Ποδόσφαιρο Ηρακλής

Τι αλλάζει ο Ται στην ομάδα

Αγωνίστηκε για πρώτη φορά στη δεύτερη θητεία του στον Ηρακλή. Ο Μπαξεβάνος τον χρησιμοποίησε ως δεύτερο «οκτάρι» με τον Παναγιωτούδη. Σαφώς σταδιακά θα βρει τον απαιτούμενο αγωνιστικό ρυθμό του.

Μπορεί οι συνθήκες του αγώνα της περασμένης Κυριακής να μην βοήθησαν και τον ίδιο, όμως τα plus που προσφέρει ο Τάι στον Ηρακλή είναι πολλά. Τόσο σε επίπεδο αγωνιστικότητας, όσο και ψυχολογίας εντός της ομάδας.

ΠΗΓΗ :METROSPORT.GR

1.Η διπλή σημασία της «ασφάλειας» στον άξονα. Ο νευραλγικός χώρος του κέντρου μπορεί να κρίνει ολόκληρα παιχνίδια. Η σιγουριά του Τάι στις μεταβιβάσεις του ήταν ήδη γνωστή, είναι κάτι που δεν… χάνεται με τον καιρό, αλλά αντίθετα βελτιώνεται ακόμη περισσότερο. Ο Βραζιλιάνος έχει τη «σίγουρη» πρώτη πάσα, γεγονός που εξασφαλίζει τη δημιουργία μιας νέας επίθεσης αφενός, αλλά μπορεί παράλληλα να ελαχιστοποιήσει τον κίνδυνο του αιφνιδιασμού που μπορεί να δημιουργήσει ο αντίπαλος από ένα λάθος. Καλός χειριστής της μπάλας, παρ’ ότι ο βρεγμένο τερέν της περασμένης Κυριακής δεν βοήθησε και τον ίδιο (όπως και συνολικά τον Ηρακλή), ο Τάι απέφυγε τα μεγάλα λάθη και το ρίσκο στις επιλογές του.

2.Εχει αγωνιστεί καθαρά σε ρόλο δεύτερου επιθετικού ή ως «καθαρού» επιτελικού μέσου. Στον σχηματισμό της περασμένης Κυριακής ο Σπύρος Μπαξεβάνος επέλεξε «τρίγωνο» στον άξονα με έναν ανασταλτικό και δύο μέσους με διπλό ρόλο, δίνοντας τον έναν εξ αυτών στον Τάι. Ο Λατινοαμερικανός έχει αγωνιστεί και σ’ αυτή τη θέση. Ο προπονητής του Ηρακλή επέλεξε να δώσει ακόμη περισσότερο χώρο στον Τάι για να «χτίσει» τις επιθέσεις της ομάδας και όχι να «περιοριστεί» αποκλειστικά στην τροφοδότηση του επιθετικού, με «κίνδυνο» να εγκλωβιστεί στην πολυπρόσωπη αντίπαλη άμυνα.

3.Για την ποδοσφαιρική ποιότητα του Τάι είχε τοποθετηθεί ευμενώς εξ αρχής ο Σάκης Αναστασιάδης. Γι’ αυτήν στις πρώτες του δηλώσεις ως προπονητής του Ηρακλή έκανε αναφορά και ο Σπύρος Μπαξεβάνος. Σ’ ένα Πρωτάθλημα στο οποίο απουσιάζει το ποιοτικό παιχνίδι, είναι ξεκάθαρο πως ο καλός Τάι μπορεί να χαρακτηριστεί «πολυτέλεια». Είτε με προσωπικές ενέργειες-εμπνεύσεις, είτε σε παιχνίδι συνδυασμού με τους συμπαίκτες του και εκτελέσεις σε στατικές φάσεις ο Βραζιλιάνος αποτελεί «ατού» που δεν έχουν άλλες ομάδες στον Όμιλο και διαθέτουν ελάχιστες από τους αντιπάλους θα βρει ο Ηρακλής εφόσον πάρει το εισιτήριο για τα Play Off.

4.Στα δύσκολα, σε στιγμές που η μπάλα θα «καίει», ο Ηρακλής θα έχει -ακόμη- έναν παίκτη που δε θα αντιμετωπίσει για πρώτη φορά τέτοιες συνθήκες. Εκτός των αγωνιστικών στοιχείων που προσθέτει η παρουσία του Τάι, συμβάλλει και στο ψυχολογικό κομμάτι. Ο ηγετικός του ρόλος μπορεί να εμπνεύσει όλη την ομάδα και να της τονώσει την αυτοπεποίθηση. Ιδίως όταν οι απαιτήσεις θα μεγαλώνουν ακόμη περισσότερο, ο Τάι θα είναι ένας από εκείνους που θα κληθούν να πάρουν την ομάδα στις «πλάτες» του, κάτι το οποίο ο ίδιος γνωρίζει και είναι έτοιμος γι’ αυτό.

5.Η έλευσή του σηματοδοτεί την αλλαγή της ανθρωπογεωγραφίας του «κυανόλευκου» άξονα. Ξεκάθαρα σε συνδυασμό με την απόκτηση του επίσης έμπειρου Κώστα Καζναφέρη και τη συμμετοχή του Κώστα Παναγιωτούδη, ο Ηρακλής έχει μια τριάδα μέσων οι οποίοι έχουν εικόνες και συμμετοχές από πολύ υψηλότερο επίπεδο από αυτό της Γ’ Εθνικής. Στον προϋπάρχοντα νεανικό ενθουσιασμό, τη θέληση και την αποτελεσματικότητα (όπως π.χ. του Μάριου Κωστούλα), ο Ηρακλής έχει προσθέσει πολύ εμπειρία, απαραίτητη για το ιδανικό

To Top