Ελλάδα

Ρεκόρ απο πλαστές ενημερότητες !

footballΠόρισμα-καταπέλτη της Οικονομικής Αστυνομίας για τις πλαστές φορολογικές και ασφαλιστικές ενημερότητες των ομάδων αποκάλυψε η τηλεοπτική «Δίκη στον ΣKAI».

Το πόρισμα παραδόθηκε στον αθλητικό εισαγγελέα Αθηνών Χάρη Λακαφώση παραδόθηκε και ο έλεγχος αφορά στο διάστημα από το 2005 μέχρι σήμερα και τα ευρήματα είναι εντυπωσιακά: Βρέθηκαν 66 πλαστές ενημερότητες και ενέχονται 27 ομάδες απ’όλες τις επαγγελματικές ποδοσφαιρικές κατηγορίες. Στην κορυφή του πίνακα με 6 πλαστότητες -βάσει του πορίσματος- η Βέροια, ο Ιωνικός και η Προοδευτική.

Εντός των ημερών η εισαγγελία θα προχωρήσει σε κλήσεις φυσικών προσώπων, καθώς ερευνώνται βαρύτατα κακουργήματα και ελέγχεται η ευθύνη της

Επιτροπής Ιδιότητας Μεταγραφών της ΕΠΟ, στην οποία προήδρευαν ο Θόδωρος Κουρίδης και ο Αρης Σταθόπουλος που έχουν κληθεί ως ύποπτοι από τον εισαγγελέα Αριστείδη Κορέα για διερεύνηση εγκληματικής οργάνωσης στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

ΟΙ 187 ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΣΤΗΜΕΝΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ

Στο μεταξύ, 187 κακουργηματικά κατηγορούμενοι περιμένουν την πρόταση του αντεισαγγελέα Εφετών Παναγιώτη Πούλιου στο Δικαστικό Συμβούλιο για το σκάνδαλο των στημένων αγώνων που αποκαλύφθηκε τον Ιούνιο του 2011. Ήδη οι ανακριτές Γ.Κασίμης, Γ.Καλόφωνος και Γ.Αυγέρης έχουν προτείνει τυπικές κλήσεις για αρκετούς από τους εμπλεκόμενους, δηλαδή απαλλαγή χωρίς απολογία. Παρόλα αυτά, ο αριθμός των κατηγορουμένων θα είναι πρωτοφανής και καμία δικαστική αίθουσα δεν επαρκεί και ο προσανατολισμός είναι η δίκη να γίνει στο κλειστό του ΟΑΚΑ.

Πρόκειται για 36.000 σελίδες δικογραφίας και 83 cd της ΕΥΠ, όπου δεν έχει γίνει διαχωρισμός κακουργημάτων και πλημμελημάτων, με συνέπεια να εγκλωβίζεται η εισαγγελική πρόταση.

Την ίδια στιγμή το διεθνές συνέδριο των Βρυξελλών για τη διαφάνεια στον αθλητισμό κατέταξε την Ελλάδα μέσα στις χώρες υψηλού ρίσκου για στοιχηματική ποδοσφαιρική απάτη. Η αντεισαγγελέας Εφετών Αθηνών Βιργινία Σακελλαροπούλου είχε προτείνει ακόμη και διακοπή αγώνα, εφ’όσον εντοπίζονταν υποψία παράνομου στοιχηματισμού, κάτι που έγινε δεκτό από τους συνέδρους.

Μάλιστα καθορίστηκαν οι φορείς που οφείλουν να ενεργοποιούνται κατά της μάστιγας των στημένων αγώνων.

Η εκπομπή αποκάλυψε νέα καταγραφή του υπερκοριού της ΕΥΠ (10/05/12, ώρα 13:.08), όπου πρόεδρος μεγάλης ΠΑΕ (Μ) συνομιλεί με δικηγόρο (Β)

Μ: Eίχες κανένα νέο ;

B: Αυτός περιμένει απάντηση από τον Ε δικηγόρο πριν μας πει να πάμε

M: Δεν γίνονται αυτά

B: Μισό λεπτό, να είμαστε ρεαλιστές. Πρέπει να το χωνέψει. Δεν το θεωρώ τελείως τρελό. Δεν νομίζω ότι υπάρχει παιχνίδι εδώ πέρα.

M: Να τον πάρω ένα τηλέφωνο ;

Β: Ναι, αλλά δεν νομίζω ότι θα έχεις να του πεις κάτι. Θα σου πει δώσε μου 2-3 μέρες να μου απαντήσει ο Ε.

Μ: Μην επιμένεις. Εγώ δεν αποφασίζω για ορισμένα πράγματα ; Δεν μπορεί ένας μαλ… σαν και αυτόν να μας πηγαίνει ( ακατάληπτο ). Τώρα είμαστε σε πολύ χειρότερη φάση από την αρχή. Απλό είναι !

Β: Γιατί το λες ;

Μ: Γιατί έλεγε ό,τι ήθελε. Τώρα έχει γίνει πουτ… η ιστορία !

Β: Μα θα εγκλωβιστεί σε αυτή την κατάσταση γιατί έχει καταλάβει ότι έχει ευθύνες.

Μ: Με τον άλλον τον μαλ… τον Α τί έκανες ;

B: Μου αρέσει που πηδάς από τα σημαντικά στα πιο σημαντικά.

Μ: Ε χέστο εκείνο. Τί να πούμε ; Εκεί πέρα δεν είναι κάτι.

Β: Έχει εγκλωβιστεί…

Μ: Καταρχήν υπήρχε ένα χρονοδιάγραμμα. Αυτός τα έβγαλε όλα… τελείωσε τώρα.

Β: Εγώ να σου αντιστρέψω το ερώτημα: ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΝΑ ΤΟΥ ΤΗΝ ΠΕΣΟΥΜΕ ;

Μ: Βέβαια συμφέρει ! Γιατί εκεί θα φτάσουμε ! Αλλά θα φτάσουμε και θα είμαστε σε χειρότερη…

Β: Ό,τι πεις εσύ. Αν θες παίρνω εγώ και λέω είναι τα πράγματα διαφορετικά, πιέζει ο άλλος, υπάρχει μια αμφιβολία, υπάρχει ολό αυτό… ή μας το δίνεις…

Μ: Όχι μην τον ξαναπάρεις τηλέφωνο! Γάμ… τον ! Μαλ… είναι ! Έπρεπε να του πεις άντε γαμ… με το που είδες αυτό. Δηλαδή έχει αθετήσει 500 πράγματα ! Δηλαδή πρέπει να σου έχει πει πράγματα που εγώ δεν τα ξέρω. Όταν μπαίνεις μέσα και βλέπεις αυτή την κατάσταση, πες γειά σας !

Β: Συμφωνώ αλλά δεν ειπώθηκε κάτι εκεί και λέει άσε να μου το κάνει…

Μ: Τί να κάνει ξεκάθαρο ; Αν τυχόν… τέλος πάντων να μην λέμε αυτά.

Β: Ναι άσε θα τα πούμε από κοντά και θα καταλάβεις τι σου λέω.

Μ: Εντάξει θα τα πούμε μετά. Θα σε πάρω.

Πηγή: skai.gr

Most Popular

To Top