Ελλάδα

Προς Καυτανζόγλειο η εθνική !

Ειλημμένη η απόφαση της ΕΠΟ να φύγει από το «Γ. Καραϊσκάκης» και να βρει ένα γήπεδο για την Εθνική που θα μπορούν να πάνε όλοι οι Έλληνες, φίλαθλοι και δημοσιογράφοι…

Τα τελευταία της παιχνίδια στο «Γ. Καραϊσκάκης» δίνει η Εθνική μας ομάδα!

Σύμφωνα με πληροφορίες του SDNA, αυτά πιθανότατα θα είναι το εντός έδρας ματς με το Γιβραλτάρ και το εντός έδρας από τα διπλά παιχνίδια των μπαράζ για την πρόκριση στο Μουντιάλ της Ρωσίας.

Από εκεί και πέρα, είναι ειλημμένη η απόφαση της νέας διοίκησης της ΕΠΟ να φύγει από το «Γ. Καραϊσκάκης» και να επιλέξει –μετά από πολλά χρόνια- μια άλλη έδρα για τους εντός έδρας αγώνες της Εθνικής.

Δεν υπάρχει, άλλωστε, καμία απολύτως συμβατική υποχρέωση της ΕΠΟ που να την υποχρεώνει να συνεχίσει να αγωνίζεται στο συγκεκριμένο γήπεδο.

Για να παρθεί αυτή η απόφαση συνηγόρησαν πολλά: Κατ’ αρχάς το υψηλό τίμημα που καταβάλει η ομοσπονδία και τα γενικότερα κόστη για την χρήση του «Γ. Καραϊσκάκης».

Κατά δεύτερον, τα περιστατικά βίας που έχουν λάβει χώρα στο φαληρικό γήπεδο, τα οποία –και αυτό είναι το πιο αδιανόητο- δεν στρέφονταν σχεδόν ποτέ κατά αντιπάλων: Ήταν συνήθως κατά δημοσιογράφων, αλλά και εναντίον Ελλήνων φιλάθλων της Εθνικής, από Έλληνες χούλιγκαν που… συχνάζουν στο εν λόγω γήπεδο. Γνωστά στο πανελλήνιο είναι άλλωστε, τα επεισόδια με τον Χρήστο Κοντό, τον Γιώργο Χελάκη, τον Νίκο Κατσαρό και άλλους, αλλά και με τον… «Γαλανόλευκο Φάρο», μέλη του οποίου ήρθαν αντιμέτωπα ακόμη και με μαχαίρια, μέσα στο γήπεδο!

Από εκεί και πέρα, υπήρχε και η γνωστή, στενή σχέση του Ολυμπιακού με τις προηγούμενες διοικήσεις της ΕΠΟ που έφερνε… κοντά την Εθνική ομάδα με το «Γ. Καραϊσκάκης». Και εκείνες οι διοικήσεις αποτελούν παρελθόν…

Σε ό,τι αφορά την επόμενη μέρα και ειδικότερα το πού θα δώσει η Εθνική μας ομάδα τους αγώνες για τα προκριματικά του EURO 2020 που ξεκινούν την επόμενη χρονιά, είναι γεγονός πως στο μυαλό όλων βρισκόταν το γήπεδο της Τούμπας, που θα μπορούσε να αποτελέσει δυνατή έδρα. Ωστόσο, είναι πλέον απίθανο να προχωρήσει αυτή η προοπτική, ειδικά μετά την απόφαση της ιδιοκτησίας του ΠΑΟΚ να προχωρήσει στην ανακατασκευή του γηπέδου μετά τον Μάιο του 2018.

Το Καυτανζόγλειο είναι αυτό που φαντάζει αυτή τη στιγμή ως η ιδανική λύση και είναι το επικρατέστερο: Πρόκειται για ένα κρατικό Στάδιο που βρίσκεται και σε φάση πλήρους αντικατάστασης του χλοοτάπητα μετά από πολλά χρόνια. Και φυσικά, πληροί και όλες τις προϋποθέσεις ασφαλείας.

Η περίπτωση του Παγκρητίου έχει αποκλειστεί, ενώ για το ΑΕΛ FC Arena υπάρχουν ζητήματα όπως η κακή κατάσταση του αγωνιστικού χώρου, η μικρή χωρητικότητά του και η έλλειψη αεροδρομίου. Το ΟΑΚΑ δε, κρίνεται ως ασύμφορο οικονομικά, ενώ η μεγάλη χωρητικότητά του δεν το καθιστά ισχυρή έδρα.

Όπως προείπαμε, όλα αυτά θα δρομολογηθούν μετά το πέρας των υποχρεώσεων της Εθνικής για το Μουντιάλ της Ρωσίας. Από την επόμενη διοργάνωση ή και από τα επόμενα φιλικά αν θέλετε, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα αγωνίζεται σε άλλη έδρα, περισσότερο φιλική και ανεκτική για όλους τους Έλληνες, φιλάθλους και δημοσιογράφους…

Most Popular

To Top