Νομίζω ότι λύθηκε και αυτό. Το ταρτάν, από το 2012 που καταστράφηκε μέχρι το 2017 που έγινε ανακατασκευή, ήταν σε άθλια κατάσταση.

Οι άνθρωποι αναγκάστηκαν να πάρουν κάποια όργανα και να τα πάνε σε άλλα γήπεδα, όπως των Αμπελοκήπων, και δεν επιστράφηκαν ποτέ. Όταν έχεις ξοδέψει πάνω από 1 εκ. ευρώ για τα έργα, σιγά-σιγά θα πάρεις και τα όργανα. Και το φώτο-φίνις θα γίνει. Όταν χρειάστηκε να πάμε να δούμε για τα έργα στο Καυτανζόγλειο και στο Ποσειδώνιο, η απάντηση που πήραμε ήταν: «Παιδιά, πού να βρούμε τόσα λεφτά, όταν δίπλα έχετε το ΑΧΕΠΑ που δεν έχει ούτε γάζες;». Αναγκαστήκαμε τότε να κάνουμε μια μελέτη και να δείξουμε ότι κάθε πολίτης της Θεσσαλονίκης κοστίζει έξι φορές λιγότερο από έναν που δεν αθλείται».

Για τα παιδιά ν’ αθλούνται στο Καυτανζόγλειο: «είναι πολύ σημαντικό για τα παιδιά να έχουν την εικόνα να μπαίνουν μέσα στο Καυτανζόγλειο για να κάνουν προπόνηση. Παλαιότερα, δεν συνέβαινε αυτό. Τώρα το Στάδιο είναι ανοικτό για όλους, είναι πολύ σημαντικό ακόμη και για την ψυχολογία των παιδιών, είναι αλλιώς. Εμεις παλιά ούτε να πλησιάσουμε δεν μπορούσαμε.

Και η αποκατάσταση θα γίνει και κάποιες στεγανώσεις στους διαδρόμους, που πρέπει να διορθωθούν και φυσικά και ο εξοπλισμός».

Για τα κoλυμβητήρια: «Αυτά που ανήκουν στο κράτος, το Ποσειδώνιο, το Εθνικό και της Νεάπολης, είχαν πολλά προβλήματα μηχανολογικού εξοπλισμού. Το Ποσειδώνιο έκλεισε για έναν χρόνο, αλλά άξιζε τον κόπο, γιατί έγινε αλλαγή όλου του μηχανολογικού εξοπλισμού. Ήταν το πιο σημαντικό, που έπρεπε να γίνει. Το Ποσειδώνιο είναι από τα μοναδικά κολυμβητήρια στα Βαλκάνια που δεν έχουν υπερχείλιση. Ήταν αναγκασμένοι να υπάρχουν τα πιο ακριβά μηχανήματα για να καθαρίζουν το νερό, επομένως αυτά τα μηχανήματα ήταν αναγκαίο ν’ αλλαχθούν. Μόνο το χαμόγελο των ανθρώπων του υγρού στίβου κάθε φορά μας αρκεί. Σειρά έχει πλέον το Εθνικό, που, επίσης, έχει σημαντικά θέματα. Το Εθνικό ανήκει ιδιοικτησιακά στο Α.Π.Θ. και εδώ εμπλέκεται κάπου και ο Ηρακλής. Ο Ηρακλής είχε το γήπεδο στο Χημείο και είχε συμφωνηθεί να δώσει το Α.Π.Θ. να δώσει το κολυμβητήριο και η Γενική Γραμματεία να δώσει το Χημείο. Δεν μπορούμε να κάνουμε κτιριακές παρεμβάσεις, αλλά μηχανολογικές έχουν δρομολογηθεί να γίνουν».

Most Popular

To Top