Ποδόσφαιρο Ηρακλής

Παρασκηνιακές κόντρες με την ΑΕΚ

iraklis-aekΟι αναμετρήσεις της ΑΕΚ με τον Ηρακλή πάντα είχαν ξεχωριστό ενδιαφέρον. Οι δυο ομάδες πολλές φορές στο παρελθόν έχουν βρεθεί σε αντίπαλα στρατόπεδα για διάφορους λόγους. Έτσι στα ντέρμπι Ηρακλή- ΑΕΚ οι αγώνες παρουσίαζαν πάντα εξαιρετικό ενδιαφέρον και πρόσφεραν πλούσιο θέαμα.

»»Η άτυπη κόντρα των δυο ομάδων ξεκίνησε όσο και αν φαίνεται παράξενο το 1946 !Η ομάδα της Θεσσαλονίκης αντιμετώπιζε την ΑΕΚ στην τελική φάση του πρωταθλήματος. Ο Ηρακλής είχε εξασφαλίσει το πρωτάθλημα αλλά συνέβη το εξής παράδοξο. Ο αγώνας ήταν 0-0 και ένας παίκτης της Ένωσης εκνεύρισε ένα ποδοσφαιριστή του Γηραιού και υπήρξαν αψιμαχίες. Ο Ηρακλής μηδενίστηκε και στην συνέχεια του αφαιρέθηκαν πέντε (!) βαθμοί και ο Ολυμπιακός κατέκτησε το πρωτάθλημα.

»»Ένα μεγάλο κεφαλαίο στην ιστορία των δυο ομάδων έχει να κάνει με την περίπτωση του Βασίλη Τσάρτα. Ο Ναουσαίος ποδοσφαιριστής είχε συμφωνήσει με τον Ηρακλή και μάλιστα συμμετείχε στην προετοιμασία στα Τρία Πέντε Πηγάδια . Πήρε και ορισμένα χρήματα ως προκαταβολή, αλλά η αθηναϊκή ομάδα του πρόσφερε περισσότερα και με διάφορα τρυκ πήρε τον παίκτη στην Νέα Φιλαδέλφεια.

»»Το μεγάλο αστέρι του Ηρακλή στις αρχές της δεκαετίας του 90 ήταν ο Χρήστος Κωστής.. Η ΑΕΚ πίεζε τον Ηρακλή και τον παίκτη με αποτέλεσμα ο τότε πρόεδρος Πέτρος Θεοδωρίδης να τον παραχωρήσει έναντι ενός σημαντικού ποσού. Λίγα χρόνια αργότερα η ΑΕΚ χτύπησε και πάλι με άλλο τρόπο.

»»Οδήγησε σε προσφυγή τον Σωτήρη Κωνσταντινίδη και στην συνέχεια ο «γιατρός» φόρεσε την κιτρινόμαυρη φανέλα. Φυσικά ευθύνες και στις δυο περιπτώσεις είχε και η διοίκηση του Ηρακλή , αλλά η αθηναϊκή ομάδα προσπαθούσε να κάνει το δικό της παιχνίδι με κάθε τρόπο.

»»Ο Κωνσταντίνου ήταν ο επόμενος παίκτης που προορίζονταν να φορέσει την φανέλα της Ένωσης αλλά αυτό το σχέδιο δεν ευδοκίμησε εξαιτίας των κινητοποιήσεων του κόσμου, την στιγμή που υπήρχε και το σενάριο η NETMED που έχει μετοχές της Ένωσης να αγόραζε και το πακέτο των μετοχών του Ηρακλή.. Ο κύπριος έμεινε στον Ηρακλή, όχι όμως για πολύ …Ο δικέφαλος του Νότου δεν σταμάτησε να γλυκοκοιτάζει τους ποδοσφαιριστές του Γηραιού.

»»Τον χειμώνα του 2000 συμφώνησε με τον ¨Ακη Στολτίδη ενώ είχε ακόμα συμβόλαιο με τον Ηρακλή. Ο παίκτης είχε υπογράψει προσύμφωνο , αλλά τον κράτησε ο Μυτιληναίος προσφέροντας περισσότερα χρήματα. Πολλές μουρμούρες και σιγοψυθιρίσματα υπήρχαν για ορισμένες αναμετρήσεις των δυο ομάδων με αποκορύφωμα τον περιβόητο αγώνα που έληξε 2-3 και προκάλεσε την μήνη των φιλάθλων του Ηρακλή.

»»Ποιος ξεχνάει την sezon 2004-05 και όσα συνέβησαν όταν κατά παράβαση της προκήρυξης του πρωταθλήματος ο αγώνας έγινε Δευτέρα , παρά τις μεγάλες αντιδράσεις της ομάδας του Ηρακλή.

Most Popular

To Top