Αννα..φτρα

Πετάει ο γάιδαρος;

assΈχω την εξής απορία και παρακαλώ πολύ δώσε βάση, μπας και βρούμε απάντηση –και κατ’ επέκταση λύση στο πρόβλημα που με ταλανίζει. Γιατί οι μαλάκες πληθαίνουν με γεωμετρική πρόοδο και τους νορμάλ τους ψάχνουμε με το μεγεθυντικό φακό; Να χαρείς, δηλαδή, απάντησέ μου. Ούτε εσύ ξέρεις, ε; Και σένα σε τρώει η ίδια απορία, ε; Θύμα κι εσύ της πανταχού παρούσης μαλακίας (ή μαλάκυνσης, who knows;)

Κάτσε να γίνω πιο σαφής. Σου παραθέτω ευθύς δείγμα αυτούσιου άκρως δημιουργικού διαλόγου:

Α-Τι κάνεις εσύ; Πού χάθηκες όλη μέρα; Γιατί δε με πήρες ένα τηλέφωνο;

Β-Έτρεχα από το πρωί στις εφορίες και στις τράπεζες, άστα να πάνε, δε πρόλαβα ούτε τη μύτη μου να ξύσω…

Α-Εφορίες και τράπεζες το λέμε τώρα; Αλλά στο fb να κάνεις like πρόλαβες, έτσι; Εμένα ένα γαμωτηλέφωνο δεν πρόλαβες να με πάρεις!

Β-Ε, καλά ρε μωρό μου, τώρα δε σε πήρα, που χαλάρωσα;

Α-ξκγλκηξσκησλγσδφλγξκαξφγάλκξτποιρθξκωλξψμνξαηγλαρκγξαδλφξγακξδφ…αει γαμήσου!

 

Άλλη μέρα:

Α-Τι θα γίνει τώρα; Θα με ζαλίσεις στα τηλέφωνα; Ούτε έναν καφέ δεν μπορώ να πιω με την ησυχία μου;

Β-Ε, να δε με πήρες από το πρωί και είπα να πάρω να δω τι κάνεις..

Α-Αλλά έτσι, είναι! Δεν έχεις τι να κάνεις, κωλοβαράς και λες κάτσε να αρχίσω τα τηλέφωνα, να κάνω έλεγχο, να δω πού πάει, με ποιον είναι, τι κάνει;

Β- Ρε μωρό μου, τι λες τώρα; Ένα γεια πήρα να σου πω…

Α-σκξφγλκξσεοιρυοσιδηβκξγκβηχνωμβνωμξηβρλκηγκσξκηγσσξκηγσξκξς…αει γαμήσου!

 

Τον ίδιο ακριβώς διάλογο, απαράλλαχτο σου λέω, τοποθέτησέ τον για κάθε μικρή ή μεγάλη παπαριά, που μπορείς να φανταστείς. Κάνε απλή αντικατάσταση π.χ. δε μαγείρεψες-μαγείρεψες, γιατί έβαλες φούστα-ποτέ δε φοράς φούστα, γιατί βγήκες-γιατί δε βγαίνεις καμιά βόλτα, δε θα δούμε καμιά ταινία-πάλι ταινία θα δούμε, ποτέ δεν πάμε εκδρομές-βαρέθηκα τα πηγαινέλα, θα πάμε σε κανένα μπουζούκι-πάλι μπουζούκια…και στο τέλος όλα θα είναι πάλι τα ίδια. Δεν υπάρχει σωτηρία φίλε! Άστο! Ή μάλλον υπάρχει μια Σωτηρία, εκεί στον πέμπτο νομίζω, τελειώνει το διδακτορικό της στην τρέχα-γύρεβε-ψυχολογοκάτι-τελοσπάντων. Μόνο αυτή η Σωτηρία υπάρχει και το ‘χω πάρει απόφαση.

 

Υ.Γ. Και, όχι, ο γάιδαρος ΔΕΝ πετάει. Δε θα μας κάνεις εσύ να ξεχάσουμε κι αυτά που ξέραμε…

Most Popular

To Top