Πόλο

Τι ισχύει με τους αθλητες πόλο του Ηρακλη

Μετά την οριστική αποχή της ομάδας του Ηρακλή, από τους αγώνες του πρώτου γύρου της πρώτης φάσης της Β΄Εθνικής, οι παίκτες της ανδρικής ομάδας, βάσει του άρθρου 15 του κανονισμού μεταγραφών της ΚΟΕ, μένουν ελεύθεροι για φέτος, και μπορούν να διαλέξουν μέχρι το Καλοκαίρι, μια ομάδα από Β και Γ εθνική, προκειμένου να αγωνιστούν.

Οι συγκεκριμένοι παίκτες μπορούν αν θέλουν, να πάρουν μεταγραφή και σε ομάδες της Α1 ή της Α2 χωρίς όμως να έχουν εκεί δικαίωμα να παίξουν.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή:

  • Από την στιγμή που ο Ηρακλής δεν δήλωσε διάλυση του τμήματος, η μόνη περίπτωση να έφευγαν οι παίκτες είναι να μην κατέβαινε η ομάδα στο πρωτάθλημα, πράγμα που έγινε.
  • Οι αποδεσμεύσεις που έχουν στα χέρια τους οι παίκτες από την διοίκηση του Ηρακλή, δεν ισχύουν.
  • Ο μόνος τρόπος να φύγουν, είναι για 1 χρόνο, ή να το πω καλύτερα, μέχρι το τέλος της περιόδου. Στην συνέχεια ανήκουν και πάλι στον Ηρακλή, και είναι πλέον θέμα του σωματείου τι θα κάνει.
  • Οι συγκεκριμένοι παίκτες, μπορούν να παίξουν μόνο σε ομάδες της Β και της Γ Εθνικής. Η ΚΟΕ έχει αποφασίσει εδώ και λίγα χρόνια, να υποχρεώνει τις ομάδες της Α1 και της Α2 να δηλώνουν λίγο πριν την έναρξη του πρωταθλήματος, το ρόστερ τους, αποτελούμενο από 21 παίκτες. Κάποιοι παίκτες από τους δηλωμένους μπορούν να αλλαχτούν, αλλά υπάρχουν προυποθέσεις για αυτο. Η πρώτη είναι να έχουν συγκεκριμένη ηλικία (κάτω των 19) και η δεύτερη έχει να κάνει με την χρονική στιγμή που μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο. Δίνεται λοιπόν η δυνατότητα αλλαγής του ρόστερ μέχρι το τέλος του πρώτου γύρου. Επομένως στην Α1 και στην Α2, έχει ήδη παρέλθει ο χρόνος (η Α1 βρίσκεται στην 10η αγωνιστική του Β’ Γύρου και η Α2 στην 2η αγωνιστική του Β΄Γύρου), οπότε οι μόνες κατηγορίες που δεν έχουν περιορισμό παικτών είναι η Β και η Γ εθνική.

Οπως έχουμε ενημερωθεί, ήδη αρκετές ομάδες έχουν κάνουν κρούση σε αρκετούς από τους παίκτες, και κάποιες έχουν καταθέσει κιόλας διαβιβαστικά. Το θέμα πλέον είναι να δούμε τις αποφάσεις που θα πάρει ο κάθε παίκτης ξεχωριστά, αλλά και ο τρόπος που θα ζητηθεί η κάθε μεταγραφή ξεχωριστά.

Most Popular

To Top