Ποδόσφαιρο

Τουλάχιστον γλύτωσε από την επιτήρηση

loukinasΤον Απρίλιο ο Ηρακλής ήταν η μοναδική ομάδα που δεν κατάφερε να εξασφαλίσει αδειοδότηση και αυτό είχε σαν συνέπεια να μην μπορεί να κάνει μεταγραφές και να έχει περιορισμούς κατά την καλοκαιρινή περίοδο.

Αυτό όμως ήταν μόνο το ένας μέρος της ποινής που υπήρχε καθώς θα ακολουθούσε και επιτήρηση της ΠΑΕ για το επόμενο διάστημα. Συγκεκριμένα επρόκειτο να γίνουν έλεγχοι για τις ελλείψεις που υπήρχαν τον Ιούνιο, τον Αύγουστο , τον Οκτώβριο τον Δεκέμβριο αλλά και τον Μάρτιο.

Σύμφωνα με όσα προβλέπονταν θα υπήρχαν οικονομικά πρόστιμα αν δεν είχαν διευθετηθεί οι όποιες εκκρεμότητες και αν τον Μάρτιο δεν τα κατάφερναν θα υπήρχε απαγόρευση μεταγραφών. Αυτό το ενδεχόμενο, όμως, πλέον δεν υφίσταται.

 

ΔΕΝ… ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ

Στην ΕΠΟ δεν έχουν ασχοληθεί ακόμη με το θέμα και αυτόματα η προβλεπόμενη επιτήρηση πήγε περίπατο. Μια εξέλιξη που ουσιαστικά εξυπηρετεί τον Ημίθεο από τη στιγμή που δεν θα έχει αυτόν τον «πονοκέφαλο» αναφορικά με τις συνέπειες που θα μπορούσαν να υπάρξουν.

Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι τα προβλήματα έχουν τελειώσει για τους «κυανόλευκους». Ηδη έχει ξεκινήσει η διαδικασία της αδειοδότησης και θα πρέπει να βρεθεί ο τρόπος ώστε στην Μίκρα να προσπαθήσουν να πάρουν την πολυπόθητη άδεια. Οι οφειλές προς τους παίκτες ή η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, είναι μόνο ορισμένα από τα στοιχεία που θα πρέπει να διευθετήσουν καθώς υπάρχει ολόκληρος φάκελος που θα πρέπει να οργανωθεί.

 

ΑΥΣΤΗΡΟΤΕΡΕΣ ΚΥΡΩΣΕΙΣ   ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΣΕΖΟΝ

Σύμφωνα με όσα είναι γνωστά τη νέα αγωνιστική περίοδο όποια ομάδα δεν καταφέρει να πάρει αδειοδότηση για οικονομικά κριτήρια, αυτόματα θα υποβιβάζεται σε μικρότερη κατηγορία. Γι αυτό τον λόγο η αδειοδότηση είναι περισσότερο σημαντική από κάθε άλλη φορά, εκτός και αν τελευταία στιγμή αλλάξουν και πάλι τα δεδομένα. Κάτι που στην Ελλάδα συμβαίνει πολλές φορές όπως έχει φανεί στο παρελθόν…

Η ουσία είναι ότι ο κόσμος δεν εμπιστεύεται αυτή την διοίκηση που πέρσι δεν κατάφερε να πάρει αδειοδότηση έχοντας το μικρότερο μπάτζετ της κατηγορίας (κάτι που ισχύει και φέτος). Εχοντας υποπέσει σε πολλά λάθη δεν αποπνέει ασφάλεια και οι περισσότεροι θεωρούν ότι και φέτος θα φέρουν το ίδιο αποτέλεσμα. Φυσικά υπάρχει και το αγωνιστικό κομμάτι εκεί που η ομάδα βρίσκεται στην τελευταία θέση της βαθμολογίας και καλείται στη συνέχεια του πρωταθλήματος να ανακάμψει για να αποφύγει… δυσάρεστες καταστάσεις.

Most Popular

To Top